Stranden i Vorupør er en af de livligste i området. Her trækkes fiskebådene stadigt op på stranden, og de er med til at skabe en helt speciel stemning af fiskeleje, som kun findes meget få steder. Samtidig skaber den flotte strandpromenade en klassisk badeby atmosfære. Dette og en uforstyrret solnedgang over havet set fra klitterne glemmer man ikke lige med det samme.
Vælg mellem 454 sommerhuse
Vorupør strand

Som de fleste strande i området har stranden i Vorupør det eftertragtede Blå Flag, der er kvalitetstemplet for strande med en høj standard, sikkerhed og gode faciliteter. Nyd en solskinsdag på stranden med sandslotte fint pyntet med indsamlede skaller, soppeture og lyden af havet – se det er ferie.

Byens røgerier, caféer og restauranter gør det muligt at nyde et lækkert måltid med fisk på menuen, hvis I da ikke foretrækker selv at fange jeres aftensmad fra molen eller fra en tur med en af fiskebådene ud til Det Gule Rev.

Vorupør er sammen med Klitmøller en del af Cold Hawaii og et af Europas fem bedste windsurfingssteder. Er vinden i sit gunstige hjørne, er der masser at opleve på stranden, når surferne indtager den med deres farvestrålende grej. Den kraftige vind er også ideel til opsætning af drager.

Det restaurerede skib, Thabor ligger på stranden, og her kan I gå om bord og opleve livet som fisker uden risiko for søsyge. I kan lære meget mere om kystfiskeri og de specielle og barske livsvilkår på kysten ved at besøge Vorupør Museum, der er indrettet i et gammelt bådeværft. Har I aldrig været på en fiskeauktion, kan I komme det i Stenbjerg.

Foretrækker I at tage børnene med til mere stille badevand, er Nors Sø og Vandet Sø enestående med krystalklart vand og fredfyldt natur. Søerne er blandt Danmarks reneste. I Tved og Vilsbøl klitplantager ligger to naturlegepladser, hvor børnene kan bygge huler og boltre sig med klatrenet, svævebaner, gynger og rutsjebaner. Har I pakket den rigtige madkurv, kan I grille og lave mad ved lejrbålet.

Den smukke uberørte vildmark i Naturparken byder også på enestående oplevelser for hele familien til fods, på cykel eller til hest på de mange stier og ruter. Uanset hvordan I foretrækker at være aktive, er det muligt her. Oplev det fantastiske dyreliv og nyd freden og roen. I klitplantagerne ved Vandet Sø kan I udforske ruiner af gamle herregårde, bronzealder høje og et rigt plante- og dyreliv.

Nordsø Akvariet i Nr. Vorupør er et spændende sted, og er man modig nok, kan man komme helt tæt på hajerne – heldigvis i en haj-tunnel. Her kan I opleve alt godt fra havet lige fra krabber til elektriske ål og et væld at sjove aktiviteter.

På MuseumsCenter Hanstholm kan I opleve Nordeuropa største fæstning fra 2. verdenskrig, få en tur med det gamle ammunitionstog og tage på besøg i soldaternes liv i museumsbunkeren.

Kystcentret i Thyborøn er fyldt med spænding både indendørs og udendørs. Lær om de stærke naturkræfter, der former vestkysten, og vær med til at lave bølger og strøm. Oplev stedets krybdyrs zoo, besøg Skildpaddespionens bunkers, tag med på kystlegepladsen og sansestien og sejl en tur med de fjernstyrede skibe i det store havnebassin.

Thisted er fine rammer til en shoppetur. Byens små hyggelige gader og smukke gamle bygninger skaber en fin kontrast til de mange butikker, caféer og restauranter. Her er også aktiviteter for familiens yngste, da der hele sommeren arrangeres f.eks. bolsje fremstilling, eventyr og skattejagte – samt tursejladser på træskib for hele familien.

Vælg mellem 454 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Dejligt område med mange muligheder både fods og på cykel.
Vorupør
6 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 februar
Vorupør er et skønt sted, og husets placering er optimal lige mellem indkøb, molen og klitterne.
Vorupør
2 voksne 2 børn 0 husdyr 6 overnatninger 2023 december
Bor her til daglig også
Vorupør
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 december
Dejligt sted
Vorupør
1 voksen 0 børn 2 husdyr 21 overnatninger 2023 november
Vorupør går man ikke fejl af .. super lækkert
Vorupør

Andre artikler

  1. Sommerhus Thy

    Fantastiske Nationalpark Thy, Danmarks første havbad i Vorupør, levendegjort Middelalderliv i Spøttrup samt spændende og lærerige aktiviteter i JyllandsAkvariet, hvor I kommer helt tæt på det maritime liv. Alt dette kan opleves på en ferie i dejlige Thy.
    Både på stranden ved Vorupør, Thy
  2. Sommerhus Vesterhavet

    Langs Vesterhavet findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet i syd og hele vejen op til Hanstholm i nord findes tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Søndevig kyst og Vesterhavet