Hvide Sande er et de største og mest populære områder ved Vesterhavet. Her er frit valg mellem mere end 2.600 skønt beliggende sommerhuse i alle størrelser. Naturen er skøn, og I kan glæde jer til en dejlig strand, en sejltur på havet og suveræne muligheder for lystfiskeri. Eller hvad med en ridetur på stranden?
Vælg mellem 3.202 sommerhuse Destinationer under Hvide Sande
Fiskerbåd i Hvide Sande

Ferie tips

Hvide Sande ligger mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, så uanset hvilket sommerhus I vælger, vil I altid være tæt på vandet. Omgivelserne er perfekte til vandre- og cykelture. Nyd freden og roen, mens I kan lytter til havets susen ude mod vest.

Hvide Sande seværdigheder: En charmerende blanding af kultur, natur og oplevelser

I kan få et godt overblik over den storslåede natur her mellem hav og fjord, hvis I tager turen til toppen af Lyngvig Fyr. I vil blive forbavset over, hvor kort afstanden mellem de to vande er, og hvor langt man kan se heroppe fra. Hver onsdag kan de vovehalse rappelle ned fra fyret, med instruktør og sikkerhed i top naturligvis. I den gamle fyrmesterbolig kan man nyde en forfriskning og købe skønt brugskunst med hjem.

Sydstranden ved Hvide Sande byder på en næsten endeløs strækning af skønt sand og dejligt, indbydende vand. Glæd jer til nogle hyggelige og afslappende timer sammen med børnene. Byg sandslotte, grav kanaler og voldgrave, sop i vandkanten eller snup en forfriskende dukkert. Der er nem adgang til stranden, også hvis I har en barnevogn eller klapvogn med.

Vil I gerne bade, men er vejret ikke med jer, kan dagen reddes med en tur i Hvide Sande Svømmehal eller i Nordsø Badeland. Badelandet har bl.a. et opvarmet babybassin, sauna og mange timers sjov og leg for vandhunde i alle aldre.

Midt i Hvide Sande ligger en af byens mest populære aktiviteter; Kabelparken Wakeboard & Vandski. Her kan alle vandhunde give den gas – også børn helt ned til 8 år kan være med på et introduktionshold. Man kan have eget udstyr med eller leje på stedet.

En ridetur på stranden er en oplevelse i topklasse. De arrangeres fra flere ridecentre, f.eks.A Krywilygård Hesteudlejning og Vinterlejegård Ferie og Ridecenter.

Vil I gerne vide mere om Vestkystens historie, er et besøg i Abelines Gaard et godt sted at begynde. Den stråtækte firlængede klitgård på Holmsland Klit er en af de bedst bevarede af slagsen. Gå rundt i de små rum og fornem, hvordan man boede på en strandfogedgård for mere end 100 år siden.

Fiskeeventyr i Hvide Sande: Fang din egen middag

Mulighederne for lystfiskeri er uovertrufne i Hvide Sande. Med havet, Ringkøbing Fjord, slusen mellem havet og fjorden, molerne samt flere søer og åer inden for kort afstand bliver det ikke meget bedre. I kan også leje en båd og fiske ude på fjorden, men ta’ jer i agt for strømmen. Fiskeriets Hus kan I komme helt tæt på de dyr og fisk, der lever i havet og fjorden omkring Hvide Sande, og høre en masse om fiskeriets historie. Børnene elsker at suse rundt, se og røre, og blive klogere.

Vælg mellem 3.202 sommerhuse

Værd at vide om Hvide Sande

Hvide Sande er en fiskeriby med en af Danmarks største fiskerihavne. Byen ligger på landtangen Holmsland Klit, der afskiller Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

Hvide Sande blev grundlagt i 1910, da man åbnede en kanal mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. Byen begyndte dog først at vokse i 1931, hvor man byggede slusen, og først omkring 1950 blev Hvide Sande til en rigtig by. I mange år var Hvide Sande mest kendt for fiskeriet, men i dag er byen en attraktiv turistperle med masser af byliv, spisesteder og aktiviteter.

Der er rigtig mange aktiviteter for både børn og voksne, feriegæster og fastboende i Hvide Sande. På eventkalenderen kan man altid holde sig ajour med, hvad der sker i lige netop den periode, hvor man holder ferie i området.

