Midtjylland har masser af badesøer, fiskesøer og afvekslende natur, der er rig på muligheder for en aktiv ferie. De smukke fredfyldte omgivelser ved Gudenåen og Silkeborgsøerne er det perfekte sted at tage familien med på kanotur. Oplev den uforstyrrede natur og nyd samværet i aktivt eller roligt tempo. Turen kan gå helt til Tørring, og der er masser af start- og stoppladser på ruten.
Vælg mellem 518 sommerhuse Destinationer under Midtjylland
Midtjylland

De naturskønne omgivelser og kuperede terræn i Bryrup indbyder til mountainbike aktiviteter i alle sværhedsgrader, og i Brædstrup er der mulighed for en ridetur i skoven på islandske heste. I Søhøjlandet ved Silkeborg kan naturen opleves både til hest, med golfkølle, i løbe- eller travesko, på hjul eller ski, i båd - og på varme sommerdage også i badetøj. Midtjyllands har mange cykel-og vandrestier og skovene et rigt dyreliv. I dyrehaven i Løvbakkerne nord for Herning kan I være heldige at møde dådyr. Stierne er asfalterede, så kørestole og barnevogne også kan komme rundt i skoven. Skal adrenalinen helt i top, er der mulighed for at hoppe ud i faldskærm på Herning Flyveplads. Book et tandemspring hos Dropzone Denmark og få en oplevelse for livet.

Tæt på Kølkær finder I Søby Brunkulslejer, hvor den særprægede natur og museet fortæller om perioden 1940-1970, hvor det brune guld blev udvundet. På museet ses efterladte redskaber, køretøjer og maskiner, autentiske boliger, købmandsbutikken, smedjen og et brunkulsleje i miniformat. Det er vigtigt at respektere skiltene i området, da der stadigt er risiko for skred.

Silkeborg er kendt for kunst i verdensklasse takket være Asger Jorn. På Museum Jorn kan I opleve hans mange farverige malerier, skulpturer, keramik, grafiske værker og billedvævninger. På KunstCentret Silkeborg Bad er der skiftende udstillinger af danske og udenlandske kunstnere i den smukke gamle kurbadsbygning og skulpturpark.

Mere kunst i samme høje klasse finder I på Kunstmuseerne HEART og COBRA-kunstnerne Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Birk Centerpark i Herning. Her ligger også gigantskulpturen Elia, De Geometriske Haver og Skulpturparken, så der er masser at se på.

Melder shoppinglysten sig, er hjælpen nær. herningCentret har 80 butikker og cafeer og er kåret som Danmarks bedste shoppingcenter. Der er også fine shopping og cafe muligheder i Herning City. I Silkeborg er de mange forretninger, caféer og restauranter samlet i et net af hyggelige gågader tæt på det stemningsfyldte havneområde med hjuldampere, kanoer og iskiosker. En tur med hjuldamper på søerne er en dejlig oplevelse. Det er muligt at stå af ved foden af Himmelbjerget og tage turen til fods de 147 meter til toppen.

Jyllands Park Zoo i Haunstrup kaldes ikke uden grund for børnenes paradis. I den meget børnevenlige zoo kan der bl.a. klappes, fodres, rides, sejles, køres i minitog og selvfølgelig beundres vilde dyr.

En anden stor oplevelse for dyrevenner er Givskud Zoo. Her kan I køre en tur på safari-ruten gennem Syd- og Nordamerika, de afrikanske savanner og blandt løverne i deres territorium. Enten i egen bil eller med safaribussen. Zooens dinosaurpark viser den største udstilling nogensinde i Danmark med flere end 40 dinosaurer i naturlig størrelse. De ser skræmmende levende ud, f.eks. den kødædende Tyrannosaurus rex og Torvosaurus, der er den største dinosaur, der har levet i Europa.

Legoland i Billund er altid et besøg værd – også selvom I har været der mange gange før, da der hele tiden kommer nye bygninger og forlystelser til – alt sammen naturligvis af Legoklodser. Legoland er fyldt med inden- og udendørs aktiviteter og udfordringer for hele familien.

Har I lyst til en aktiv og hyggelig familiedag ude i naturen, er WOW PARK i Skjern og Billund fyldt med sjov og leg. Både højt oppe i træerne og nede på jorden. Der er mulighed for at købe mad og forfriskninger i parkerne.

Vælg mellem 518 sommerhuse

Områdeanmeldelser

4 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 april
Fint område
Silkeborg
7 voksne 3 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 april
Dejligt naturskønt område.
Kvie Sø
6 voksne 4 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 marts
Kort afstand til mange ting. Flot natur i baghaven.
Vesterlund/Give
6 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Dejligt natur område
Kvie Sø
6 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Dejligt område med rolige stier og veje til at gå på
Truust

Attraktioner

Vis alle

Andre artikler