Nyd Gudhjems fred og charme og lad jer fascinere af byens arbejdende kunstnere eller friste af det store udbud af lokale, kulinariske delikatesser. Tag på vandreture i enestående smuk natur, på sejltur til Danmarks østligste ø og besøg de spændende museer i området. På Bornholm er afstandene korte og listen af seværdigheder lang!
Vælg mellem 198 sommerhuse
Udsigt over Gudhjem på Bornholm

Byen Gudhjem på Bornholms nordøstkyst kendetegnes af en helt unik natur. Faktisk kan Gudhjem betegnes som Danmarks eneste bjergby bygget i klippefyldt terræn fra skærgården og op ad det 48 meter høje bjergmassiv Bokul, hvorfra man har en fantastisk udsigt over byen. Ikke blot omgivelserne, men også selve byen er noget særligt med sine tre små, hyggelige havne og de mange maleriske bindingsværkshuse i de stejle gader, hvor de mange kunstnere har deres arbejdende værksteder og gallerier mv.

Lidt syd for Gudhjem ligger Melsted Strand. Det er en lille sandstrand i hyggelige omgivelser, hvor der i den ene ende af stranden løber en lille å ud i havet. Her kan børnene lege med at bygge dæmninger og sandslotte, fange krabber og samle flotte sten. I den modsatte ende af stranden er placeret en badebro, der gør det muligt at komme ud i vandet uden at skulle træde på de runde sten på bunden. Der er fine parkeringsforhold ved hele strandarealet.

Det kuperede terræn omkring Gudhjem byder på unikke muligheder for fantastiske panoramaudsigter over området. Tag traveskoene på og begiv jer ud på vandreture ad de gamle redningsstier, der løber langs hele den bornholmske kyst. Skønne naturoplevelser venter så afgjort forude. Prøv eksempelvis vandreturen rundt om Hammerknuden eller langs Døndale Å eller Kobbe Å, som begge ender ved et vandfald. Døndalefaldet er med sine 25 meter oven i købet Danmarks højeste. Almindingen, Danmarks femtestørste skov beliggende midt på Bornholm, har også fire smukke ruter på 4-5 kilometers længde, der fører jer rundt til skovens pragtfulde naturseværdigheder.
En af turene går mellem Rytterknægten og Ekkodalen, Bornholms største sprækkedal med imponerende, stejle klippevægge dannet for ca. 1400 mia. år siden. Selvfølgelig prøver I at teste ekkoet, der opstår når lyden kastes tilbage fra de stejle klippevægge. ”Hvad drikker Møller? . . . ”. Efter sigende skulle den bedste effekt opnås i området ved H.C. Ørsteds kilde.

Få en oplevelse med middelalderstemning, hygge og aktiviteter for hele familien på det historiske oplevelsescenter - Bornholms Middelaldercenter.
Her kan I gå på opdagelse på stormandsgården, i landbobebyggelsen, eller i den idylliske mølledal, og samtidig få jer en snak med stormandsgårdens beboere. Middelaldercenteret byder også på en indendørs udstilling, biograf og maleværksted, hvor det er muligt at afprøve sine kreative evner som middelalderkunstner. Det daglige program skifter hver dag igennem hele sæsonen, og i skolernes sommerferie er der særligt meget at opleve i børnehøjde!

Lige ved siden af Bornholms Middelaldercenter ligger Danmarks største rundkirke, Østerlars Rundkirke, der også regnes for at være den ældste af de fire bornholmske rundkirker. Kirken kan besøges, når der ikke er kirkelige handlinger.

Bornholms nationalret ”Sol over Gudhjem” er naturligvis et oplagt kulinarisk indspark, men snyd heller ikke jer selv for at smage på de øvrige delikatesser, byen frister med.

Besøg også Oluf Høst Museet, Løkkegade i Gudhjem, Landbrugsmuseet Melstedgård i Melsted samt Gudhjem Museum, som er hyggeligt indrettet i byens gamle stationsbygning – en sand arkitektonisk perle.

Med ca. 1 times færgefart fra Gudhjem kan man nå ud til Danmarks østligste punkt – Christiansø – kong Christian den V’s gamle fæstning. Den dag i dag ser den næsten ud, som da den blev anlagt i 1684. Der er ca. 100 fastboende på Christiansø og her findes en helt unik natur og atmosfære. Christiansø har ingen biler og kun to slags pattedyr - pindsvin og mus! Til gengæld kan man iagttage et fuldkommen fantastisk fugleliv på fuglereservatet Græsholmen.

Vælg mellem 198 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Meget centralt beliggenhed, kort afstand til butikker, spisesteder og havn. Manglede havudsigt.
Gudhjem
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Dejlig beliggenhed lige mellem klipperne og med udsigt til Østersøen
Gudhjem
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
Super område når man er golfspiller
Gudhjem
2 voksne 0 børn 0 husdyr 10 overnatninger 2024 maj
Godt vi ikke boede tættere på rågerne
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 september
Dejlig by, med nemt til mange attraktioner
Gudhjem

Andre artikler

  1. Sommerhus Bornholm

    Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
    Klipper langs kysten på Bornholm