Graubünden er et dejligt ferieområde for børnefamilier uanset årstid. Den helt enestående natur danner en smuk ramme om den store mængde af spændende udflugtsmål og attraktioner, der er tilgængelige i regionen. Er I til bade-, cykel- eller vandreferie, hvor der også gerne må være kulturoplevelser inden for rækkevidde, vil Graubünden være et godt valg!
Vælg mellem 2.118 sommerhuse
Et passagertog, der krydser Landwasser Viaduct i Graubünden i Schweiz

Schweiz er opdelt i kantoner. Af disse er Graubünden den geografisk største og beliggende i landets sydøstlige hjørne.

Hovedbyen i Graubünden hedder Chur, og er sandsynligvis en af de ældste byer i Schweiz, da de første tegn på beboelse kan føres over 5000 år tilbage. ”Altstadt” i Chur er spændende at besøge og dejlig familievenlig, idet bydelen er total bilfri. Her er et væld af kulturelle tilbud, utrolig gode shopping muligheder samt mange hyggelige restauranter og cafeer.
I Chur ligger hovedbanegården for ”Der Rhätischen Bahn” hvorfra ”Glacier Express” og ”Bernina Express” kører. Her kan I således tage toget på kortere eller længere udflugter ud i det enestående alpine landskab i Graubünden.

Både vinter og sommer er Madrisa Land i Klosters en dejlig familievenlig attraktion fyldt med afvekslende oplevelser. Om sommeren er her optimale muligheder for sjov leg og vild action på eksempelvis ”Mammut” klatrevæggen, svævebanen ”Flying Fox” og ”Alpehorn” rutsjebanen. Her er også en lille ”klappe-zoo”, hvor dyrene gerne må fodres, og der desuden er mulighed for ponyridning for de yngste børn. I vinterhalvåret er Madrisa et fantastisk paradis for de, der elsker vintersport! Ikke alene er her et alsidigt ski- og snowboardterræn, men også en 8,5 km lang kælkebane og ”snepark” med et væld af motoriske udfordringer for børnene.

Caumasee i Flims kan med sit turkisfarvede vand, der om sommeren når en temperatur på mellem 20-24 grader, ganske sikkert friste vandhunde i alle aldre. Ud over at bade kan I også prøve en tur på vandcykel eller i robåd, og samtidig i ro og fred nyde synet af det omkransende, idylliske skovlandskab. Ved søen er der naturligvis også gode muligheder for solbadning, lige som der er både restaurant og kiosk tilknyttet området. Disse har åbent dagligt i sæsonen ultimo maj til ultimo oktober.

Bellavita Erlebnisbad und Spa i Pontresina er et skønt vandland og wellnessområde med et fint udbud af faciliteter. I udendørsbassinet, hvorfra man har den skønneste udsigt, kan man i det 34 grader varme vand nyde bl.a. boblende luftdyser, massagestråler og modstrømsanlægget. Her lægges op til velvære og afslapning i fantastiske omgivelser! Et andet udendørsbassin henvender sig til de, der ønsker at svømme. Her har vandet en temperatur på 28 grader, og bassinet er kun i brug i sommerhalvåret. Indendørs har badelandet svømmebassin med 75 meter rutsjebane og udspringsvippe samt afdeling med varmvandlegeplads for børn.

Graubünden indeholder også Nationalpark Schweiz, der i allerhøjeste grad er et besøg værd. Området er en enestående naturoase, der strækker sig over 170 km2 og desuden indeholder 80 km markerede vandreruter af vidt forskellig sværhedsgrad. Nationalparkscentrum i Zernez viser en omfattende og moderne udstilling med et bredt og varieret informationsniveau. Der tilbydes audioguide på 5 sprog, og man har tilrettelagt en særlig børnerute igennem udstillingen.

Slottet Tarasp er et af de mest kendte slotte i Schweiz. Det stammer fra det 11. århundrede, og har haft en turbulent fortid med belejringer under forskellige herredømmer. Slottet har været offentligt tilgængeligt siden 1919, hvilket giver mulighed for at alt fra ridder- og festsale til det flotte slotskapel kan nydes af områdets turister.

Vælg mellem 2.118 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Schweiz

    Schweiz er en cocktail at sprog, regionale særpræg og fantastisk natur – bundet sammen af en yderst velfungerende infrastruktur. For den aktive familie, der samtidig gerne vil nyde naturen, er her næsten uudtømmelige muligheder både sommer og vinter.
    Et tog kører forbi en bjergtop i Schweiz