Stranden ved Dueodde hører til blandt de bedste i Europa, og den omkringliggende giver jer optimale betingelser for afstressende vandre- og cykelture eller anden form for friluftsliv. De nærliggende byers charme og idyl kan I med fordel nyde samtidig med det store udvalg af lokale delikatesser.
Vælg mellem 294 sommerhuse
Dueodde strand på Bornholm

Dueodde er først og fremmest kendt for at have en af Europas bedste sandstrande med ultrafint såkaldt flyvesand samt klart, rent badevand. Stranden er meget børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt, og her er gode muligheder for at dyrke windsurfing og anden vandsport. Fra den store parkeringsplads er der anlagt en mere end 500 meter lang rampe, der gør det muligt at medbringe cykler, barnevogne og kørestole forbi de høje klitter og helt ned til stranden. Ved parkeringspladsen er der kiosk, toiletter og busstoppested.

Det store overblik over området fås fra toppen af Dueodde Fyr, som med sine 47 meter har status som Skandinaviens højeste. Forceres de mange trapper er belønningen den helt fantastiske naturskønne udsigt over det sydlige af Bornholm, man har fra toppen af fyret.

En vandretur Dueodde rundt er en helt særlig naturoplevelse, men der findes også mange andre spændende og interessante vandreruter på Bornholm. Find inspiration til jeres vandreture i den bornholmske natur i brochurerne ”Kort og Godt” og ”Bornholm Rundt”, der fås hos Bornholms Velkomstcenter i Rønne.

Ved Aakirkeby ca. 17 km nordvest for Dueodde ligger det spændende og lærerige oplevelsescenter NaturBornholm, som formidler naturvidenskab på en underholdende måde. Attraktionens 3000 kvadratmeter er fyldt med oplevelser og leg. Her kan I komme på ”tidsrejse”, opleve jordskælv – se dinosaurer, levende krokodiller, bisonudstilling og et Østersøakvarium. Børnene kan køre på elbilbane og slå sig løs på det udendørs legeområde, hvor man også kan tage på GPS-tur. Et besøg på NaturBornholm vil helt sikker inspirere til efterfølgende selv at stifte nærmere bekendtskab med den fantastiske Bornholmske natur.

Læg også vejen forbi Bornholms store, familievenlige forlystelsespark Brændesgårdshaven, Højevejen 4 i Svaneke, der har åbent i sæsonen primo maj til og medio september. Få en herlig og oplevelsesrig dag med underholdning for hele familien i Brændesgårdshaven, som indeholder både dyrepark, vandland og legeland. Attraktionen byder på mange aktiviteter som hoppeland, forhindringsbaner, svævebane, robåde, minigolf, friluftsscene med trylleshow, hyggelig dyrepark med klappe-venlige dyr og ikke mindst et 6.000 m2 stort, opvarmet vandland med rutsjebaner.

Indbegrebet af sommerhygge findes i Snogebæk godt og vel 4 km nordøst for Dueodde. Snogebæk er et lille hyggeligt fiskerleje og samtidig en god lokation, hvis man er på udkig efter at shoppe eksempelvis modetøj eller keramik. Her kan I også forsøde ferien med lækker økologisk is og håndlavet chokolade fremstillet af rene råvarer. Snogebæk Røgeri, som både har restaurant og butik, sælger hver dag i sæsonen både frisk, røget sild samt andre lækre røgvarer og bornholmske specialiteter.

Den 17.500 m2 store Put & Take Stenbrudssø i udkanten af Nexø ligger i et naturskønt område, hvor hele familien er velkommen. Derfor er det er oplagt, I tager madkurven med og nyder en rolig og afslappende picnic enten ved søbredden eller ved kysten med flot udsigt over Østersøen. Få hundrede meter fra søen ligger Halleklipperne, som det er populært at bade fra. Fiskekort til Stenbrudssøen samt leje og salg af fiskegrej mv. foregår fra den nærliggende Nexø Camping, hvor det også er muligt at købe forfriskninger i campingpladsens kiosk.

Bornholm er særdeles velegnet til cykling. Glæd jer over at have tid til at nyde den smukke natur sammen, for de korte afstande gør, at hele familien sagtens kan være med. Børnecykelruten på Bornholm er særlig trafiksikker, da den er lagt an på de mange gode cykelstier, øen har. Korteste etape er 6 km og den længste 33 km, og man kan sagtens blot vælge de områder og distancer, som har interesse og passer til familien.

Vælg mellem 294 sommerhuse

Områdeanmeldelser

3 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Fantastisk beliggenhed vi så rådyr, harer og en del fugle i haven.??
Dueodde
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
Ligger et skønt sted og dejlig tæt på den skønneste strand.
Dueodde
6 voksne 2 børn 1 husdyr 5 overnatninger 2024 maj
Helt magisk!
Dueodde
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Lækkert område
Sommerodde
4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 september
God beliggenhed i cykelafstand til strand, dejligt stille.
Poulsker

Andre artikler

  1. Sommerhus Bornholm

    Bornholm er et af de mest populære områder i Danmark. Her finder du knap 1.500 skønt beliggende sommerhuse. Strandene og naturen er i topklasse. Oplev Ekkodalen, gå tur blandt bisoner, se Hammershus, rundkirkerne og meget mere. I de senere år er Folkemødet også blevet et tilløbsstykke. Glæd jer til et dejligt ophold på Danmarks solskinsø!
    Klipper langs kysten på Bornholm