I charmerende og atmosfærefyldte Liseleje er man både herlig tæt på dejlige badestrande, stor naturlegeplads og det fantastisk skovområde Tisvilde Hegn. Desuden kort køreafstand til Hillerøds store kulturattraktion Frederiksborg Slot og Slotshave.
Vælg mellem 206 sommerhuse Destinationer under Liseleje
Liseleje

Liseleje er indbegrebet af hygge og afslappet feriestemning! Byen har formået at bevare en stemning, der ellers hører svundne tider til. Der hersker en venlig og imødekommende atmosfære i både butikker og restauranter, og der er ikke langt til både spændende attraktioner og herlig natur. Et godt udgangspunkt for en vellykket familieferie.

Liseleje Strand er en dejlig bred sandstrand med meget børnevenligt badevand. I umiddelbar nærhed af stranden befinder sig både en stor parkeringsplads samt cafeer og et ishus.
På vejen ned mod Liseleje Strand ligger en lille skov på højre hånd. Her er den spændende naturlegeplads ”Havtyren” anlagt. Pladsen er stor, flot og indeholder blandt andet stativer til armgang, balancebomme, gynger og rutsjebane foruden ved et overdækket ”madpakkehus”. Selvfølgelig er selveste ”Havtyren” der også. Prøv at se om børnene tør klatre op på den . . . Naturlegepladsen har åbent hele året.
I samme område ca. 100 meter fra stranden og lige overfor ”Havtyren” finder I ”Liselegelandet”. Her er en adventure minigolfbane samt en rigtig fin bane med elektriske biler, børnene selv kan køre rundt i.

Uberørt og ganske enestående natur kan opleves fra turbåden M/S Frederikke, der sejler på Danmarks største sø Arresø. Sejlturen varer en times tid og starter ud fra adressen Arresødalvej 100 i Frederiksværk. Køreafstand fra Liseleje er ca. 9 km. Det er ligeledes muligt både at vandre og cykle langs søen. Turen hele vejen rundt er ca. 50 km.

Med udgangspunkt i Liseleje er der talrige muligheder for lystfiskeri i nærområdet: Isefjord, Roskilde Fjord, Kattegat, Arresø samt put-and-take søer bl.a. i Ølsted og Skævinge.

Omkring 6 km øst for Liseleje ligger Tisvilde Hegn – et pragtfuldt skovområde med gode faciliteter til forskellige typer friluftsaktiviteter. Skoven indeholder mange seværdigheder. Her kan I for eksempel opleve Sjællands største hede Melby Overdrev, en forsvunden landsby, en gammel slotsruin samt en rigtig troldeskov. Tisvilde Hegn har desuden ikke mindre end 59 gravhøje, hvoraf de fleste stammer fra bronzealderen.

Vil man gerne på cykeltur i ferien kan Nordkyststien fra Helsingør til Hundested anbefales. Denne rute går igennem Tisvilde Hegn og Melby Overdrev.

Stranden ud for Tisvilde Hegn er en 9 km lang, ren, hvid sandstrand med brede kystklitter og er især i højsæsonen naturligvis meget velbesøgt af badegæster.

Hillerød beliggende ca. 28 km sydøst for Liseleje er et oplagt og alsidigt udflugtsmål. Det smukke Frederiksborg Slot og Slotshave ligger med en malerisk og fantastisk placering ved bredden af Slotssøen i Hillerød. Slottet huser Det Nationalhistoriske Museum, der formidler og sætter danmarkshistorien i perspektiv gennem historiske portrætter, malerier, møbler og kunstindustri. Slotshaven byder på forskellige stilarter og er et stort og rekreativt område både for byens borgere og de mange tilrejsende turister.
Nyd også Hillerøds hyggelige gågade og atmosfærefyldte indkøbscenter SlotsArkaderne, som har et meget fint udvalg af specialbutikker, cafeer og restauranter med videre.

Vælg mellem 206 sommerhuse

Områdeanmeldelser

3 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 februar
Jeg er måske farvet, jeg havde min familie med hjem og besøge min mor og søster - men Halsnæs er jo fantastisk smuk. Jeg kan stærkt anbefale at køre en tur til Asserbo strand, og måske besøge Asserbo kro.
Asserbo
2 voksne 0 børn 1 husdyr 3 overnatninger 2023 december
Det er et som et sommerhusområde forventes at være. Dog var stortset alle naturområder i nærheden privat ejendom og aflukket. Stranden der dog er åben, ligger tæt på og er hyggelig og fredelig.
Liseleje
12 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2023 september
Virkeligt dejligt område. Gode muligheder for at gå ture i naturen
Asserbo
6 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Meget flot og dejligt område med masser af skøn natur.
Kikhavn
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Dejlig område
Hundested

Andre artikler

  1. Sommerhus Nordsjælland

    I Nordsjælland findes en stribe af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra Liseleje i vest til Hornbæk i øst finder du hundredevis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Nordsjælland
  2. Sommerhus Sjælland

    Langs Sjællands kyster findes mange af de mest børnevenlige strande der findes i Danmark. Naturen er i topklasse på Sjælland. Der er mange muligheder for lystfiskere, og det samme gælder alle der holder af at vandre eller cykle igennem naturskønne omgivelser.
    Sjælland_Depositphotos_649065150_S