Fregatten Jylland
© Fregatten Jylland - Foto: Per Bille

Fregatten Jylland: Træd ombord i historien

På Fregatten Jylland træder du ombord i historien. Krigen i 1864 forandrede Danmark for altid. Udforsk skibet, som deltog i slaget ved Helgoland i 1864 og hør guiderne fortælle om det hårde liv ombord.

Fregatten Jylland blev søsat i 1860 som et krigsskib med 44 kanoner, dampmaskine og et mandskab på 437 sømænd. I 1864 sendte fregatten Jylland fjendens skibe på flugt under slaget ved Helgoland, hvor fregatten blev ramt hele 18 gange.

Herefter sejlede det som kongeskib med den royale familie og tog på lange togter over verdenshavene. Det blev solgt til ophugning og købt tilbage igen, brugt som lejrskoleskib for provinsbørn og gennemgik en omfattende restaurering.

Nu ligger fregatten Jylland som vartegn og levende museumsskib i Ebeltoft, og byder på spændende aktiviteter for børn og voksne.

Tag hele familien og skibshunden med, alle er velkomne ombord!

En familie besøger Fregatten Jylland
© Fregatten Jylland - Foto: Per Bille
Guidet tur på Fregatten Jylland
© Fregatten Jylland - Foto: Per Bille
Kongesalon på Fregatten Jylland
© Fregatten Jylland

Gratis audioguide

FREGATTEN FORTÆLLER, en audioguide om det hårde liv ombord på et krigsskib i 1800-tallet fortalt med søfolkenes egne ord.

Her kommer du på en unik og dramatisk rejse, der er fyldt med personlige historier om livet og arbejdet ombord – og som naturligvis også beretter om det skæbnesvangre søslag ved Helgoland den 9. maj 1864.

FREGATTEN FORTÆLLER er baseret på museets samling dagbøger, erindringer og breve fra nogle af de mænd, som gjorde tjeneste på fregatten.

Historiske introduktioner

På Fregatten Jylland gør vi meget ud af vores levende formidling. Derfor har vi en række aktiviteter, hvor du kan lære om fregattens spændende historie fra vores guider. Hør blandt andet ”Historiske introduktioner”, her hører du om skibets spændende historie eller hør ”Skibsdrengens liv ombord” som er en inkluderende fortælling for familier, både for store og små.

Åbningstider og priser finder du på Fregatten Jyllands hjemmeside.

Kanon og kugler på Fregatten Jylland
© Fregatten Jylland - Foto: Per Bille
Kanonaffyring på Fregatten Jylland
© Fregatten Jylland
Vælg mellem 1.123 sommerhuse Vælg mellem 10 tilbud

Andre artikler om Ebeltoft

  • Sommerhus Ebeltoft Vig

    Glæd dig til et uforglemmeligt ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Ebeltoft Vig. Du finder nemt finde det helt rigtige sommerhus her på siden.
  • Sommerhus Ebeltoft leje privat

    Glæd dig til et afslappende ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Ebeltoft leje privat . Du finder nemt finde det helt rigtige sommerhus hos Feline Holidays.
Vis alle artikler om Ebeltoft