Dejlige sandstrande, Danmarks femtestørste skov med et væld af seværdigheder, rundkirker, røgerier og meget familievenlige cykelruter hele øen rundt. Boderne er et herligt fredfyldt udgangspunkt for en vellykket ferie på Bornholm.
Vælg mellem 13 sommerhuse
Boderne på Bornholm

Boderne er fredeligt og idylliske område med en god strand og en lille hyggelig havn. Stranden ved Boderne er en fin og børnevenlige sandstrand. Her er afskærmende klitter med bevoksning, der indbyder til uforstyrret afslapning og solbadning i de læfyldte gryder. Såvel den dejlige sandstrand som vandkanten er en oplagt legeplads for børnene, mens det sikkert er hele familien, der vil nyde det svalende havvand og de friske bølger. Den hyggelige Cafe Boderne har åbent i sæsonen, og her kan I nyde en dejlig frokost med pragtfuld udsigt over stranden, men det er også muligt i stedet at købe en picnickurv med hjemmelavede lækkerier – klar til at begive sig ud i det blå med . . .

Lad for eksempel picnickurven være et skønt indslag på en cykeludflugt. De korte afstande på øen har den fordel, at hele familien let kan deltage. Børnecykelruten på Bornholm er særlig trafiksikker, da den er lagt an på Bornholms mange gode cykelstier. Korteste etape er 6 km og den længste 33 km. Få evt. mere inspiration og vejledning hos Sydbornholms Turistinformation på Torvet i Aakirkeby (6 km).

Kører man lidt længere væk (16 km), når man frem til Bornholms berømteste strand, Dueodde strand, på øens sydspids. Dueodde strand har ry for at være en af Europas bedste sandstrande, og har særlig ultrafint såkaldt flyvesand samt klart, rent badevand. Stranden er meget børnevenlig idet vanddybden kun langsomt stiger, og desuden velegnet til at windsurfe fra. Med afsæt i den store parkeringsplads er der anlagt en mere end 500 meter lang rampe, som muliggør at der kan medbringes cykler, barnevogne og kørestole forbi de høje klitter og helt ned på stranden. Ved parkeringspladsen er der kiosk og toiletfaciliteter foruden ved busstoppested.

Omkring 15 km fra Boderne ligger Danmarks femtestørste skov Almindingen. Et vidunderligt naturskønt område, som er særdeles oplagt til blandt andet dejlige vandreture. Desuden byder Almindingen på spændende naturseværdigheder som eks. Lilleborg og Gamleborg, den ca. 7 tons tunge vandreblok Rokkestenen, Bornholms største sprækkedal Ekkodalen samt Rytterknægten, der har status som Bornholms højeste punkt (162 meter over havet).

Besøg også Nylars Rundkirke (ca. 12 km), den bedst bevarede rundkirke på Bornholm, der kan dateres tilbage til år 1160. Kirkens spidse spåntag skulle dog først være blevet tilført i det 16. århundrede. Nylars Rundkirke indeholder virkelig smukke kalkmalerier samt to af de i alt 40 runesten, som findes på Bornholm.

Ganske tæt ved Boderne ligger Bornholms Automobilmuseum med udstilling af mere end 80 biler, traktorer og motorcykler, en serie interessante modelbiler samt et bornholmsk autoværksted som det så ud i bilens barndom.

Gå heller ikke glip af den fascinerende middelalderstemning, der hersker på det historiske oplevelsescenter - Bornholms Middelaldercenter (20 km) ved Gudhjem. Her foregår masser af aktiviteter for hele familien, og I kan blandt andet gå på opdagelse på stormandsgården, i landbobebyggelsen, eller i den idylliske mølledal. Middelaldercenteret byder også på en indendørs udstilling, biograf samt maleværksted, hvor man kan afprøve sine kreative evner som middelalderkunstner. Det daglige program skifter hver dag igennem hele sæsonen, og i skolernes sommerferie er der særligt meget at opleve i børnehøjde!

Et besøg på Bornholm inkluderer også, at man lægger vejen forbi en eller flere af øens fantastiske røgerier. Prøv at smage en ny røget sild eller andre lækkerier hos Bakkarøgeriet i Pedersker ved Åkirkeby.

Vælg mellem 13 sommerhuse

Andre artikler

  1. Sommerhus Bornholm

    Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
    Klipper langs kysten på Bornholm