Sommerodde har en skøn og idyllisk placering på vestsiden af det sydlige Bornholm. Ganske tæt ved vidunderlige badestrande og med mange familievenlige attraktioner og seværdigheder inden for ganske kort afstand. Alsidige muligheder for aktivt friluftsliv.
Vælg mellem 90 sommerhuse
Sommerodde på Bornholm

Sommerodde er et roligt og idyllisk beliggende sommerhusområde vest for Dueodde på sydspidsen af Bornholm. Området er præget af fyrreskov ud mod en dejlig børnevenlig sandstrand. Godt fire kilometer øst for Sommerodde ligger en af Europas bedste sandstrande ved Dueodde. Den består af ultrafint såkaldt flyvesand samt klart, rent badevand. Vandet bliver kun langsomt bliver dybt hvilket gør stranden meget børnevenlig, og her er gode muligheder for at dyrke windsurfing og anden vandsport. Fra den store parkeringsplads er der anlagt en mere end 500 meter lang rampe, der gør det muligt at medbringe cykler, barnevogne og kørestole forbi de høje klitter og helt ned til stranden. Omkring parkeringspladsen ligger der kiosk, toiletter og busstoppested.

Har man mod på at forcere de mange trapper op til toppen af det 47 meter høje Dueodde Fyr, så er belønningen en helt fantastisk og særdeles naturskøn udsigt over det sydligste af Bornholm. En skøn ferieoplevelse!

En vandretur Dueodde rundt kan også anbefales – lige som de mange andre spændende og interessante vandreruter, der findes på Bornholm. Lad jer inspirere til vandreture i den bornholmske natur i brochurerne ”Kort og Godt” og ”Bornholm Rundt”, der fås hos Bornholms Velkomstcenter i Rønne.

Bornholm er særdeles velegnet til cykling. Glæd jer over at have tid til at nyde den smukke natur sammen, for de korte afstande gør, at hele familien sagtens kan være med. Børnecykelruten på Bornholm er særlig trafiksikker, da den er lagt an på de mange gode cykelstier, øen har.

Ved Aakirkeby ca. 13 km nordvest for Sommerodde ligger det spændende og lærerige oplevelsescenter NaturBornholm, som formidler naturvidenskab på en underholdende måde. Attraktionens 3000 kvadratmeter er fyldt med oplevelser og leg. Her kan I komme på ”tidsrejse”, opleve jordskælv – se dinosaurer, levende krokodiller, bisonudstilling og et Østersøakvarium. Børnene kan køre på elbilbane og slå sig løs på det udendørs legeområde, hvor man også kan tage på GPS-tur. Et besøg på NaturBornholm vil helt sikker inspirere til efterfølgende selv at stifte nærmere bekendtskab med den fantastiske Bornholmske natur.

Lystfiskeri kan blandt andet udøves ved den 17.500 m2 store Put & Take Stenbrudssø i udkanten af Nexø. Søen er beliggende i et dejligt, naturskønt område. Her er hele familien velkommen, og det er derfor oplagt, I tager madkurven med og nyder en rolig og afslappende picnic enten ved søbredden eller ved kysten med flot udsigt over Østersøen. Fiskekort til Stenbrudssøen samt leje og salg af fiskegrej mv. foregår fra den nærliggende Nexø Camping, hvor det også er muligt at købe forfriskninger i campingpladsens kiosk.

Tag også en udflugt til Bornholms store, familievenlige forlystelsespark Brændesgårdshaven, Højevejen 4 i Svaneke, der har åbent i sæsonen primo maj til og medio september. Få en herlig og oplevelsesrig dag med underholdning for hele familien i Brændesgårdshaven, som indeholder både dyrepark, vandland og legeland. I Brændegårdshaven findes mange aktiviteter bl.a. hoppeland, forhindringsbaner, svævebane, robåde, minigolf, friluftsscene med trylleshow, hyggelig dyrepark med klappe-venlige dyr og ikke mindst et 6.000 m2 stort, opvarmet vandland med rutsjebaner.
Indbegrebet af sommerhygge findes i det lille fredelige og hyggelige fiskerleje Snogebæk, der samtidig er en god lokation, hvis man er på udkig efter at shoppe eksempelvis modetøj eller keramik. Her kan I også forsøde ferien med lækker økologisk is og håndlavet chokolade fremstillet af rene råvarer. Snogebæk Røgeri, som både har restaurant og butik, sælger hver dag i sæsonen både frisk, røget sild samt andre lækre røgvarer og bornholmske specialiteter.

Vælg mellem 90 sommerhuse

Områdeanmeldelser

6 voksne 2 børn 1 husdyr 5 overnatninger 2024 maj
Helt magisk!
Dueodde
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Lækkert område
Sommerodde
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Fint område og gode bademuligheder. Grunden henligger dog i en del skygge.
Sommerodde
6 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Skøn beliggenhed i en plantage og relativt tæt på vandet. Der var meget fredeligt og roligt.
Dueodde
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Fantastisk område med nåleskov og dejlig strand tæt på.
Sommerodde

Andre artikler

  1. Sommerhus Bornholm

    Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
    Klipper langs kysten på Bornholm