Ferieområdet Haderslev er en destination for familier, som sætter pris på de gamle danske handelsbyer, og som samtidig værdsætter en skøn natur. Mens Haderslev tilbyder alle fordelene ved bylivet, inviterer naturen til en masse udendørsaktiviteter.
Vælg mellem 188 sommerhuse Destinationer under Haderslev
Gade med farverige huse i Haderslev

Haderslev i Sønderjylland tilbyder sine gæster meget mere end bare sol, strand og havet, da ferieområdet især også er kendt for sit unikke landskab og adskillige smukke attraktioner. Den gamle handelsby Haderslev har ikke kun en overbevisende infrastruktur, men tilbyder også flere seværdigheder. I ferieområderne Diernæs, Kelstrup og Hejsager, er det muligt at have bylivet indenfor rækkevidde, samtidig med, at man kan nyde freden og den flotte natur.

I sommerhusområderne er det muligt at købe dagligvarer, mens der i Haderslev er flere små specialbutikker, hyggelige caféer og indbydende restauranter. De familievenlige sommerhusområder imponerer med deres rummelighed, hyggelige sommerhuse og et børnevenligt miljø nær stranden.

Strandene ved Diernæs, Kelstrup og Hejsager er især børnevenlige, da de falder fladt i havet. De blå flag på strandene viser, at der er en høj vandkvalitet, så det er muligt at bade uden bekymringer. Mens de fine sandstrande er perfekte til solbadning, leg og løben rundt, er der i det kølige vand, masser af muligheder for vandsportsentusiaster. Uanset, om du fortrækker bådture, skal forbedre dine surferfærdigheder, vil slappe af på stranden eller nyde havet med dine kære, så er det muligt på strandene ved Haderslev.

Dem, der ønsker at udforske naturen omkring Haderslev, vil blive begejstret over den frodige natur de kan opleve med bl.a. vidunderlige skove og idylliske søer. Ønsker man f.eks. at tage på vandreture og cykelture, er der masser at se på i naturen. De mange naturstier fører gennem et landskab, der ikke kunne være smukkere. Til de længere ture, er det perfekt at planlægge en picnic, da der er mange smukke steder, som er perfekte til en hyggelig familiepicnic.

I Haderslev kan du besøge den smukke gamle bydel med dens smalle gader og vidunderlige bygninger, som er helt tilbage fra år 1500. Når du går ned gennem de gamle gader, er det muligt at blive fortryllet af mere end 500 års arkitekturhistorie, hvor et af højdepunkterne er domkirken. Første gang man hørte om Luthers lære i Danmark var i år 1525. Domkirken i Haderslev er derudover domkirken med Skandinaviens højeste hvælvinder og Danmarks næststørste kirkeorgel. Foruden domkirken frister byen med spændende museer. Der er bl.a. et lille museum i Oberbergs huset, hvor det er muligt at få indsigt i byens historie og dens borgere. Netop dette museum er at finde i en af de ældste overlevende bygninger, så selve bygningen er også værd at se. Lige så interessant er det Arkæologiske Museum Sønderjylland i Haderslev, hvor det bl.a. er muligt at se vidunderlige samlinger som Ehlers samlingen og den slesvigske bilsamling, som kan opleves i værelserne på Schaumanns tøjfabrik.

Rundt omkring byen er der også flere fantastiske destinationer. Det er meget populært at tage på dagsudflugter til Gram, hvor der udover et storslået slot også er et lergrav og paintball faciliteter. Også vildtreservatet ved Haderslev eller en bådtur, er gode alternativer til en sjov og begivenhedsrig dag.

Vælg mellem 188 sommerhuse

Områdeanmeldelser

3 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
fint nok, - området ok, - men ingen god badestrand i rimelig afstand, vi fandt aldrig vejen hen til det blå flag, - normalt kan man køre tættere på et blåt flag, - vi fandt ikke vejen, - manglede en oversigt over området,- eller en vejledning. En af os bader normalt hver dag, - men det kunne ikke rigtig lade sig gøre. skuffende! . huset meget fint, - og hvis ovenstående er i orden, vil vi gerne anbefale det., en evr. aftale med campingpladsen ville være fint, men vi fandt som sagt ingen oplysninger om noget - heller ikke om området generelt, - det er der næsten altid de steder vi har været.
Vikær Strand
7 voksne 3 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 april
dejligt område med mange muligheder.
Kelstrup
2 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2023 november
Kort afstand til vandet.
Diernæs
6 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Dejlig strand og gode muligheder for at gå ture.
Hejsager
2 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2023 april
dejligt område
Diernæs

Andre artikler

  1. Sommerhus Sønderjylland

    Sønderjylland har alt det, der skal til en god familieferie; enestående, skøn natur og badestrande, historie og seværdigheder, oplevelser og attraktioner for hele familien. Så uanset om I er til lange cykel- og vandreture, slotte og historiske bygninger, vikinger og videnskab eller har lystfiskerblod i årene, så finder I det her - og der er mere end nok til en lang og vellykket ferie.
    Marsktårnet i solnedgangen