Når Pia Rye og familien tager på ferie i Blåvand, er glas tit et samtaleemne.
Vælg mellem 1.510 sommerhuse Destinationer under Blåvand
sommerhus blåvand_090-82818
Emne nr. 090-82818.

Skab din egen kunst i Blåvand af glas

”Vi har flere gange været i Blåvand. Her er vores pige på 11 år vild med at komme i glasbutikken og tegne på glas,” siger Pia Rye.

Pusterummet hedder butikken i Blåvand med glas som speciale. Her kan børn og voksne vælge mellem forskellige glas, lysestager, skåle og fade på hylderne.

Derpå kan man ved bordene i forretningen udsmykke sit glas ved at påklistre forskellige mønstre, der også findes i et stort udvalg i Pusterummet.

”Når man valgt sit yndlingsglas og et eller flere mønstre, dekorer man glasset. Efterfølgende sandblæser man selv sit kunstværk. Det sker også i et lukket forløb i butikken. Resultatet er et flot glas, som man selv har kreeret. Jeg er selvfølgelig behjælpelig, hvis man ikke synes, man kan finde ud af at dekorere glasset,” siger Pusterummets daglige leder Frederik Hinge til Vesterhavsposten.

Han har oplevet, at mange gæster i Pusterummet i Blåvand får glas på hjernen.

”Når kunderne først er kommet i gang med dekoreringen, bliver de grebet af det og er stolte, når glasset er helt færdigt,” siger Frederik Hinge.

I Blåvand kan glas som kunst også nydes hos Anlima Glasdesign & Galleri. Her skærer glaskunstner Anja Madsen såkaldt koldt glas ud og smelter det ned i eller ud over forme ved at varme det op i sin ovn.

Hendes produktion af glaskunst omfatter blandt andet vaser, lysestager, fade, tallerkener, billeder og smykker. Nogle af smykkerne bliver dekoreret med sølv.

Anja Madsen mere på programmet end at skabe og have glaskunst og glasdesign til salg i butikken i Blåvand. Glas, raku og plastic er temaer, der arbejdes med på Anja Madsens kurser. De varer en eller flere dage.

Hos Feline finder du nemt et dejligt sommerhus i Blåvand, hvor glas fra Pusterummet og Anlima kan pynte og bruges.

Vælg mellem 1.510 sommerhuse

Andre artikler om Blåvand

 • Sommerhus Blåvand med pool

  Glæd dig til et skønt ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Blåvand med pool. Du finder nemt finde det helt rigtige sommerhus hos Feline.
 • Lej sommerhus privat Blåvand

  Glæd dig til et skønt ophold sammen med familie eller venner i et lej sommerhus privat Blåvand. Du kan uden videre finde det helt rigtige sommerhus hos os.
Vis alle artikler om Blåvand

Andre artikler

 1. Sommerhus Vesterhavet

  Langs Vesterhavet findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet i syd og hele vejen op til Hanstholm i nord findes tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
  Søndevig kyst og Vesterhavet