Tisvildeleje er, specielt i sommerhalvåret, et livligt ferieområde ved den nordsjællandske kyst. Dejlig, børnevenlig strand og byen er omgivet at skøn natur, der indbyder blandt andet til cykel- og vandreture. I finder et stort og meget alsidigt udvalg af seværdigheder og attraktioner i ganske kort køreaftand.
Vælg mellem 159 sommerhuse
Tisvildeleje strand og badehuse
© Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

Tisvildeleje er en populær destination, og særligt om sommeren er her livligt og fuld af aktivitet. Fra badebyen Tisvildeleje strækker sig en ca. 10 kilometer lang, pragtfuld børnevenlig sandstrand i vestlig retning. Faktisk løber hovedgaden i Tisvilde videre ud i en stor parkeringsplads ved stranden. Badevandet ved Tisvildeleje er rent og stranden er bemandet med livreddere i højsæsonen. Ved stranden er der etableret rampe for kørestolsbrugere, og der forefindes kiosk samt toiletfaciliteter. De charmerende, små badehuse på stranden er en gammel tradition, men bestemt stadig meget populær. Der er gode forhold til windsurfing og anden vandsport ved Tisvildeleje.

Går eller cykler man gennem Tisvilde Hegn og ud mod Liseleje kommer man forbi Troldeskoven. Den er en del af Tisvilde Hegns vestlige del, og består af 100-180 årige skovfyr, som vind og vejr har præget til et kroget og knortet udseende.

I højsæsonen juni-juli-august summer det af liv, når der hver lørdag afholdes et stort loppemarked på Birkepladsen i Tisvilde. Måske feriens mest unikke souvenir kan findes her?

Ikke blot området omkring Tisvilde men hele naturskønne Nordsjælland har mange dejlige cykelruter, der fører jer langs marker og skønne strande og igennem smukke skove. Nyd derfor ferietiden sammen med en skøn tur ud i det blå og husk picnickurven. . . Rutekort samt yderligere information og inspiration kan blandt andet fås hos de lokale turistbureauer.

Fredeligt, uberørt og ganske enestående natur kan opleves fra turbåden M/S Frederikke, der sejler på Danmarks største sø Arresø, som ligger cirka 20 km fra Tisvildeleje. Sejlturen varer en times tid og starter ud fra adressen Arresødalvej 100 i Frederiksværk. Det er ligeledes muligt både at vandre og cykle langs søen. Turen hele vejen rundt om Arresø er ca. 50 km lang.

Øresundsakvariet i Helsingør er Danmarks mindste saltvandsakvarium, men så afgjort en rigtig spændende attraktion. Her kan man få et kig under havoverfladen og opleve det fascinerende dyre- og planteliv, Øresund rummer. Der er børnevenlige røre-bassiner, hvor man kan holde en søstjerne i hånden eller klappe en krabbe. Man kan overvære dyrene bliver fodret, og der er altid en guide tilstede, som kan svare på spørgsmål om dyrene.

Helsingør er også hjemsted for M/S Museet for Søfart. Det er et unikt, underjordisk museum placeret i den gamle tørdok mellem Kronborg og Kulturværftet. I museets farverige verden mødes man af stribevis af udstillinger, der fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer både i fortid og nutid. Trænger I til en pause kan I hos M/S Cafe få stillet både sult og tørst, mens I nyder Danmarks smukkeste udsigt under jorden!

Tag på en hyggelig udflugt til Nordsjællands Fuglepark i Græsted, der har sæsonåbent fra primo april til og med skolernes efterårsferie. Parken har hele 250 fuglearter samt en række krybdyr og mindre pattedyr – blandt andet afrikanske dværggeder, som børnene gerne må kravle ind til og fodre. I det 600 kvadratmeter store tropehus med fire slags skildpadder, bronzesolfugl, silkeaber med videre, kan I nyde medbragt frokost i forhallen – eller alternativt ved borde og bænke rundt omkring i parken. Det daglige flyveshow med papegøjer og kakaduer afholdes kl. 12.30, og henholdsvis kl. 11.00 og 14.00 har I mulighed for at hjælpe dyrepasseren med at fodre de smukke australske lorier i den store voliere.

Vælg mellem 159 sommerhuse

Områdeanmeldelser

5 voksne 0 børn 1 husdyr 2 overnatninger 2024 maj
Der var meget smukt :)
Vejby Strand
2 voksne 0 børn 0 husdyr 5 overnatninger 2024 maj
Fantastisk område
Vejby Strand
14 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 maj
Haven kunne godt være mere lukket, så man ikke føler man er på ferie med nabohuset
Vejby Strand
7 voksne 3 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 april
Huset ligger ved Godhavn, som er et okay sted. Hvis vi tager selve Tisvilde med i områdebedømmelsen, når man op på fem stjerner,og Tisvildeleje er jo ikke langt væk.
Tisvilde
8 voksne 8 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 januar
Det var koldt, så der var ikke så meget udeliv. Men det var OK at gå tur i.
Tisvildeleje

Andre artikler

  1. Sommerhus Nordsjælland

    I Nordsjælland findes en stribe af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra Liseleje i vest til Hornbæk i øst finder du hundredevis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Nordsjælland
  2. Sommerhus Sjælland

    Langs Sjællands kyster findes mange af de mest børnevenlige strande der findes i Danmark. Naturen er i topklasse på Sjælland. Der er mange muligheder for lystfiskere, og det samme gælder alle der holder af at vandre eller cykle igennem naturskønne omgivelser.
    Sjælland_Depositphotos_649065150_S