Feriebyen Olsker ligger på den nordlige spids af ferieøen Bornholm. Tæt på ligger de imponerende naturlandskaber, enestående historiske monumenter og spændende ø-oplevelser uden ende. Nyd ferien I jeres private sommerhus på Bornholm.
Vælg mellem 247 sommerhuse
Olsker Rundkirke på Bornholm

Bornholm ligger faktisk et godt stykke fra det danske fastland i Østersøen nord for Polen, og ligger tættere på nabolandet Sverige end sit eget fædreland.

Med et areal på 588 kvadratkilometer er Bornholm en af Danmarks mindre øer. Her bor 40.000 indbyggere, hvoraf de fleste er bosat i hovedbyen Rønne. Resten af øen er kun sporadisk befolket. Her skal man på ingen måde være bange for at støde ind i store menneskemængder.

Heller ikke i feriebyen Olsker på øens nordlige del. Olsker er del af Allinge-Sandvig. Et område der gennem årene er vokset sammen og i dag omfatter godt 1500 øboere.

Sommerhusene er alle roligt beliggende i udkanten af byen og overbeviser med sine store, grønne områder. Der er altså masser af privatliv til at nyde ferien i familievenlige rammer. Børnene vil finde masser af plads, frirum og muligheder for leg og spil. Bornholm er et ideelt rejsemål for børnefamilier med børn i alle aldre.

Til kysten og den lille sandstrand i det nordlige Olsker er der kun få hundrede meter. I modsat retning ligger den lille indsø, Hammersø, der også er et dejligt sted at bade om sommeren. Lige ved siden af ligger den endnu mindre Opalsø.

I Allinge, der ligger blot 2 km fra sommerhuset, finder I et hyggeligt havnemiljø med flere caféer, restauranter og små butikker, hvor I kan gå på opdagelse blandt kunst og souvenirs i det lille bycentrum.

Nord for Olsker ligger et stort hede- og skovområde, der er omgivet af en flad klippekyst. Efter en halv times gåtur og godt 2 tilbagelagte kilometer kommer man til Bornholms nordligste punkt med fyrtårnet Hammer Odde Fyr. Via kystvejen kan vandreturen fortsættes helt til Sæne Havn ved vestkysten.

I sommerhusets umiddelbart nære omgivelser er der masser at se og lave. Udnyt derfor enhver mulighed for en skøn tur ud i området!

Tæt på Olsker åbner den bornholmske vestkyst sig - blot 3 kilometer fra sommerhusområdet. Her ligger den imponerende slotsruin Hammershus, der blev opført i middelalderen og som er et af Danmarks største fæstningsanlæg. Selvom fæstningen blot er en ruin i dag, imponerer den stadig de bornholmske feriegæster med sine 750 meter lange ringmur, der gør den til en af Nordeuropas største borgruiner.

Tæt på Hammershus ligger også det historiske fyrtårn, Hammeren Fyr, der består af ren granit. Endnu en historisk seværdighed er Sankt-Ols-Kirke, der ligger godt 7 km længere inde i landet. Kirken stammer fra det 12.århundrede og har en helt særlig form. Den består af en rund, tårnlignende bygning med stærke ydermure, der nærmest ligner en lille fæstning. Inde i kirken kan I betragte originale fresker fra middelalderen.

Den historiske arv fortsætter med at vise sig flere steder på den smukke ferieø. Mellem Allinge og Sandvig ligger Madsebakke med Madselykke Helleristningsfelt, der stammer fra bronzealderen, og er den mest omfangsrige samling af helleristninger fra denne danske epoke.

Vælg mellem 247 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Bornholm er jo bare skøn
Allinge
4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Ligger i gåafstand til Allinge
Sandkås
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Meget øde, men smukt.
Allinge
4 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Tæt ved strand og kort til gode indkøbsmuligheder. Flot udsigt.
Sandkås
4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
Dejligt roligt og ugenert
Allinge

Andre artikler

  1. Sommerhus Allinge

    I et naturskønt område i den nordlige ende af Bornholm ligger den livlige ferieby Allinge med maleriske huse, butikker, caféer og restauranter, røgerier og hyggelige markedsdage. Havnen besøges flittigt af sejlbåde, lodsbåden har hjemme her, og båden til Christiansø afgår herfra. Det fine net af cykelstier og de korte afstande gør det nemt at cykle rundt til øens mange unikke attraktioner.
    Panoramaudsigt over Allinge by på Bornholm
  2. Sommerhus Bornholm

    Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
    Klipper langs kysten på Bornholm