Balka er et attraktivt ferieområde med gode faciliteter ved en af de bedste badestrande på Bornholm og et virkelig godt udgangspunkt for cykelture og udflugter til meget familievenlige attraktioner.
Vælg mellem 185 sommerhuse
Balka på Bornholm

På Bornholms østkyst lige syd for Nexø ligger det attraktive og dejlige ferieområde Balka. Med sit fine sand og lune, lave vand er stranden særlig børnevenlig og hører samtidig til blandt de meste populære badestrande på Bornholm. Balka Strand starter i hyggelige og idylliske Snogbæk, der har mange butikker og restauranter og slutter i Balka, hvor der er parkeringsplads, toiletfaciliteter, kiosk samt handicapvenlig trærampe, så alle har mulighed for at komme helt ned til vandkanten. Der er livreddere i højsæsonen samt udlejning af liggestole, vandcykler og windsurfingudstyr.

Nexø, Bornholms næststørste by med øens største fiskerihavn, ligger ca. 4 km nord for Balka. Nexø er handelscentrum for Østbornholm, og på torvet afholdes der om sommeren hyggelige markedsdage med underholdning. Tropevarme samt en mangfoldighed af eksotiske blomster, planter, fugle, fisk og ikke mindst godt og vel 1000 farvestrålende sommerfugle kan opleves ved at besøge Bornholms Sommerfuglepark på Gl. Rønnevej 14B i Nexø. Her er også naturlegeplads, park samt et drivhus med morbærtræer og udstilling om kinesiske silkesommerfugle, hvor det er tilladt at nyde medbragt mad og drikke. Der sælges lokale delikatesser, sandwich, kage, drikkevarer, is mv. fra café Puppen.

Bornholm er særdeles velegnet til cykling. Glæd jer over at have tid til at nyde den smukke natur sammen, for de korte afstande gør, at hele familien kan være med. Børnecykelruten på Bornholm er særlig trafiksikker, da den er lagt an på de mange gode cykelstier, øen har. Korteste etape er 6 km og den længste 33 km, og man kan sagtens blot vælge de områder og distancer, som har interesse og passer til familien. Andre gode cykelruter er turen Rønne-Aakirkeby-Nexø.

Hos Lilli’s Glasdesign, Søndre Landevej 21, Nylars ved Aakirkeby er der mulighed for at shoppe smuk og unik glaskunst. Får I selv lyst til at prøve at arbejde med koldt glas, kan man fra påske til og med oktober deltage i glasworkshops hos Lilli’s Glasdesign. Det er en anderledes, hyggelig og sjov oplevelse for hele familien, hvor børn helt ned fra 3-års alderen kan være med.

Ved Aakirkeby ca. 17 km vest for Balka ligger også det spændende og lærerige oplevelsescenter NaturBornholm, der formidler naturvidenskab på en underholdende måde. De 3000 kvadratmeter er fyldt med oplevelser og leg. I kan komme på ”tidsrejse”, opleve jordskælv – se dinosaurer, levende krokodiller, bisonudstilling og et Østersøakvarium. Børnene kan køre på elbilbane og slå sig løs på det udendørs legeområde, hvor man også kan tage på GPS-tur. Et besøg på NaturBornholm vil helt sikker inspirere til efterfølgende selv at stifte nærmere bekendtskab med den fantastiske Bornholmske natur.

Ganske tæt Aakirkeby ved finder I også Nylars Rundkirke, Bornholms bedst bevarede rundkirke, som menes at være opført i 1160. Kirken indeholder to af Bornholms i alt ca. 40 runesten og har endvidere et specielt højt, spidst spåntag, der dog først er bygget på i det 16. århundrede.

Der er et bredt udvalg af restauranter, cafeer og selvfølgelig røgerier på Bornholm. For mange er smagen af Bornholm lig med de lækre, røgede sild som øens røgerier med de karakteristiske skorstene producerer og sælger. De fleste kender egnsretten ”Sol over Gudhjem”, men prøv også at smage på de mange andre fiskespecialiteter, som udbydes her.

Vælg mellem 185 sommerhuse

Områdeanmeldelser

3 voksne 1 barn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Snogebæk er rigtig hyggeligt. Godt røgeri og god strand.
Balka
4 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Eneste minus var støjen fra landevejen.
Balka
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Balka strand er fantastisk og at man kan gå til snogebæk og købe is, mad og kaffe er skønt.
Balka
6 voksne 5 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2023 juni
Kort afstand til Balka strand. Hyggeligt område med mulighed for mange gåture. Tæt på hovedvejen.
Balka
4 voksne 0 børn 0 husdyr 5 overnatninger 2023 maj
Tæt på indkøb og dejlig strand
Balka

Andre artikler

  1. Sommerhus Bornholm

    Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
    Klipper langs kysten på Bornholm