Bornholms nedlagte jernbaner er omdannet til cykelstier, og øen har derfor et unikt net af stier. De korte afstande gør det oplagt at cykle rundt til øens mange attraktioner og seværdigheder. Unikke granitklipper, borgruiner og huler, naturparker, rundkirker og de hyggelige byer med bindingsværkshuse. De gamle redningsstier langs kysten fungerer i dag som vandreruter. Cykler kan lejes i Allinge.
Vælg mellem 230 sommerhuse
Havnen i Sandvig på Bornholm

For foden af Hammerknuden på Bornholms nordspids ligger Sandvig og nordøens mest populære badestrand. Leg med børnene i vandkanten, og lad jer begejstre af klipperne og havet. Her er fred og ro, så snup en afslappende dag i samvær med familien på stranden. Bliv og nyd den smukke solnedgang. Der er en kiosk og p-plads ved stranden og ikke langt til byens butikker.

Nyd den hyggelige atmosfære i Sandvig havns fiskermiljø og bådehavn. Udsigt ud over bugten og Hammerknuden, stranden og klipperne omkring den kan på lune sommeraften minde om Middelhavets små byer. Flere restauranter og cafeer i Sandvig er indrettet i byens fine gamle huse.

En vandretur omkring Hammerknuden er en af Danmarks mest spektakulære vandreture. Ta’ vandreskoene på, husk vandflasken og vær forberedt på, at konditionen kommer på prøve, når ruten stiger 82 m over havet. En tur med vind i håret og lyden af bølgerne, der ruller ind mod de fantastiske klipper. Højt på Hammerknuden ligger Hammer Fyr og Hammerodde Fyr. Ruten går videre ind i en lille vig på ruinerne af Salomons Kapel.

Lidt mod syd ligger Hammerhavn, det oprindelige anløbssted for Hammershus. Fra bådebroen kan man i små både opleve en spændende tur langs klipperne, og hvis havet er stille, sejler bådene ind i den smalle klippehule, Våde Ovn. På toppen af skråningerne lidt fra Sandvig havn troner Nordeuropas største borgruin, middelalderborgen Hammershus. Ruinen og udstillingen er en oplevelse i særklasse.

Hammersø er Danmarks eneste fjeldsø. I søen er der mange skaller, aborrer, geder, suder og ål. På skrænterne fanges der store aborrer, mens gedder og suder fanges langs rørskoven. Fiskekort kan bl.a. købes i Velkomstcentret.

Pak en madkurv, spring på cyklerne eller ta’ bilen og drag på opdagelse på øen. Besøg de fire af Danmarks i alt syv middelalderlige rundkirker. Den største rundkirke ligger i Østerlars, de øvrige i Olsker, Nylars og Nyker. Kunstmalere har igennem tiderne været fascineret af det helt specielle lys på Bornholm. Se bl.a. Drachmanns og Anchers farvestrålende værker på Bornholms Kunstmuseum i Rø og på Oluf Høst Museet i Gudhjem.

Ta’ turen gennem den skønne og uforstyrrede natur til Danmarks tredjestørste skov Almindingen. Her finder I Ekkodalen og øens højeste punkt, Rytterknægten. Paradisbakkerne er en unik naturskov med mange sprækkedale i det kuperende klippeterræn.

Nyd udsigten over havet langs kysten til Helligdomsklipper mellem Tejn og Gudhjem. Far langt tilbage i middelalderen har folk valfartet til den hellige kilde ved foden af klipperne. Lad turen gå til den hyggelige og familievenlige forlystelsespark Brændegårdshaven i Svaneke, med både legeland, vandland og dyrepark. Fortsæt til Sommerfugleparken i Nexø, hvor I finder søer, vandfald og naturligvis masser af farvestrålende sommerfugle. Papegøjer og andre smukke tropiske fugle flyver frit omkring mellem de eksotiske planter. Naturparken drives økologisk uden brug af nogen form for kemikalier.

Lidt nord for Hasle ligger den 40 m høje klippeformation Jons Kapel. 108 trappetrin fører ned til klippeafsatsen, kaldet prædikestolen. Fortsæt videre til øens største by Rønne. Oplev den særlige stemning på markedsdagene på Store Torv, shop i byens spændende butikker og nyd øens specialiteter på en af byens caféer og restauranter. Snyd ikke jer selv for det fascinerende Rovfugleshow.

Vælg mellem 230 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Fantastisk udsigt
Sandvig
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Flot udsigt. Centralt beliggende ved havnen og " hovedgaden".
Allinge
4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Ligger meget centralt. I gå-afstand til Ellas, i cykel eller trilleafstand til indkøb. Der går en asfalteret sti bag huset, der giver en hyggelig tur, med både runeristninger og den russiske kirkegård. Hammershus 10 minutter i bil.
Allinge
5 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Stille område, flot natur og udsigt fra huset.
Sandvig
3 voksne 3 børn 0 husdyr 12 overnatninger 2023 oktober
Skøn natur op til byen, på Hammerknuden m.m. hyggelig by.
Sandvig

Andre artikler

  1. Sommerhus Bornholm

    Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
    Klipper langs kysten på Bornholm