På den smalle tange mellem Vesterhavet og Ferring Sø ligger Vejlby Klit uforstyrret og beskyttet af de høje marehalmsklædte klitter. Den friske luft, freden og roen er terapi for krop og sjæl. Dette kombineret med de mange muligheder for aktiviteter og oplevelser gør området til det perfekte ferieområde for hele familien. Kvalitetsstemplet Det Blå Flag vejrer over hele fem strande i området.
Vælg mellem 775 sommerhuse Destinationer under Vejlby Klit
Vejlby Klit

Havet og stranden er det helt store aktiv her. Pak strandtasken og køletasken og flyt ned på stranden på en solrig dag og nyd samværet med familien. Byg sandslotte med børnene eller slap af i sandet og glæd jer over synet og lyden af havet. Gå en tur på stranden lige efter en storm og led efter rav, og nyd det smukke syn når solen som en stor orange kugle går ned i det uendelige Vesterhav.

Området omkring Nissum Fjord med de små uspolerede havnemiljøer ved Nr. Fjand, Nørhede Vest og Felsted Kog emmer på samme tid af aktivitet og fred og ro. Derudover byder området omkring fjorden året rundt på spændende naturoplevelser, så ta’ en kikkert med og iagttag det spændende dyreliv.

JyllandsAkvariet i Thyborøn arrangerer jævnligt sælsafari. Tag med traktorbussen på tur ud i Limfjorden ad dæmningen ved Rønlandmøllerne. Guiden fortæller om de store havmøller og egnens natur. I kommer tæt på sandbankerne, hvor sælerne ligger og hviler sig. Ta’ en kikkert med og se de skønne dyr i øjnene. I akvariet venter også mange sjove oplevelser.

I Kystcentret i Thyborøn kan I lære mere om de stærke naturkræfter, der former vestkysten, og være med til at lave bølger og strøm. Besøg også krybdyrs zoo, Skildpaddespionens bunkers og kystlegepladsen.

Sneglehuset er også et besøg værd. Det fantastiske hus hvor alt både ude og inde er dækket af sindrige mønstre skabt af muslingeskaller og sneglehuse. Her finder I også en stor udstilling af flaskeskibe i uovertruffen håndværksmæssige kvalitet. Disse særprægede skibe er lavet af vestjyske fiskere og er en stor turistattraktion – også besøgt af kongehuset.

Bovbjerg Fyr ved Ferring tiltrækker rigtig mange gæster. Hør om fyrvæsenet og naturen ved kysten. Nyd udsigten og den udstillede kunst og en forfriskning i cafeen, her er altid en masse aktiviteter. Familiens vovehalse kan prøve at rappelle ned ad tårnet.

Er der lystfiskere i familien, er I kommet til det helt rigtige sted. Her er både smukke naturlige fiskevande med aborrer og gedder samt fladfiskeri fra moler eller strand og makrel- og sildefiskeri i sommerperioden. Den helt store oplevelse er at tage med kutteren M/S Muddi på havfiskeri. I kan også fiske efter skrubber, helt og ål i Nissum Fjord, eller store ørreder i områdets mange put & take søer.

Et museumsbesøg hører også med til ferien. På Strandingsmuseet i Thorsminde kan I se de mange fund, der med tiden er hentet op fra havet. Man bliver overrasket over, hvor velholdte genstandene er efter mange år på havets bund.

Den hyggelige havn i Lemvig ligger kun få meter fra byens gådegade med et stort udvalg af butikker, restauranter og caféer, byens museum og Museet for Religiøs Kunst. Nyd synet af de mange både i havnen og gå ikke glip af byens nye skaterpark på Østhavnen. En skaterpark i verdensklasse.

Børn elsker udfordringer, og dem er der masser af på de nye naturskønne skovlegepladser: Nørhede Skovlegeplads imellem Nørhede Øst and Nørhede Vest og Spidsbjerg Skovlegeplads i Sdr. Fjand. Der er også mulighed for en tur i vandet selv på dagen, hvor det er for koldt at gå i Vesterhavet, i Ulfborg Svømmecenter og Thorsminde Svømmehal.

Vælg mellem 775 sommerhuse

Områdeanmeldelser

7 voksne 0 børn 2 husdyr 3 overnatninger 2024 juni
Dejlig natur, desværre hæmmet af meget dårligt vejr
Vrist
5 voksne 0 børn 2 husdyr 5 overnatninger 2024 juni
Selv om husene ligger tæt,føler man sig ikke generet af det,da husene er omringet af krat og buske
Vejlby Klit
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
tog i baghaven.
Vejlby Klit
9 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 maj
Fint område, tæt på strand og indkøb
Vrist
12 voksne 2 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 maj
Vi kender området godt da mine forældre har indtil for 6 år siden havde sommerhus i Vejlby Klit i 20 år.
Vejlby Klit

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Vesterhavet

    Langs Vesterhavet findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet i syd og hele vejen op til Hanstholm i nord findes tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Søndevig kyst og Vesterhavet