Djursland er et utroligt populært område, som har det hele. Strandene er er i topklasse, naturen er flot og I kan frit vælge mellem en perlerække af seværdigheder og attraktioner. Kig f.eks. indenfor i Herregårdsmuseet, se kunst i verdensklasse i Glasmuseet Ebeltoft og besøg Djurslands Jernbanemuseum. Der er mange muligheder for udflugter, besøg f.eks. Nationalpark Mols Bjerge.
Vælg mellem 2.331 sommerhuse Destinationer under Djursland
Djursland_ 045-07903

Djursland er et af de mest naturskønne områder i Danmark. Næsten alle sommerhusene ligger tæt ved vandet, så der er masser af muligheder for at bade, lege og soppe med børnene. I de sydlige områder findes flere dejligt afskærmede strande langs Kalø Vig, Begtrup Vig og Ebeltoft Vig. Det samme gælder St. Sjørup i nord og Grenå i øst. I vil derfor aldrig være langt fra en lavvandet og særligt børnevenlig strand.

Landskabet og bakkerne i Mols Bjerge byder på rige muligheder uforstyrrede vandreture i flotte og rolige omgivelser. De højeste af bakkerne er mere end 130 meter høje herfra er der en fantastisk udsigt ud over området og havet.

En udflugt værd er også Herregårdsmuseet på Gammel Estrup. Besøg de pragtfulde sale og elegante gemakker, hvor adelen dansede, festede og levede deres luksuriøse liv. Se smukke interiører fra renæssancen frem til begyndelsen af 1900-tallet. I alle skoleferier er der særlige aktiviteter for børn.

Brug en dag på Det Grønne Museum, Gl. Estrup og kom helt tæt på historien. Dyk ned i danskernes liv med jagten, skoven, landbruget og maden i udstillingerne, hils på de mange husdyr, oplev de store maskiner og få en snak med de mange frivillige, som blandt andet udfører de gamle håndværk og meget mere.

I Glasmuseet Ebeltoft er der året rundt spændende oplevelser for hele familien. Der er altid mindst to forskellige udstillinger at gå på opdagelse i og i skoleferierne er der masser af aktiviteter for store og små. Oplev hvordan varmt glas formes til flotte brugsting i det arbejdende værksted og lav selv et lille kunstværk i glas, når der er støbning, glasmaling, smykkeværksted og meget andet på udvalgte dage i skoleferierne.

Oplev et stykke dansk jernbanehistorie på Djurslands Jernbanemuseum, som holder til i den gamle, men renoverede remise i Ryomgård. Se stationskontoret som det så ud på bedstefars tid, se flotte udstillinger med modeltog, store lokomotiver, skinneknallerter og meget mere.

Midt på Djursland kan I lægge vejen forbi Stenvad Mosebrugscenter, der er et aktivt museum, som skildre tørvegravnings historien. Her kan I se, hvordan nordbaggen Viking ælter tørvemassen og tage en tur med det lille tog, der via den smalsporede tørve-jernbane, transporterer jer ud til mosen.

Besøg det smukke Clausholm Slot & Park med den reetablerede barokhave og mød - måske - den hvide dame, som siges at gå igen på slottet.

Planlægger I en familiedag ved en fiskesø, kan Moesholm Put & Take anbefales. Væk fra offentlig vej og i læ af skoven ligger den 12.000 m2 store fiskesø i naturskønne omgivelser. Rundt om søen er det nemt at finde et privat sted at fiske, og her er borde/bænke, så I kan nyde madpakken. Der sættes jævnligt ørreder ud, som hovedsageligt er regnbue- og guldørreder, så pak fiskegrejet og madkurven og glæd jer til en dejlig dag ved søen.

Glæd jer til en dag fyldt med spændende naturoplevelser på Kyst- og Fjordcentret i Ørsted midt i Naturpark Randers Fjord. Her kan store og små gennem leg og læring se frem til spændende aktiviteter til vands og til lands. Her er der højt til himlen, og tid til nærvær.

Vælg mellem 2.331 sommerhuse

Områdeanmeldelser

5 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 april
Der er en del trafikstøj
Egsmark
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Skønt og roligt område med kort vej til skov, hede, strand og by. Vi er på vandreben, så guld værd for os.
Grenå
10 voksne 2 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Skønt område
Grenå
8 voksne 2 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Super smukke omgivelser omkring slottet.
Rosenholm
4 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Stille og roligt område. Mangler dog stier så man kan gå mellem vejene og ikke skal gå flere kilometer for at gå rundt i området
Fuglslev

Attraktioner

Vis alle

Andre artikler