En flok solide bryggerheste trækker en fladbundet fiskerbåd op på stranden. I et primitivt køkken er en børnerig familie i gang med at spise det daglige brød. Et lille stråtækt hus kryber sammen på heden.
Vælg mellem 1.551 sommerhuse Destinationer under Blåvand
sommerhus blåvand_100-V50145-2016
Emne nr. 100-V50145-2016.

Blåvand Museum gør dig klogere på fortidens dramaer og hverdagsliv

Scenerne stammer fra fotos på Blåvand Museum. Her får man et fascinerende indblik i lokalhistorien.

Blåvand Museum fortæller nemlig om de to isolerede småbyer ved Vesterhavet, Blåvand og Oksby. Her levede man i samspil med den barske natur af kystfiskeri og landbrug, indtil fiskeriet stagnerede sidst i 1800-tallet.

Badevillaer før 1914

På det tidspunkt var Blåvand et lokalsamfund med kirke, mølle og handlende. Beretningen på Blåvand Museum fortsætter med opførslen af de første badevillaer før Første Verdenskrig og egnens udvikling til et populært turistområde, hvor land og hav mødes.

Centralt på Blåvand Museum står fiskeri og søfart i museets afdeling om havet. Her præsenteres skibsmodeller og berettes om forlis samt bjærgnings- og redningsaktioner.

Dramatiske bjærgninger

De dramatiske hændelser fortælles der også om på en ’søster’ til Blåvand Museum i form af Blåvand Redningsstation. Bygningen fra 1851 rummer en gammel redningsbåd, raketter, nødblus og andet redningsudstyr.

Blåvand Museum skildrer også fyrvæsenet og tilblivelsen af Blåvandshuk Fyr i 1900.

Fyrmesterboligen ved det 39 meter høje fyr rummer et lille Blåvand museum for havvindmølleparkerne Horns Rev 1 og Hors Rev 2, som blev bygget i 2002 og 2008.

Danmarks største bunkeranlæg

Af ældre dato er Tirpitz-stillingen, der som en del af Blåvand Museum er en ruin af en aldrig færdigbygget bunker fra Anden Verdenskrig. Tirpitz-stillingen, der sammen med Hansted-batteriet ved Hanstholm er Danmarks største kystbatteri, ligger få kilometer fra Blåvand Museum.

Det har til huse i den gamle stråtækte skole fra 1889 opført i traditionel vestjysk byggestil. Blåvand Museum har åbent hver dag fra kl. 14-17 i juli og august.

Du kommer nemt tæt på bunkere, fyrtårn og Blåvand Museum i et sommerhus booket hos Feline.

Vælg mellem 1.551 sommerhuse

Andre artikler om Blåvand

 • Sommerhus Blåvand med pool

  Glæd dig til et skønt ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Blåvand med pool. Du finder nemt finde det helt rigtige sommerhus hos Feline.
 • Lej sommerhus privat Blåvand

  Glæd dig til et skønt ophold sammen med familie eller venner i et lej sommerhus privat Blåvand. Du kan uden videre finde det helt rigtige sommerhus hos os.
Vis alle artikler om Blåvand

Andre artikler

 1. Sommerhus Vesterhavet

  Langs Vesterhavet findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet i syd og hele vejen op til Hanstholm i nord findes tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
  Søndevig kyst og Vesterhavet