Ved Bornholms kyst præsenterer provinsbyen Nexø sig som en afvekslende og familievenlig feriedestination. Den lille by har sin egen charme og begejstrer med flere seværdigheder, et flot ølandskab og utallige udendørs aktiviteter.
Vælg mellem 218 sommerhuse
Nexø Røgeri på Bornholm

Fortryllende Nexø byder både på gode indkøbsmuligheder, familievenlige restauranter og hyggelige caféer. På en tur gennem havnebyens gader vil familien uden tvivl føle sig godt tilpas.

Et af de bedste steder i bymidten er det skønne torv med de gamle bindingsværkshuse. Men også havneområdet med den maritime stemning lokker med lækre specialiteter, der nænsomt tilberedes på de hyggelige restauranter og caféer.

Familier, der elsker at holde ferie i rolige omgivelser, men stadig vil befinde sig tæt på såvel byliv som natur, vælger altså ikke helt forkert, når de beslutter sig for en ferie i Nexø. Her kan man opleve lidt af alt det gode, Bornholm har at byde på.

Vidunderlige strande og et enestående naturlandskab begejstrer gæsterne på ferieøen Bornholm. Her lokker blandt andet Balka Strand, der ligger blot 2 km fra Nexø. Stranden er blandt øens mest populære og strækker sig over flere kilometer.

Her kan man nyde en stranddag godt beskyttet for vinden og med garanti for lavt og klart vand, hvor hele familien kan bade ubekymret. Direkte ved stranden ligger også en kiosk, hvor man kan leje pedalbåde eller surfudstyr, alt efter hvor actionpræget dagen skal være. Der er på alle måder lagt op til en familievenlig dag med lige del sport og afslapning.

Lidt væk fra stranden præsenterer Nexø sig med sin fantastiske flora og fauna. Tag på herlige vandreture gennem de fortryllende skove og plantager eller følg en af de mange stier gennem det flotte område.

En cykeltur er heller intet problem, og takket være øens mange seværdigheder kan man altid tage på en spontan opdagelsestur i området, uanset hvor man befinder sig.

Et skønt naturområde er Balkalyngen syd for Nexø, der er Danmarks eneste sandstenshede. En del af området er vildtreservat, og her kan man opleve øens særlige dyreliv helt tæt på.

I kan også holde øje med de mange fuglearter, hvis I tager til det attraktive skovområde Almindingen. Planlæg også gerne en lille picnic i området med de herlige skovsøer, der indbyder til afslapning og familiehygge i fredelige omgivelser.

En af øens mest populære attraktioner er sommerfugleparken, der ligger lidt udenfor Nexø. Særligt de tropiske sommerfugle er et hit blandt parkens gæster.

I havneområdet ved Nexø kan I beundre de gamle lagerhaller, hvor også byens museum og Bornholms Jernbanemuseum har hjemme.

En af øens traditioner er silderøgerierne. Når man holder ferie i Nexø, kan man derfor ikke komme udenom et besøg hos et af de gamle røgerier, hvor der i dag stadig ryges efter gammel tradition - I vil ikke fortryde besøget her!

Joboland Brændegårdshaven i Svaneke er en forlystelsespark med masser af attraktioner, natur og familiefornøjelser. Her vil alle familiens medlemmer få sig en herlig dag. Et andet godt sted for en familieudflugt er det store Middelaldercenter i Gudhjem.

Vælg mellem 218 sommerhuse

Områdeanmeldelser

11 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 april
Tæt på strand.
Balka
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Fint med lille legeplads og Bornholm er skøn med mange seværdigheder. Naboens hunde gøede en del
Nexø/Balka
3 voksne 1 barn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Snogebæk er rigtig hyggeligt. Godt røgeri og god strand.
Balka
4 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Eneste minus var støjen fra landevejen.
Balka
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Balka strand er fantastisk og at man kan gå til snogebæk og købe is, mad og kaffe er skønt.
Balka

Andre artikler

  1. Sommerhus Bornholm

    Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
    Klipper langs kysten på Bornholm