Fantastiske Nationalpark Thy, Danmarks første havbad i Vorupør, levendegjort Middelalderliv i Spøttrup samt spændende og lærerige aktiviteter i JyllandsAkvariet, hvor I kommer helt tæt på det maritime liv. Alt dette kan opleves på en ferie i dejlige Thy.
Vælg mellem 1.251 sommerhuse Destinationer under Thy
Både på stranden ved Vorupør, Thy

Thy har 92 km kyst mod Vesterhavet og Skagerrak samt næsten 150 km kyst mod Limfjorden. Områdets største by er Thisted efterfulgt af Hurup og med Hanstholm på tredjepladsen. Til gengæld ligger Danmarks største konsumfiskerihavn og fiskeauktion i Hanstholm. På hverdage kan man besøge fiskeauktionen kl. 06:45 i auktionshallen på Auktionsgade 11. Her anbefales varm påklædning og fodtøj - hele året! På havnen ligger også Hanstholm Røgeri, der har salg af røget og fersk fisk.

Naturen i Thy er intet mindre end fantastisk! Nationalpark Thy kaldes ”Danmarks største vildmark” og er i den grad en udflugt værd. Ikke andre steder i Nordeuropa findes et så stort og sammenhængende klitområde! De store naturoplevelser kan nydes uforstyrret fra de mange vandre- og cykelstier samt udsigtstårne. For at orientere sig om faciliteterne i området og få det optimale ud af turen, anbefales det at erhverve sig et kort over Nationalpark Thy, inden man begiver sig afsted. Disse kan blandt andet fås på de lokale turistkontorer.
En anden spændende naturoplevelse er Bulbjerg, som er en 47 meter høj limstensklint og Danmarks eneste ”fuglefjeld”, hvor oceanfuglen riden yngler.

Badning kan på en ferie i Thy foregå mange steder, da området har et stort udvalg af sandstrande med hver deres kvaliteter. For eksempel har Vigsø har en dejlig, bred sandstrand, der er velegnet til badning fordi vandet er meget klart, og der er sandbund. En anden mulighed er Vorupør Strand og Havbad. For de, der gerne vil prøve kræfter med Vesterhavet under sikre og trygge forhold, er Danmarks første havbad, som er anlagt i Nørre Vorupør, en helt ideel attraktion. Her kan det friske og salte havvand nydes uden bekymring for høje bølger, understrøm mv. som det skønne Vesterhav byder på i fri dressur.

Besøg også den charmerende og idylliske Stenbjerg Landingsplads. Her ligger en gruppe redskabshuse fra omkring år 1900, som er gennemgribende restaurerede i 2000 samt det fredede redningshus, opført i 1931, der indeholder en udstilling om områdets historie med primær vægt på redningsvæsenet.

Klitmøller og Vorupør er en del af Cold Hawaii, som er en betegnelse for 31 registrerede surf spots på Vestkysten, der strækker sig fra Agger Tange i syd til nord for Hanstholm. Så snart vinden er i sit gunstige hjørne, er der meget at opleve på stranden, når surferne indtager den med deres farvestrålende grej og vilde præstationer. Den kraftige vind er også ideel til opsætning af drager. Dagen kan I vælge at slutte af med at iagttage en smuk solnedgang, mens I går en hyggelig tur langs vandkanten til den afslappende lyd af bølgeskvulp.

En virkelig spændende attraktion for børnefamilier er JyllandsAkvariet i Thyborøn. I dette maritime univers kommer I helt tæt på et bredt udvalg af de fiskearter, der lever i Nordsøen og Limfjorden. I de mange rørebassiner hos JyllandsAkvariet kan I prøve at teste, om I tør holde en krabbe i hånden eller klappe en haj på hovedet! Der arrangeres helårligt mange inden- og udendørs aktiviteter for både børn og voksne. Her i blandt kan nævnes ravsafari, krabbefiskeri og sælsafari med traktorbussen.

Levendegjort Middelalderliv kan I opleve i Spøttrup Borg, som er Danmarks bedst bevarede Middelalderborg. Museet er et spændende at besøge med interessante udstillinger og talrige aktiviteter som for eksempel levendegørelser og markeder.

Hvert år i september mødes strikke entusiaster fra både ind- og udland i de naturskønne omgivelser i Thy. Wool Days Thy byder velkommen til hyggeligt samvær, hvor I kan deltage i strikke workshops, besøge spændende stande og nyde at strikke sammen med ligesindede.

Vælg mellem 1.251 sommerhuse

Områdeanmeldelser

1 voksen 0 børn 2 husdyr 10 overnatninger 2024 maj
mener I omgivelserne? Det er et skønt sted, men hovedvejen er et problem.
Agger
7 voksne 2 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 maj
Dejlig område, her kunne vi godt komme igen
Kærgården
11 voksne 1 barn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 maj
Klitmøller og stranden er det dejligste område.
Klitmøller
5 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 maj
Agger er Denmarks dejligste plet.
Agger
4 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 maj
En dejlig perle på naturgrund og tæt på fjorden.
Helligsø

Andre artikler

  1. Sommerhus Vesterhavet

    Langs Vesterhavet findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet i syd og hele vejen op til Hanstholm i nord findes tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Søndevig kyst og Vesterhavet