Rønne indeholder store kulturhistoriske værdier, interessante museer samt et charmerende bymiljø og skønne badestrande. Byens beliggenhed er et centralt udgangspunkt for herlige cykel- og vandreture ud i den helt unikke natur, Bornholm har at byde på.
Vælg mellem 47 sommerhuse
Historisk bymidte i Rønne på Bornholm

Rønne er Bornholm største by, og ankommer man til Bornholm fra vandsiden er det Rønnes travle trafk- og erhvervshavn, man stævner ind i. Det er til gengæld en helt anden atmosfære, man møder i den gamle bydel i Rønne. Her kan I nyde de smukke og idylliske bindingsværkshuse og de hyggelige gader med toppede brosten, men læg også mærke til det historisk aftryk i form af de nyere murstenshuse, der ligger placeret ind imellem. De er opført efter de ødelæggelser som russiske bombardementer skabte ved afslutningen af 2. Verdenskrig.

Det summer af liv og stemning på Store Torv og i de omkringliggende hyggelige cafeer og butikker. Rønne har gode alsididt udvalg af både dagligvare- og specialbutikker. På markedsdagene præsenterer bornholmerne deres spændende og unikke produkter når boder med lokalt dyrkede grøntsager, hjemmelavet husflid, smykker og tøj mv. skyder op på torvet.

I Rønne kan I komme ind og opleve Bornholms traditionsrige stentøjsarbejde i Hjorths Fabrik, der blev grundlagt i 1859 og i dag fungerer som keramikmuseum med arbejdende værksteder, udstillinger og butik. Bliv klogere på det lokale borgerliv i slutningen af 1800-tallet med et besøg på By- og Havemuseet Erichsens Gård i Laksegade i Rønne, og besøg også Bornholms Museum, der formidler 10.000 års kulturhistorie. Kastellet og Forsvarsmuseet, lidt syd for Rønne, har også en spændende historie, I heller ikke må snyde jer selv for . . .

Der er findes flere dejlige sandstrande i og omkring Rønne. Ved Rønnes store lystbådehavn ligger Nørrekås Strand, en populær, lille sandstrand med badebro. Antoinette Strand er beliggende et par kilometer nord for Store Torv med god plads og fine muligheder for at finde læ. Dog skal man ved Antoinette Strand være opmærksom på bølgerne, hurtigfærgerne mellem Rønne og Ystad skaber. Det naturskønne område Galløkken, der ligger i kort afstand fra Rønnes centrum har også en herlig sandstrand, hvor I kan soppe og bade, bygge sandslotte, samle strandskaller og sten eller nyde solen og bare slappe af!

Vil I gerne bade indendørs har Rønne Svømmehal et svømmebassin med 40-meter vandrutsjebane, børnebassin samt udspringsbassin. Har I lyst til at udfordre hinanden med et spil bowling finder I faciliteterne til det hos Bowlingcenter Rønne.

Rønne er et rigtig fint udgangspunkt for både cykel- og vandreture. Pak rygsæk eller picnickurv og begiv jer ud i den unikke Bornholmske natur, der ikke findes tilsvarende andre steder i Danmark. Inspiration og turforslag kan fås på Bornholms Velkomstcenter – Turistinformation i Rønne.

Vælg mellem 47 sommerhuse

Områdeanmeldelser

5 voksne 1 barn 0 husdyr 5 overnatninger 2024 maj
Tæt på strand og skov. I nærheden af by og indkøb.
Rønne
3 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Vi elsker udsigt over marker og synes derfor beliggenheden var perfekt,
Rønne
2 voksne 0 børn 0 husdyr 6 overnatninger 2023 november
Dejligt område og god beliggenhed
Rønne
4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Tæt på lufthavn
Rønne
3 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2023 maj
Få meter fra vandkanten. Dog ikke handicapvenlig adgang.
Rønne

Andre artikler

  1. Sommerhus Bornholm

    Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
    Klipper langs kysten på Bornholm