Her er skønne sandstrande, suveræn natur ved Møns Klint og masser af spændende oplevelser i GeoCenter Møns Klint. Se også de flotte bygninger i Stege og ta' en tur ud på Østersøen og se Møns Klint fra havet.
Vælg mellem 230 sommerhuse Destinationer under Møn
Møns Klint

Møn er ikke så stor, men byder alligevel på 140 kilometer kystlinje, hvor der findes flere dejlige strande. Ulvshale strand og Klintholm Havn strand er skønne sandstrande med fine faciliteter. Andre gode badesteder er Råbylille strand, Rytzebæk strand og Hårbølle strand for blot at nævne nogle enkelte. Der findes kort sagt rigtig mange badesteder på Møn, så det er altid nemt at smutte ned til vandet og hygge sig sammen med børnene.

Øens vartegn er naturligvis de stejle hvide skrænter mod øst, der er kendt som Møns Klint. Den er syv kilometer lang og næste 130 meter på sit højeste sted. Klinten består af mange millioner år gammelt kridt som er skubbet op af havet. Her er det ret nemt at finde forsteninger af forskellige havdyr, f.eks. rygskjolde fra blæksprutter, pigge fra søpindsvin, muslinger, østers og andre små dyr.

Også på Møns andre kyster og strande kan du finde spændende fossiler og strandsten, som under istiden er transporteret hertil fra Sverige og Østersøen. Vil du vide mere om forsteninger og strandsten, så kontakt den lokale stenklub MAF – Møns Amatørgeologiske Forening, som arrangerer ture og foredrag om geologi.

I Store Klinteskov finder I GeoCenter Møns Klint som viser hvordan landskabet er blevet skabt af bl.a. is, vulkaner og smeltevand. Her får I også historien om hvordan livet udviklede sig fra små organismer som alger og plankton til hajer, hvaler og store øgler. I 3D biografen vises der film om dinosaurer.

I landskabet omkring GeoCenter Møns Klint venter en svævebane, naturstier og udsigtspunkter. Udsigten fra toppen af klinten er fantastisk; den skal simpelthen opleves!

Den største by på Møn er Stege, der har rødder tilbage til midten af 1200-tallet. Mange af de flotte bygninger der igennem tiden er blevet opført, står der den dag i dag. Det gælder f.eks. Mølleporten, Stege Kirke, købmandsgården Hages Gård ved havnen), toldboden (som nu er turistinformation), Kammerrådgården og det gamle rådhus. Smut en tur forbi Stege og få et kig ind i ”gamle dage” på Møn.

Klintholm Havn er også altid en udflugt værd. Om sommeren kan I herfra sejle en tur ud på Østersøen og nyde udsigten til de stejle, hvide skrænter som Møns Klint består af, ude fra havet. Udsigten er betagende, og sejlturen er en hyggelig oplevelse for hele familien. I Klintholm Havn finder I også et røgeri som mange besøger for at tage friskrøgede fisk med tilbage til sommerhuset.

Vælg mellem 230 sommerhuse

Områdeanmeldelser

4 voksne 1 barn 0 husdyr 5 overnatninger 2024 april
mange muligheder for cykel- og gåture for naturinteresserede
Ulvshale
6 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Dejligt område
Råbylille
2 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Fantastisk natur og meget hundevenligt, men vi savnede indkøbsmuligheder i nærområdet
Hårbølle
4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Huset havde en skøn udsigt til vandet, men til den anden side var det meget kedeligt.
Stege
24 voksne 0 børn 1 husdyr 3 overnatninger 2024 februar
Det bedste hus på vejen, helt ugenert med udsigt over markerne med de mange rådyr
Råbylille

Attraktioner

Andre artikler