Med høje bakker, rene søer og store uforstyrrede skovområder lige uden for døren ligger Ry som en perle i Det midtjyske Søhøjland. Uanset om I vælger at være aktive i den skønne natur, tage på sightseeing og shopping i byerne eller bare slappe af og nyde udsigten over søerne og skovene fra toppen af en af de smukke bakketoppe, så er Ry et rigtig godt valg til en vellykket familieferie.
Vælg mellem 18 sommerhuse
Sommerhus Ry_130-D82118
Dette skønne feriehus til 4 personer ligger få meter fra Borre Sø, som er et paradis for lystfiskere. Der er stor fryser til rådighed, for de som gerne vil fiske. Huset ligger på en stærkt kuperet skovgrund, og en trappe fører ned til huset. Emne nr. 130-D82118

De åbne vidder og landets største sammenhængende skovområder indbyder til vandreture. Her er så god plads, så mange fine vandreruter og skovstier, så fredeligt og roligt at det føles, som om I har naturen helt for jer selv. På få minutter kommer I til en af områdets dejlige søer, og er I friske på en 5 km tur, kan I gå gennem skovene til Himmelbjerget, der indtil 1847 blev regnet for Danmarks højeste punkt. Udsigten fra toppen er mageløs, og I kan belønne jer selv med en forfriskning fra kiosken deroppe. Har I mod på den 20 km lange tur til Silkeborg, kommer I forbi Slåen Sø, hvor vandet er så rent, at det kan drikkes.

Det smukke, kuperede terræn tiltrækker cyklister fra nær og fjern. Mountainbikere finder masser af udfordringer i skovene, og de gode cykelstier i og omkring Ry og den begrænsede trafik gør det trygt og rart at tage på cykeltur med familien. I kan leje cykler hos Ry Cykler, hvis I ikke selv har dem med.

Lej en kano eller kajak i Ry og begiv jer ud på søerne. I kan vælge at blive på de rolige søer i nærheden af Ry og nyde samværet med familien, ænderne og guldsmedene og hygge jer med at skulle se op til køerne på markerne. Flere steder hænger træernes grene ud over søen og skaber en idyllisk stemning. Tag madkurven med og læg til ved en af bredderne. I kan også vælge en lidt længere tur og sejle til f.eks. Silkeborg.

Gudenåen og søerne i område byder på mange godt fiskesteder. I kan fiske flere steder inde i Ry, eller leje en båd i marinaen og fiske ude på søerne. I skal bruge et standard-fiskekort for at fiske i søerne. Kortet kan købes i mange af byens butikker, og det giver adgang til at fiske på udvalgte steder i Knudsø og Lillesø. Foretrækker I at fiske ved Put & Take-søer, er der flere i området – ikke mindst Holmens Put & Take, der er en af Danmarks bedste og smukkest beliggende Put & Take-søer.

Med skønne søer over alt omkring jer er det oplagt at hoppe i vandet og snuppe en svømmetur. Både ved Knudhule Strand og Sønder Ege Strand er der gode badeforhold og dejligt rent vand.

Ferskvandsmuseet er et natur- og kulturhistorisk museum om livet ved søer og åer i området med særligt fokus på Mossø og søerne omkring Himmelbjerget. Se den spændende udstilling og besøg det arbejdende bådeværksted og museumsskibet Turisten, der ligger ved kaj i Ry Havn. I skolernes sommerferie arrangeres spændende naturaktiviteter for børn.

Øm Kloster Museum ligger naturskønt ved Mossø. I den store ruinpark kan man se fundamenterne af middelalder klostret og fem middelaldergrave. Den faste udstilling beretter om livet i klostret og indeholder mange spændende genstande og skeletter, der er fundet ved udgravninger på stedet. I klosterhaven og bryghaven kan I se de mange planter, der blev anvendt som lægeplanter, spiseurter og til munkenes ølbrygning. I museumsbutikken kan bl.a. købes spændende bøger og gode klosterøl.

Står der udflugt med oplevelser og shopping på programmet, er der kun 17 km til Silkeborg og 30 til Aarhus. I Silkeborg er Aqua, Nordeuropas største ferskvandsakvarium det helt store trækplaster for børn i alle aldre og alle andre dyrevenner. Her er dyrene i deres rette element. Legesyge oddere og rovfisk som gedder er blot nogle af de spændende beboer i akvariet. Ved Slusekiosken lægger de hyggelige hjuldampere til. Bl.a. Hjejlen, der er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper, som stadigt er aktiv. Hele sommeren sejler bådene til og fra Himmelbjerget. På Silkeborg Museum kan en unik samling Asger Jorn-malerier betragtes.

Aarhus er i 2017 udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad. Tæt på bymidten kan I besøge Den Gamle By og få et spændende indblik i, hvordan Danmark så ud – og hvordan danskerne levede - i ”gamle dage”. AROS’ samling af kunst er landets ældste uden for København. Samlingen består af mere end 10.000 værker inden for skulptur, fotografi, grafik, maleri, installations- og videokunst. Snyd ikke jer selv for et besøg på Moesgaard Museum. Museets speciale er arkæologi og etnografi, og ud over de faste udstillinger er her løbende særudstillinger fra hele verden. I Marselisborg skovene ligger Tivoli Friheden og Kongehusets sommerresidens Marselisborg Slot. Slotsparken med Dronningens rosenhave er åben for besøg, når slottet ikke bebos.

Leje af sommerhus ved Ry med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyder kort og præcist, at du døgnet rundt kan finde og leje et sommerhus ved Ry med den helt rigtige beliggenhed. Sommerhusudlejning ved Ry har aldrig været nemmere. Lej dit sommerhus ved Ry nu og gør feriedrømmen til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse ved Ry - enkelt og sikkert
Det er nemt og enkelt at anvende Feline til leje af sommerhus ved Ry. Her kan du uden nogen problemer finde det sommerhus, der vil giver familien en vellykket ferie ved Ry. Når sommerhuset er fundet, er det enkelt og sikkert at leje det. Lej dit sommerhus ved Ry hos Feline nu!

Ferie til en go´ pris - lej sommerhus ved Ry her
Ferien er årets højdepunkt, men derfor er der jo ikke nogen grund til at give mere end nødvendigt for den. Det kommer du aldrig til her. Vi garanterer, at uanset hvornår du lejer et sommerhus ved Ry, et feriehus ved Ry eller en feriebolig ved Ry, er der ingen andre bureauer, der har en billigere pris, end vi har. Feline betyder ferie ved Ry til en go´ pris - altid!

Lej dit sommerhus ved Ry nu!

Vælg mellem 18 sommerhuse

Områdeanmeldelser

3 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 september
Meget smukke omgivelser, der giver rige muligheder for ture både til lands og til vands
Ry
4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Smukt område, men området kring sommerhuset trænger til en kærlig hånd. Ligger i et våd område, så massar af myg.
Ry

Andre artikler

  1. Sommerhus Midtjylland

    Midtjylland har masser af badesøer, fiskesøer og afvekslende natur, der er rig på muligheder for en aktiv ferie. De smukke fredfyldte omgivelser ved Gudenåen og Silkeborgsøerne er det perfekte sted at tage familien med på kanotur. Oplev den uforstyrrede natur og nyd samværet i aktivt eller roligt tempo. Turen kan gå helt til Tørring, og der er masser af start- og stoppladser på ruten.
    Midtjylland