Et moderne byliv, fantastiske museer og gode muligheder for shopping: Alt det og meget mere vil I finde på ferien i og omkring Esbjerg. Esbjerg, Danmarks 7. Største by, byder på attraktioner, der gør ferien til en helt særlig oplevelse.
Vælg mellem 96 sommerhuse Destinationer under Esbjerg
Mennesket ved havet, Esbjerg

Esbjerg ligger i det sydvestlige Jylland ud til Vadehavet. Ud for Esbjerg ligger Fanø, der kan besøges med færgen. Færgen tager kun et kvarter om at fragte jer fra Esbjerg til den populære ferieø – og naturligvis også den anden vej ind til byen igen. Helt enestående – og inkluderet i prisen på færgebilletten – er udsigten over Nordby, der kommer til syne på den forholdsvis korte tur. Esbjerg er generelt nem at komme til og fra, og den moderne havneby er derfor det oplagte udgangspunkt for ture i området.

Forholdsvis ny og indviet i 2018 til byens 150-års jubilæum er ”Landgangen”. Den røde stålbro benyttes af fodgængere og cyklister, der bruger broen som forbindelse mellem den store havn og byen. Husk at nyde udsigten, når I krydser den høje bro.

I den travle bymidte finder I landets længste og smukkeste gågade med godt 200 butikker og restauranter, der venter på jer. De overdækkede centre gør det muligt at været beskyttet for vind og vejr, så I kan tage på shoppingtur selv på gråvejrsdage.

En særlig attraktion i Esbjerg er Fiskeri- og Søfartsmuseet. I det store akvarie kan I se fisk og søløver, ligesom der er en stor udstilling om den danske søfartshistorie gennem de seneste århundreder. Vadehavet og dyrelivet er også et tema på museet. Et særligt highlight for børnene er, når søløverne og sælerne fodres 2 gange dagligt. Bonusinfo: Entre for børn under 18 år er gratis.

Tæt på museet i Sædding Strand ligger den ni meter høje skulpturgruppe “Mennesket ved Havet“, der er blevet byens vartegn. Når det er godt vejr kan skulpturerne ses på ti kilometers afstand fra havet.

Med Hjerting Strand har Esbjerg en rigtig fin, familievenlig badestrand med en skøn 600 m lang træpromenade. Her er der mulighed for at spille Beach Volley, kitesurfe, stå på vandski eller tage en tur med motorbåden. Her ligger også en platform, der alt efter om tidevandet tillader det, kan bruges til solbadning.

Hvis vejret ikke er med jer og dagen skal tilbringes andetsteds end i naturen, råder Esbjerg også over andre muligheder, deriblandt Danmarks største badeland og svømmehal. Her fordeler ti forskellige bassiner sig over 10.000 kvadratmeter med tropeland, rutsjebaner, børne- og babybassin samt et modstrømningsanlæg. Med alt fra vipper til afslappende varmtvandsbassiner sørger badeparadiset i Esbjerg for, at der både er noget for de yngre og de ældre – uanset vind og vejr.

Vælg mellem 96 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Der var dejligt stille og uforstyrret, men når camping pladsen åbner vil der nok være en del mere støj og uro
Esbjerg
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 oktober
Dejligt område.
Esbjerg
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 september
Badeforbud , larm fra helikopter
Esbjerg
2 voksne 0 børn 0 husdyr 5 overnatninger 2023 september
Alt var bare centralt, vi kunne ikke bo et mere perfekt sted
Esbjerg City
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Ærgerligt når jeg lejer et sommerhus tæt på vand at man ikke må bade. Pga risiko for sundhedsfare ( Badning forbudt i vandløb og ved udløb). Jeg vil ikke anbefalet området hvis man gerne vil bade. Ellers er området fint.
Esbjerg

Andre artikler

  1. Sommerhus Vesterhavet

    Langs Vesterhavet findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet i syd og hele vejen op til Hanstholm i nord findes tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Søndevig kyst og Vesterhavet