Hvide Sande er meget mere end fisk, men er man interesseret i fiskeri, er det en stor oplevelse at gå en tur på havnen og molen. Om søndagen i sommerhalvåret kan man fra kl. 11 overvære en fiskeriauktion og selv byde på friske fisk til aftensmaden. Søndag er turisternes dag, så man byder ikke på en helt kasse fisk, men på familievenlige portioner, så I risikerer ikke at få rødspætter med hjem til hele sommerhusområdet – medmindre det er det, I ønsker, naturligvis…

Fiskeriets Hus er et spændende oplevelsescenter, hvor I kan røre ved fisk og få masser af viden om fiskene i havet og fjorden.

Lyngvig Fyr er også en oplevelse, som I ikke må gå glip af. Ta’ de 159 trin til toppen og nyd den helt fantastiske udsigt over klitterne, havet og fjorden.

Den friske vestjyske natur med brede hvide sandstrande, kæmpestore klit og hedeområder og det uendelige Vesterhav er en attraktion i sig selv. Ta’ badetøj, travesko, cykler og fiskestænger med og få en uforglemmelig ferie i Hvide Sande.

Er I vilde med vand, fart og spænding, er Kabelparken Wakeboard & Vandski det helt rigtige sted for jer. Ringkøbing Fjord er et af landets bedste steder, når det gælder vandsport, og hos West Wind kan man få undervisning i windsurfing, kitesurfing, bølgesurfing og SUP.

Hvis I er til sjov og action på vandet, vil I uden tvivl få en dag fyldt med oplevelser, hvis I besøger Danmarks allerførste kabelpark til wakeboard og vandski. Denne kabelpark i Hvide Sande er velegnet til begyndere, så man behøver ikke at være en ekspert i wakeboard eller vandski for at deltage - selv børn helt ned til 8-årsalderen kan være med.

På en dag, hvor vejret ikke er egnet til en tur på stranden, er det oplagt at tage børnene med til Ald'i'leg i Hvide Sande. Her kan børnene tumle sig på 550 m2. Legelandet tilbyder et væld af spændende aktiviteter, der vil holde børnene underholdt og engageret, men det er også et godt sted for voksne – her tilbydes nemlig en massagestol og gratis kaffe.

Tag et smut forbi Fiskeriets Hus, der ligger ved afvandingsslusen midt i Hvide Sande. På dette museum kan I få indsigt i fiskeriets spændende historie og samtidig udforske forskellige fisk og krabber i det imponerende klappebassin. Klap en krabbe og lad jer fascinere og berige af denne unikke oplevelse.

Syd for Hvide Sande finder I Abelines Gaard, der formidler en autentisk oplevelse af livet på klitgårdene langs den jyske vestkyst. I haven kan man lege med sjippetov, stylter, kæmpemikado og lignende. Der foregår ofte diverse aktiviteter i ferieperioderne.

I Naturkraft oplevelsespark i Søndervig kan hele familien fordybe sig i naturen, klimaet og bæredygtighed gennem leg. Her udforskes naturens forunderlige kræfter ved hjælp af sjove aktiviteter - prøv f.eks. deres vindmaskine, hvor børn of voksne kan opleve forskellen mellem en storm, kuling og let brise på egen krop.

I læ for vestenvinden, mellem Ringkøbing og Søndervig, finder I Adventure Park. Her kan I prøve kræfter med adventure golf, fodbold- og håndboldgolf, minigolf, fodbold pool og bowls. Uanset om I er erfarne eventyrere eller nybegyndere, er der noget for enhver smag og aldersgruppe.

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Perfekt for os der vil cykle
Klegod
6 voksne 1 barn 2 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Dejligt område. Perfekt til gåture. Ikke langt til havet.
Bjerregård
4 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2024 juni
Sommerhuse ligger ikke for tæt og ikke så mange dejligt lille område
Haurvig
4 voksne 0 børn 0 husdyr 10 overnatninger 2024 maj
Perfekt i gå afstand til by og køreture ud i landet
Hvide Sande
2 voksne 0 børn 1 husdyr 2 overnatninger 2024 maj
Hvis der menes beliggenheden tjae men set i 50 km omkreds så mange spændende steder for en hver smag
Bjerregård

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Vesterhavet

    Langs Vesterhavet findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet i syd og hele vejen op til Hanstholm i nord findes tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Søndevig kyst og Vesterhavet