Gilleleje er et dejligt og meget populært område, hvor du kan vælge mellem hundredevis af skønt beliggende sommerhuse. Her er dejlige, børnevenlige sandstrande, et charmerende bymiljø og en levende havn. Tag veterantoget igennem det flotte landskab, tag til riddermarked og meget mere.
Vælg mellem 266 sommerhuse
 Søren Kierkegaard vandrerute langs Nordkysten ved Gilleleje
© Tine Uffelmann - VisitNordsjælland

Der er to dejlige og børnevenlige sandstrande ved Gilleleje, nemlig Gilleleje Veststrand og Strandbakkerne, som ligger øst for havnen. Glæd jer til at hygge jer og slappe af med børnene på Sjællands nordligste spids. Byg sandslotte, sop i vandkanten og nyd livet i det varme sand mens solen skinner fra en skyfri himmel.

Gilleleje var oprindeligt en fiskerby, og det er faktisk en af de få byer i Danmark som stadig har en aktiv fiskerflåde. Kutterne lægger stadig til her og losser deres fangst, og Gilleleje Havn har udviklet sig til at være den største fiskerihavn på Sjælland. Det betyder at der altid er liv og aktiviteter på havnen. Samtidig findes de smalle gader med de små, charmerende fiskerhuse fra tidligere tider stadig, og er med til at skabe en charmerende forbindelse mellem fortid og nutid.

Tag en tur igennem det flotte landskab med Nordsjællands Veterantog. Tag plads i de gamle vogne som et damplokomotiv trækker igennem skove og forbi frodige marker. I den åbne ”skovvogn” kommer I ekstra tæt på det hele; her bliver indtrykkene, lydene og lugtene fra omgivelser nemlig meget nærværende.

En gang om året bliver tiden skruet tilbage til middelalderen når der afholdes marked på Esrum Kloster & Møllegård. Her er masser af gode tilbud, gøglere, troubadurer, munke, dansere og mange andre godtfolk. Blandt dem er tempelriddere som viser hvordan man skyder med bue og pil og hvordan en ridder slås. I klostergården bliver der lavet helstegt pattegris, og den gode klosterøl flyder. Glæd jer til nogle spændende oplevelser sammen med børnene.

Vælg mellem 266 sommerhuse

Områdeanmeldelser

21 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Dejlig beliggenhed tæt på strand og indkøb, kort afstand til byen med gode restauranter.
Udsholt
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Fantastisk beliggendhed
Gilleleje
6 voksne 2 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 februar
Vinterferie, ikke aktuelt for os, langt at gå med badetøj,
Udsholt
15 voksne 5 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 februar
Stranden, der ligger i gåafstand, er et besøg værd
Udsholt
7 voksne 2 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 januar
Trafikstøj og nærmeste strand er kun en stenstrand
Gilleleje

Andre artikler

  1. Sommerhus Nordsjælland

    I Nordsjælland findes en stribe af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra Liseleje i vest til Hornbæk i øst finder du hundredevis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Nordsjælland
  2. Sommerhus Sjælland

    Langs Sjællands kyster findes mange af de mest børnevenlige strande der findes i Danmark. Naturen er i topklasse på Sjælland. Der er mange muligheder for lystfiskere, og det samme gælder alle der holder af at vandre eller cykle igennem naturskønne omgivelser.
    Sjælland_Depositphotos_649065150_S