Schweiz er en cocktail at sprog, regionale særpræg og fantastisk natur – bundet sammen af en yderst velfungerende infrastruktur. For den aktive familie, der samtidig gerne vil nyde naturen, er her næsten uudtømmelige muligheder både sommer og vinter.
Vælg mellem 8.851 sommerhuse Destinationer under Schweiz
Et tog kører forbi en bjergtop i Schweiz

I turistmæssige sammenhænge er Schweiz ikke så kendt som sine nabolande til trods for, at landet har mindst lige så meget at byde på. Den schweiziske natur er fantastisk smuk, og de mange bjerge, søer og floder danner en vidunderlig ramme for en skøn familieferie, hvor I kan nyde at have tid til hinanden. De schweiziske byer har et varieret udbud hvis I ønsker at shoppe, tage på cafe eller restaurant, besøge museer, markeder eller parker. Dertil kommer et utal af spændende attraktioner af forskellig art.

Alpelandet Schweiz er en flersproget stat, med 4 officielle sprog (tysk, fransk, italiensk og rætoromansk), og grænser direkte op til både Tyskland, Frankrig, Liechtenstein, Østrig og Italien. Schweiz er opdelt i en række kantoner, der på mange felter er selvstyrende og med hver sit særpræg. Infrastrukturen i Schweiz er særdeles veludbygget og velfungerende, hvilket man som turist straks vil værdsætte!

Er I til aktiv familieferie er mulighederne næsten uendelige i Schweiz. Som eksempel kan man i Mase i kanton Wallis prøve en temavandretur i skoven med egen eller en lejet iPhone. Her forenes læring og leg med ophold i naturen og brug af moderne teknologi.

For de modige er der flere forskellige rebparker/-baner. En sjov udfordring, hvor det i den grad er muligt at få sin behændighed afprøvet i højere luftlag.

I kan også vælge at udforske landet på cykel eller mountainbike. Her er et væld af ruter og helt sikkert noget for alle uanset kondition og ambitionsniveau! Det samme gør sig gældende, hvis I ønsker at tage på vandreture i stedet for. Kan eksempelvis kombineres med en udflugt til den 2000 m2 store skovlegeplads Robi’s ved landsbyen Grächen, eller I kan udfordre hinanden i bueskydning i Nax, hvor 12 skydeskiver udformet som dyr, står opstillet på en speciel anlagt vandresti i skoven.

En på flere måder eventyrlig oplevelse er gondolbanen på Hannigalp eller en udflugt med Rhätische Bahn. Der vil I opleve panoramaudsigt, som sent glemmes! I Bergün ligger det nye jernbanemuseum Albula, der har mange aktiviteter målrettet børn.

Europas største vandfald, Rheinfall, ligger i Schaffhausen i det nordligste af Schweiz. Det er et meget imponerende syn at betragte det 150 meter brede og 23 meter dybe vandfald, hvor der er et gennemløb af flere hundrede kubikmeter vand pr. sekund. Midt i det hele står en mægtig klippe med udsigtsplatform, som der sejles ud til på Rheinfallsrundturen, hvor det også er muligt at besøge slottene Wörth og Laufen. Slottet Laufen har som et særligt tilbud til børnefamilier både indrettet legeplads og interaktiv udstilling om Rheinfall.

Schweizerischer Nationalpark i Engadin er med sine 80 km vandreruter fordelt på over 170 kvadratkilometer selvsagt også et oplagt udflugtsmål for hele familien. I Zernez findes en permanent udstilling om Nationalparken samt vekslende udstillinger om naturhistoriske temaer.

De schweiziske byer har virkelig meget at byde på. Besøg eksempelvis Chur, der er landets ældste by, og oplev 5000 års bosætningshistorie – eller lad turen gå til et eller flere af de meget spændende museer, som Schweiz har at byde på. For børnefamilier kan fremhæves særligt interessante og populære museer som ”Verkehrshaus der Schweiz” i Luzern, ”il Museo in Erba” i Bellinzona, ”JungfrauPark” i Interlaken og ”Kulturama Museum des Menschen” i Zürich.

Schweiz har mange skønne og børnevenlige skisportsteder. Et stort antal af disse tilbyder gratis liftkort til børn (aldersgrænse varierer) samt andre gode tilbud til familier. Et skiparadis, der topper i børnevenlighed er Madrisa (Davos Klosters), som ganske enkelt har specialiseret sig i at tilbyde optimale faciliteter og rammer for børnefamilier. Af øvrige børnevenlige skisportsteder kan nævnes Meiringen-Hasliberg, Adelboden-Lenk, Bellwald, Wildhaus, Sattel-Hochstuckli, Grächen, Lungern, Klewenalp og Diemtigtal.

Hvis du planlægger en vinterferie i de schweiziske alper, bør du helt sikkert overveje at tage en tur ned ad pisterne enten på ski eller snowboard. Du behøver ikke engang at medbringe dit eget udstyr, da du nemt kan leje dit skiudstyr online hos SNOWELL Skiudlejning.

Vælg mellem 8.851 sommerhuse