Lyngvig Fyr står oven på en af klitterne ud mod havet midt i det smukke klitlandskab omkring Holmsland Klit. Bestiges de 228 trin til fyrets top, belønnes man med en enestående udsigt: Vesterhavet og Ringkøbing Fjord ruller ind fra hver sin side og omkranser det naturskønne klitlandskab. Besøg den hyggelige fyrmesterbolig med café, museumsbutik og flotte udstilling om badeturismen ved Vestkysten.
Vælg mellem 492 sommerhuse
Lyngvig Fyr

Børnene er vilde med den flotte naturlegeplads ved fyrmesterboligen med svævebane og et klatrestativ i form af et stort hvalskelet. Cyklister kan få et velfortjent pust ved Lyngvig Fyr, der er blevet udpeget som pausested på Vestkystruten og derfor har etableret et pauserum til aktive cyklister. De fine cykelstier langs klitterne og landevejen gør det muligt at komme vidt omkring.

Stranden ved Nr. Lyngvig er bred og uendelig med smukke markhalmsklædte klitter til at skærme mod vinden. Pak strandtasken og køletasken og nyd en solrig sommerdag i samvær med familien på stranden. Gå en uforstyrret tur langs vandkanten, led efter rav, saml skaller og sten og nyd synet af det store hav. Eller læn dig tilbage og luk øjnene og hør havets brusen. At sidde i klitterne og se solen gå ned i Vesterhavet er et af de allersmukkeste syn.

Havnen i Hvide Sande og aktiviteterne her er det helt store trækplaster. Kig med når fiskekutterne lægger til kaj med lasten fuld af friskfangende herligheder. Gå en tur ud på molen, spis en is og nyd vinden og den salte luft. Byen har et stort udbud af butikker og spisesteder, der naturligvis serverer friskfangede lækkerier.

Kom med under vandoverfladen i Fiskeriets Hus og opleve de mange spændende fisk. I klappebassinet kan børnene få lov at røre fiskene. Aqua Sports Zone Kabelpark i Hvide Sande er for familiens vovehalse. Den kabeldrevne wakeboard- og vandskianlæg kan benyttes af alle over 8 år.

Kør eller cykel en tur til Bork og oplev Tipperne, en halvø i den sydlige del af Ringkøbing Fjord, og et af Europas vigtigste fuglereservater. Hvert år kan man se titusinder af trækfugle fra hele Skandinavien og Sibirien. I sommermånederne er det bl.a. ryler, snepper og hjejler, der holder rast her, mens svanen er fast beboer året rundt.

Besøg også oplevelsescentret Bork Vikingehavn og kom tæt på vikingernes liv her på egnen for 1.000 år siden. Se de flotte skibe, skyd med bue og pil, lav smykker og andre sjove aktiviteter. En gang om året afholdes der et vikingemarked, hvor flere hundrede vikinger slår lejr.

Tag turen op ad den snoede trappe i Lyngvig Fyr og bliv belønnet med den spektakulære udsigt over hav, fjord og landskab.

Området omkring Nr. Lyngvig er det sandt paradis for lystfiskere. De særlige forhold i Ringkøbing Fjord giver fine livsbetingelser for forskellige arter af fisk. Alternativt kan man tage på havfiskeri med MS Solea fra havnen i Hvide Sande eller kaste snøren i havet fra byens mole. Skjern Å er Danmarks bedste laksevand. Den berømte ”Skjern Å-laks” har været i åen siden sidste istid for 10.000 år siden og er kendt for sin størrelse. Den kan veje over 20 kg. Er I mere til put & take søer, er der flere at vælge imellem.

Naturen i Skjern Enge er helt unik med storslåede landskaber og plante- og dyreliv, hvor flere af arterne er sjældne og truede. Blandt de tusindvis af fugle, der holder rast her, er bl.a. skestork, sorthalset lappedykker og havørne. Engene er særdeles publikumsvenligt, også for kørestolsbrugere. Her findes stiforløb, trækfærger, hængebroer, handicapfiskepladser og udsigtstårne. Med trækfærgerne kan man trække sig over Skjern Å til øen Kalvholm, hvor kreaturer og vildheste græsser om sommeren.

SeaWest mellem Nymindegab og Nr. Nebel har aktiviteter nok til en hel regnvejrsdag med legeland og tropisk badeland, bowling, kreative værksteder, minigolf, fitness og wellness. Der er også mulighed for en sjov dag i Hvide Sande Svømmehal med rutsjebaner, spa, sauna og dampbad.

Vælg mellem 492 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 1 husdyr 14 overnatninger 2023 juli
Huset ligger 600 m fra den mest trafikeret vej i jylland …det er høj høj trafikstøj fra tidlig morgen til sen aften. Det er kæmpestore lastbiler der suser forbi med 80-90 km/t og laver man en decibelmåling vil den formentlig være over grænsen for hvad der er sundt. Vi vidste godt den lå tæt på en vej men havde ingen anelse om at trafikken ville være så voldsom og syntes det er en del af udlejers ansvar at informere om dette men der står intet sted noget om dette, tværtimod bliver det fremhævet hvor dejlig en terasse huset har, og det er sådan set rigtig men kan bare ikke være der pga trafikstøj. Meget meget utilfredsstillende
Nr. Lyngvig
5 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Lidt langt til indkøb, med vi valgte selv at bo der ;-)
Nr. Lyngvig
6 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Dejligt område
Klegod
2 voksne 1 barn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juni
Det er første gang vi er på "den forkerte side" af vejen, dvs uden direkte adgang til klitterne. Men der var mange muligheder for både korte og lange gåture.
Nr. Lyngvig
2 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2022 maj
The property is adjacent to a major road, which can be bothering at busy times. The summer houses in the immediate vicinity are quite close to each other with only little visual shielding from neighbours. Please note, we knew that before and still chose the place, and other people may not be disturbed by those things.
Nr. Lyngvig

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Hvide Sande

    Hvide Sande er et de største og mest populære områder ved Vesterhavet. Her er frit valg mellem mere end 2.600 skønt beliggende sommerhuse i alle størrelser. Naturen er skøn, og I kan glæde jer til en dejlig strand, en sejltur på havet og suveræne muligheder for lystfiskeri. Eller hvad med en ridetur på stranden?
    Fiskerbåd i Hvide Sande
  2. Sommerhus Vesterhavet

    Langs Vesterhavet findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet i syd og hele vejen op til Hanstholm i nord findes tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Søndevig kyst og Vesterhavet