Basel er kendt som kunstens mekka i Schweiz med sine 40 museer og landets største samling af kunst. Blandt andet indeholder kunstmuseet i Basel en af Europas mest betydningsfulde kunstsamlinger. Kunsten, arkitekturen og den internationale atmosfære har gjort byen verdensberømt. Byen har også meget at tilbyde de besøgende børn. F.eks. Basel Zoo, der er en af de bedste i verden.
Vælg mellem 23 sommerhuse
Den gamle bymidte i Basel med Münster katedral og Rhinen

Basel kaldes også Schönwetter by, da Rhinen sletten har usædvanligt mange solskinsdage. Her tæt på grænsen til både Tyskland og Frankrig er området rigt på muligheder for naturskønt beliggende ferieboliger i hele tre lande.

Basels gamle bydel er adskilt af Rhinen i Klein Basel og Gross Basel, som forbindes af seks broer. Det historiske centrum ligger i Gross Basel ind mod Frankrig. Her findes de fleste seværdigheder.

Fondation Beyeler er et berømt museum med 200 billeder og skulpturer fra det 20. århundrede. Et oplagt valg hvis man vil give børnene en introduktion til de klassiske kunstnere som van Gogh, Picasso og Cezanne, Klee og Matisse.

Er I så heldige at besøge Basel i juli, må I ikke snyde jer selv for at opleve Basel Tattoo. Med sækkepiber, messing bands og folkedans med de bedste dansetrupper i verden er I garanteret et spektakulært show.

Basel Zoo er et populært udflugtsmål for både store og små. Parken er et ideelt sted at gå en tur, slappe af og nyde samvær med familien. Mød bl.a. kænguruer og krokodiller fra Australien, elefanter fra Afrika, løver, pingviner, alverdens fugle og frøer og besøg det store abehus.

I Lange Erlen Animal Park finder I røde hjorte, dådyr, los, vilde katte og vildsvin. I Staldene kan I bl.a. klappe æsler, geder, kaniner og marsvin. Parken har også en kæmpe voliere med et stort udvalg af fugle. Dammene er fyldt med svaner, gæs og ænder, og påfugle, storke og hejrer vandrer frit i parken.

Den største koncentration af butikker finder I i Grossbasler Innenstadt. Nyd en osetur i de mange små butikker i de stejle gader. Det er også her, I finder de eksklusive udvalg af parfumer og ure med schweizisk urværk, så her er virkelig mulighed for forkælelse.

Er I trætte af at gå, er det både sjovt og let at komme rundt i byen med en velotaxi. Chaufføren stopper gerne ved seværdigheder og kender skjulte perler, I måske ikke ville finde på egen hånd. Perfekt transportmiddel til en afslappet sightseeingtur. En anden populær mulighed er Rhytaxi. Vandtaxien tilbyder by- og havnerundfart samt længere ture til og fra Rheinfelden, Mulhouse eller Breisach. En sikker måde at opdage nye sider af Basel på.

Kun en times kørsel fra Basel ligger Europa-Park, den største forlystelsespark i Tyskland med mere end 100 attraktioner og shows. Også kun en time fra Basel ligger Steinwasen Park i Tyskland. Ta’ en tur i stoleliften til toppen af den 800 meter kælkebane. Det rekreative område har også mange legepladser og masser af vilde dyr i deres naturlige levesteder.

Også kun en time fra Basel ind i Frankrig venter en dejlig dag i Monkey Mountain v/Montagne des Singes. Omkring 200 Barbary makakaber lever frit i 24 hektar skov i de idylliske naturskønne bakker i Alsace. Det føles næsten som om, aberne er en del af familien, når de leger og boltrer sig i skoven. Specielt tilberedt popcorn til fodring af aberne kan købes ved indgangen til parken.

Vælg mellem 23 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Schweiz

    Schweiz er en cocktail at sprog, regionale særpræg og fantastisk natur – bundet sammen af en yderst velfungerende infrastruktur. For den aktive familie, der samtidig gerne vil nyde naturen, er her næsten uudtømmelige muligheder både sommer og vinter.
    Et tog kører forbi en bjergtop i Schweiz