Bork Vikingehavn

Oplev vikingernes historie - her er plads til oplevelser og fordybelse
Vikingeskibene vugger blidt i havnen. I langhuset syr husmoderen nyt tøj, og gnisterne slår om smeden, der laver nye sværd ved essen. I den lille trækirke blafrer de levende lys under en sejrende Kristus, og ved offerlunden ligger gaver til aseguderne.

Når du træder ind gennem porten til Bork Vikingehavn, træder du 1000 år tilbage i tiden. Vikingerne i Vestjylland samlede sig i landsbyer - ofte med en ladeplads, hvor skibene kunne lægge til.

Du kan gå rundt i de rekonstruerede langhuse og se, hvordan vikingerne boede og arbejdede med forskellige håndværk. Tænd et lys i den flotte stavkirke eller læg et offer i offerlunden og se det håndlavede"Bork Tapet". Besøger du Bork Vikingehavn, når der er ekstra levendegørelse og levende historie, får du en oplevelse for alle sanser blandt vikingerne, og børnene kan prøve de mange aktiviteter. Besøger du Bork Vikingehavn i de rolige perioder, får du ro til at fordybe dig i det smukke håndværk og studere detaljerne i vikingehusene.

Det sker…
Der er flere events i løbet foråret og hele sommeren samt oktober har vikingehavnen ekstra vikinger på pladsen der sørger for den levende historie. Hele sæsonen tilbyder Bork Vikingehavn daglig rundvisninger på hhv tysk og dansk samt en ugentlig rundvisning på engelsk. Hunde er tilladt i snor.

På Bork Vikingehavn finder du en stor flot museumsbutik med mange viking-inspirerede varer. Museet har også en webshop www.gavermedhistorie.dk.

Vikingehavn for Børn
På Bork Vikingehavn kan børnene opleve vikingetiden på egen krop. Lad børnene sejle med små vikingeskibe i voldgraven, klæde sig ud i vikingetøj, spille vikingernes spil og prøve kræfter på vikingelegepladsen. I højsæson er der flere aktiviteter.

Levende Historie
Bork Vikingehavn er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor du kan opleve historien der, hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der fortæller hver sin spændende historie om det liv, som mennesker gennem tiden har levet, og hvordan landskabet har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder.
Børn ​og unge ​ op til 18 år har gratis adgang ifølge med voksen.

Vil du vide mere om Bork Vikingehavn, åbningstider, priser og arrangementer besøg www.levendehistorie.dk eller følg os på www.facebook.dk/borkvikingehavn

Vælg mellem 565 sommerhuse Vælg mellem 2 tilbud

Andre artikler om Bork Havn

 • Sommerhus Bork Havn

  Her bor I ved den flotte Ringkøbing Fjord, tæt ved et af Europas vigtigste fuglereservater på Tipper halvøen. De nærmeste naboer er vikinger, som byder velkommen til et kig ind i livet på egnen, som det så id for 1.000 år siden. Lystfiskere har så mange muligheder, at der næsten er frit valg på alle hylder.
  I Bork Havn, i en afstand af ca. 10 minutters gang til et af Danmarks bedste windsurfingsteder med en af Danmarks største windsurfingskoler ligger dette dejlige sommerhus til 6 personer.
 • Sommerhusudlejning Bork Hytteby

  Glæd dig til et afslappende ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus i Bork Hytteby. Du finder nemt finde det helt rigtige sommerhus hos Feline.
  Sommerhusudlejning Bork Hytteby_326-17002
 • Sommerhus Bork Havn privat

  Glæd dig til et dejligt ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Bork Havn privat. Du finder nemt finde det helt rigtige sommerhus hos Feline.
  Bork havn privat Emne nr. 074-C11506
 • Privat udlejning af sommerhus Bork Havn

  Glæd dig til et dejligt ophold sammen med familie eller venner i et privat udlejning af sommerhus Bork Havn. Du kan uden nogen problemer finde det helt rigtige sommerhus her på siden.
  Privat udlejning bork havn Emne nr. 090-37750
Vis alle artikler om Bork Havn