Holder I ferie i et sommerhusområde omkring Herning, er det nemt at opfylde familiens ferieønsker. De skønne sommerhuse ligger uforstyrret og fredeligt med cykel- og vandreture lige uden for døren, og der er kun en kort køretur til byens mange tilbud. Kunst- og kulturmuseer, dyreparker, naturlegepladser, badesøer, forlystelsescentre og et livligt byliv - I finder det hele og mere til i Herning.
Vælg mellem 125 sommerhuse
Herning

En stor del af byens kunstoplevelser er samlet i bydelen Birk. COBRA-kunstnerne Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum tiltrækker med det samme jeres opmærksomhed. Bygningerne er udsmykket med spændende fabeldyr i smukke blå farver. Ved museet finder I også De Geometriske Haver og Skulpturparken, og lige overfor ligger Hernings nyeste museum HEART, Museum of Contemporary Art med 3 – 4 årlige udstillinger af samtidens største danske og udenlandske kunstnere. Lidt længere henne af vejen kan I ikke undgå at få øje på et af byens kunstneriske vartegn; kunstneren Cronhammars gigantiske skulptur Elia.

Er I interesseret i den midtjyske kulturarv, kan I med fordel besøge Museum Midtjylland og Søby Brunkulslejer, hvor der blev gravet brunkul frem til 1970. Lejrene har eget museum, og da der stadigt er risiko for skred, er det vigtigt at blive på de afmærkede stier. Det smukke og spændende område er virkelig et besøg værd.

Melder shoppelysten sig, er I kommet til det helt rigtige sted. herningCentret har 80 butikker og cafeer og eget legeland. Centret er flere år kåret som Danmarks bedste shoppingcenter, og der er altid meget at se på. Herning Citys nyrenoverede gågade byder også på mange spændende butikker og spisesteder.

Få kilometer uden for Hernings bymidte finder I mange dejlige oaser, der indbyder til afslapning – eller motion. De seneste år er der anlagt badesøer lige uden for byen. Især kan nævnes Fuglsang Sø, hvor der er badebroer og dejlige vandrestier rundt om søen. Kort derfra ligger Løvbakke Dyrehave, hvor I kan møde de omkring 50 dådyr, der blev flyttet hertil i 2013. Dyrehaven har fine asfalterede stier, så også dårligt gående, kørestolsbrugere og barnevogne kan komme ud i naturen. Benyt jer af stedets naturlegeplads, naturcenter, tarzanbane og grillhytte. Der findes toiletter på stedet, og hunde i snor er velkomne.

Har I lyst til at møde lidt vildere dyr, er der kun 15 km til Jyllands Park Zoo, hvor der blandt de mere end 500 dyr også er klappedyr, legepladser og masser af skæg og ballade.

Byens parker og anlæg har dejlige legepladser og store græsplæner til afslapning og boldspil. Ta’ madkurven med og nyd en dejlig dag med tid til hinanden i Søndre Anlæg, Vestre Anlæg eller Mindeparken. Store naturlegepladser finder I i Præstbjerg Naturcenter og Momhøje Naturcenter begge 20 km fra Herning. Har I lyst til at tilbringe en dag i samvær med familien og i pagt med naturen i kano på Storåen, kan kanoer bookes hos VisitHerning. Er det cykler, der er familiens foretrukne transportmiddel, når ferieområdet skal opleves, kan disse lejes samme sted.

Familiens lystfiskere kan også se frem til ferie i Herning. Kommunen er lodsejer 15 steder, hvor fiskeri er frit, når blot I har det lovpligtige fisketegn. Dette kan købes hos VisitHerning. Derudover kan I boltre jer ved de mange fine fiskesøer, bl.a. Herning Fiskepark og Bjerrely Fiskesø.

Er vejret ikke til udendørs aktiviteter, og skal der fart over feltet, er der mange valgmuligheder. F.eks. Kultur Fabrikken, hvor I bl.a. kan afprøve parkour, skate, køre på løbehjul og BMX. En anden favorit er Baboon City, Danmarks absolut største helårs forlystelsescenter. Her er alt, hvad hjertet kan begære af forlystelser og aktiviteter for hele familien - også de yngste. I Herning Bowlinghal kan I ud over at dyste på de 14 moderne baner få stillet sulten i caféen. Vandhunde skal ikke fortvivle, hvis det er for koldt at bade i søerne, for både Herning Svømmehal og DGI Huset Herning er dejlige steder at tilbringe en dag i det våde element.

Vælg mellem 125 sommerhuse

Områdeanmeldelser

6 voksne 4 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 marts
Kort afstand til mange ting. Flot natur i baghaven.
Vesterlund/Give
5 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 januar
Ingen attraktioner i nærheden,kun fiskesø og å
Skjern Å
4 voksne 0 børn 1 husdyr 14 overnatninger 2024 januar
Stille området , men langt til attraktioner
Silkeborg
12 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2023 oktober
Skøn grund huset ligger på og dejligt naturområde omkring
Søbylund
2 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Manglede hvor vi kunne handle og bade der stod der var ca 500 m til der kunne ikke finde det
Rørbæk Sø

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Midtjylland

    Midtjylland har masser af badesøer, fiskesøer og afvekslende natur, der er rig på muligheder for en aktiv ferie. De smukke fredfyldte omgivelser ved Gudenåen og Silkeborgsøerne er det perfekte sted at tage familien med på kanotur. Oplev den uforstyrrede natur og nyd samværet i aktivt eller roligt tempo. Turen kan gå helt til Tørring, og der er masser af start- og stoppladser på ruten.
    Midtjylland