Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
Vælg mellem 1.776 sommerhuse Destinationer under Bornholm
Klipper langs kysten på Bornholm

Strandene på Bornholm er i topklasse. De bedst kendte er Dueodde strand og Balka Strand på den sydlige del af Bornholm, men uanset hvor på solskinsøen I vælger et sommerhus, vil der aldrig være langt til vandet.

Afstandene på Bornholm er ikke så store, så der er faktisk frit valg mellem alle de spændende oplevelser som findes på øen. En af de største oplevelser er den unikke natur, som vi ikke ser andre steder i Danmark. De rå klipper præger landskabet og danner en spændende kontrast til det grønne landskab der findes i resten af landet.

Almindingen på Bornholm er en af de største skove der findes i Danmark, men det er nu ikke antallet af træer den er kendt for. Det er derimod Ekkodalen, hvor mange igennem tiden har råbt ”Hvad drikker Møller….?” Det er også her I finder Bornholms højeste punkt, Rytterknægten. I 2012 blev der føjet endnu en naturoplevelse til listen, da der blev udsat europæiske bisoner i en indhegning i Almindingen. Man kan køre, gå eller cykle igennem området hvor bisonerne lever.

På den nordlige spids af Bornholm ligger ruinerne af Nordeuropas største middelalderborg, Hammershus. Den stammer fra 1200-tallet og fungerede som fæstning og fængsel indtil den blev rømmet i 1743. Herefter blev den brugt som stenbrud, hvilket er forklaringen på at Hammershus i dag er en ruin. Bornholmerne hentede sten herfra i knap 80 år, inden borgen blev fredet. Besøg stedet og få en fornemmelse af den engang så mægtige fæstning og en fantastisk udsigt ud over Østersøen.

Det var også i middelalderen at de særlige rundkirker blev opført. Der er kun syv tilbage i hele Danmark og hele fire af dem findes på Bornholm. De ligger i Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker, og er bestemt en udflugt værd.

I Aakirkeby kan I se Al Capones skudsikre Cadillac, den limousine som præsident Kennedy blev skudt i tilbage i 1963, præsident George W. Bush's limousine fra 2001, og en masse andre spændende biler, motorcykler og traktorer. Se dem alle sammen på Bornholms Automobilmuseum.

I sommeren 2011 blev Folkemødet for første gang afholdt på Bornholm. Siden da har Folkemødet været et fast indslag hvert år i juni måned. Politikere, journalister og helt almindelige danskere samles til en ”politik-festival” som strækker sig over nogle dage. I 2015 afholdes Folkemødet fra den 11. til den 14. juni og da Folkemødet er blevet en utroligt populær begivenhed, er det en god ide at booke opholdet så tidligt som muligt.

Bornholms Tekniske Samling er det oplagte sted at tage hen med sine børn og børnebørn og fortælle dem om livet i en ikke altid så fjern fortid, hvor livet hjemme og på arbejdspladsen var meget anderledes.

Se billeder fra Bornholm og få inspiration til din ferie her.

Læs mere om Ædelfisken put and take sø her.

Vælg mellem 1.776 sommerhuse

Områdeanmeldelser

4 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Vi valgte et byområde; hus og placering bar rigtigt fint.
Nexø
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Meget centralt beliggenhed, kort afstand til butikker, spisesteder og havn. Manglede havudsigt.
Gudhjem
2 voksne 1 barn 0 husdyr 8 overnatninger 2024 juni
Skønt område, så dejlig natur der er på Bornholm også. I fin afstand til diverse indkøb og hyggelige lille Aakirkeby :)
Åkirkeby
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Bornholm er jo bare skøn
Allinge
3 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Området er til dig, der elsker natur. Der er flere attraktioner indenfor gåafstand fx Hammershus, Opalsøen, Hammer Havn.
Sandvig

Attraktioner

Andre artikler