I et naturskønt område i den nordlige ende af Bornholm ligger den livlige ferieby Allinge med maleriske huse, butikker, caféer og restauranter, røgerier og hyggelige markedsdage. Havnen besøges flittigt af sejlbåde, lodsbåden har hjemme her, og båden til Christiansø afgår herfra. Det fine net af cykelstier og de korte afstande gør det nemt at cykle rundt til øens mange unikke attraktioner.
Vælg mellem 393 sommerhuse Destinationer under Allinge
Panoramaudsigt over Allinge by på Bornholm

Kan I li’ en god travetur, bliver I begejstrede over de gamle redningsstier langs kysten, der i dag fungerer som populære vandreruter. F.eks. den spændende sti gennem klipperne fra Allinge mod Sandkås. Lige inden stien, ligger Løsebækstranden - en fin lille sandstrand, der er en uforstyrret oase, hvor man kan hygge sig i fred og ro. For foden af Hammerknuden ligger Nordbornholms mest populære badestrand, Sandvig Strand. Leg med børnene i sandet og i vandkanten, byg sandslotte og nyd at have tid til at slappe af med familien.

At Allinge-Sandvig-området har tiltrukket mennesker i årtusinder, kan ses og mærkes på klippefladerne på Madsebakke. Her finder I Danmarks største helleristningsfelt med soltegn, skålgruber og skibsfigurer "ristet" i granitten engang i bronzealderen mellem 1800 og 500 år før Kristi fødsel.

En vandretur omkring Hammerknuden er en af Danmarks mest spektakulære vandreture. Snør vandrestøvlerne, fyld vanddunken og kast jer ud i strabadserne, når ruten stiger 82 m over havet. Nyd vinden i ansigtet og lyden af bølgerne, der ruller fra det dybe vand ind mod de høje klipper. På toppen af Hammerknuden ligger Hammer Fyr og Hammerodde Fyr, og i en lille vig ruinerne af Salomons Kapel.

Fra bådebroen i Hammerhavn kan man i små både opleve en spændende tur langs klipperne. Hvis havet er roligt, sejler bådene ind i den smalle klippehule, Våde Ovn. Nordeuropas største borgruin, middelalderborgen Hammershus pryder toppen af skråningerne lidt fra Sandvig havn. Ruinen og udstillingen er en oplevelse i særklasse.

Hammersø er Danmarks eneste fjeldsø og rig på fisk. I søen er der mange skaller, aborrer, geder, suder og ål. På skrænterne fanges der store aborrer, mens gedder og suder fanges langs rørskoven. Fiskekort kan bl.a. købes i Velkomstcentret.

Ta’ cyklerne eller bilen og kør på eventyr på øen. Besøg bl.a. de fire middelalderlige rundkirker. Den største rundkirke ligger i Østerlars, de øvrige i Olsker, Nylars og Nyker. Kunstmalere har igennem tiderne været fascineret af det helt specielle lys på Bornholm. Se bl.a. Drachmanns og Anchers farvestrålende værker på Bornholms Kunstmuseum i Rø og på Oluf Høst Museet i Gudhjem.

Lad turen gå gennem den skønne og uforstyrrede natur til Danmarks tredjestørste skov Almindingen. Her finder I Ekkodalen og øens højeste punkt, Rytterknægten. Paradisbakkerne er en unik naturskov med mange sprækkedale i det kuperende klippeterræn. Lidt nord for Hasle ligger den 40 m høje klippeformation Jons Kapel. 108 trappetrin fører ned til klippeafsatsen, kaldet prædikestolen. Fortsæt videre til øens største by Rønne. Oplev den særlige stemning på markedsdagene på Store Torv, shop i byens spændende butikker og nyd øens specialiteter på en af byens caféer og restauranter. Snyd ikke jer selv for det fascinerende Rovfugleshow.

Kør langs kysten til Helligdomsklipper mellem Tejn og Gudhjem. Allerede tilbage i middelalderen valfartede folk til den hellige kilde ved foden af klipperne. Besøg den hyggelige og familievenlige forlystelsespark Brændegårdshaven i Svaneke, med både legeland, vandland og dyrepark. Fortsæt til Sommerfugleparken i Nexø med søer, vandfald og naturligvis masser af farvestrålende sommerfugle. Papegøjer og andre smukke tropiske fugle flyver frit omkring mellem de eksotiske planter. Naturparken drives helt økologisk uden brug af kemikalier.

Vælg mellem 393 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 marts
Skøn smuk område ,med klipper på stranden .
Sandkås
3 voksne 3 børn 0 husdyr 12 overnatninger 2023 oktober
Skøn natur op til byen, på Hammerknuden m.m. hyggelig by.
Sandvig
4 voksne 0 børn 0 husdyr 6 overnatninger 2023 september
Skønt naturområde
Sandvig
5 voksne 2 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 september
Smuk udsigt og tæt på vandet
Sandkaas Strand
2 voksne 0 børn 0 husdyr 5 overnatninger 2023 september
Der er rigtig meget at opleve i og omkring Allinge.
Allinge

Andre artikler

  1. Sommerhus Bornholm

    Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
    Klipper langs kysten på Bornholm