I Nordsjælland findes en stribe af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra Liseleje i vest til Hornbæk i øst finder du hundredevis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
Vælg mellem 1.057 sommerhuse Destinationer under Nordsjælland
Nordsjælland

I Nordsjælland finder I en perlerække af skønne og meget børnevenlige sandstrande. Slap af med børnene under den blå himmel, og hyg jer med at bygge sandslotte, grave kanaler - og selvfølgelig også med at lege, soppe og plaske i det lune vand. På stranden er tiden jeres egen, og der er masser af den.

I den østlige ende af Nordsjælland, i Helsingør, finder I et af de få steder i Danmark, som er optaget på UNESCO's eksklusive liste over verdens kulturarv. Det drejer sig om Kronborg Slot, som i sin tid blev opført på det sted, hvor Øresund er smallest. Herfra kunne skiftende konger kontrollere indsejlingen til Østersøen, og opkræve told af de skibe der sejlede forbi. De tider er for længst ovre, men det smukke renæssance slot ligger der stadig. Et besøg her er nærmest et must, når man er på ferie i Nordsjælland.

Med den mest idylliske beliggenhed under grønne bøgetræer i Hellebæk skov, ligger den gamle historiske vandmølle; Hammermøllen i Hellebæk, hvis historie går tilbage til 1598.

Når I er på de kanter, så kig også forbi Øresundsakvariet. Her får I et kig ind i den fantastiske verden som ligger under vandets overflade i de danske have og fjorde.

I Hillerød venter endnu et af de imponerende slotte, som i årenes løb er blevet opført i Nordsjælland. Det er Frederiksborg Slot, som siden 1878 har huset Nationalhistoriske Museum. Her findes en stor samling af bl.a. malerier, portrætter og møbler. Læg vejen forbi og nyd synet af det utroligt smukt beliggende og meget velholdte slot, inden I går ind for at opleve dets spændende indre.

I Fredensborg kan man opleve historiens vingesus, hvor falkoneren træner falke, høge og ørne helt tæt på publikum på Falkonergården.

Det er der også i Sommerland Sjælland, der er en stensikker succes i børnehøjde. Her venter mere end 60 forskellige aktiviteter og forlystelser, legepladser og store grønne områder som er perfekte til en picnic. Tag endelig badetøjet med, for det er også her I finder Sjællands største udendørs vandland, Den Blå Lagune med børnebassiner, vandrutsjebaner og meget mere.

Mellem Roskilde og Ringsted finder I Danmarks længste museum, Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, her kan I tage en tur med sporvognene i det naturskønne Midtsjælland.

Tag med familien på fisketur til Søllerød Fiskesø - Put & Take. Søllerød Fiskesø, Langkæret, er formentlig Danmarks ældste og smukkeste fiskesø. Der bliver jævnligt udsat ørred og der går store gamle karper i søen.

Her kan du læse mere om de mest populære ferieområder i Nordsjælland:
Gilleleje er et dejligt og meget populært område, hvor du kan vælge mellem hundredevis af skønt beliggende sommerhuse. Her er dejlige, børnevenlige sandstrande, et charmerende bymiljø og en levende havn. Tag veterantoget igennem det flotte landskab, tag til riddermarked og meget mere. Se sommerhuse i Gilleleje.

Hornbæk er et populært område i det naturskønne Nordsjælland, hvor du finder en række skønt beliggende sommerhuse. Her er en dejlig og meget børnevenlig strand, en strandlegeplads, masser af butikker og en livlig havn med spændende begivenheder hver sommer. Se sommerhuse i Hornbæk.

Vælg mellem 1.057 sommerhuse

Områdeanmeldelser

4 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 juni
Meget overbevokset, store træer med resultat at der blir mørkt. Indfarten til huset meget stejl
Liseleje
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
Perfekt beliggenhed
Gilleleje
3 voksne 0 børn 0 husdyr 5 overnatninger 2024 maj
Ret dårlig badestrand, og der var meget lavvandet og mudret bund mindst 200 meter ud.
St. Havelse Strand
5 voksne 0 børn 1 husdyr 3 overnatninger 2024 maj
Mangel på stier gør området mindre velegnet til gåture, men ret fredeligt.
Udsholt
5 voksne 0 børn 1 husdyr 2 overnatninger 2024 maj
Der var meget smukt :)
Vejby Strand

Attraktioner

Vis alle

Andre artikler

  1. Sommerhus Sjælland

    Langs Sjællands kyster findes mange af de mest børnevenlige strande der findes i Danmark. Naturen er i topklasse på Sjælland. Der er mange muligheder for lystfiskere, og det samme gælder alle der holder af at vandre eller cykle igennem naturskønne omgivelser.
    Sjælland_Depositphotos_649065150_S