Korn, oliven, grøntsager og vin – når man bevæger sig uden for byerne, er det nemt at se, hvorfor Toscana kaldes Italiens spisekammer. Ud over den overdådige natur er regionen rig på historiske og kulturelle seværdigheder, og ikke at forglemme - dejlige badestrande ved det Liguriske og Tyrrhenske hav.
Vælg mellem 6.729 sommerhuse Destinationer under Toscana

Ferie tips

Giv jer god tid til at køre gennem Val d’Orcia. I vil blive belønnet med det fantastiske syn af bølgende kornmarker på dalens skråninger, hvor traktorerne er udstyret med larvefødder for at kunne arbejde på de skrånende marker. Kornmarkerne ligger side om side med vinmarker og olivenlunde, så langt øjet rækker.

Byerne i Toscana er kendetegnet ved deres historiske centrum, hvor der bliver værnet om bygninger, statuer, fontæner og piazzaer fra middelalderen. Derfor er Toscana også rigt repræsenteret på UNESCOs Verdensarvsliste. Flere af byerne kan endda dateres tilbage til etruskerne ca. år 750 f.Kr.

Der er mange ferieboliger i alle afskygninger over alt i Toscana, så ferien kan planlægges, lige som det passer ind i jeres planer. Det kunne f.eks. være med en fast base i en feriebolig i Toscana eller flere rundt i regionen.

Firenze

Man kan ikke sige Toscana uden også at sige Firenze. Byen er spækket med kunst- og kulturhistorie, og mange af de store kunstnere som Michelangelo, Leonardo og Raphael har sat deres præg på byen. Domkirken Santa Maria del Fiore, Uffizi-galleriet, Museo dell'Opera del Duomo, Galleria dell'Accademia og naturligvis Ponte Vecchio og David skulpturen skal opleves her.

Pisa

Pisa er endnu en af de kendte byer i Toscana, og byen mange flyver til, når de skal på ferie i regionen. Pisa er repræsenteret på UNESCOs verdensarvsliste med Piazza dei Miracoli, hvor Domkirken Santa Maria Assunta, dåbskapellet Battistero di San Giovanni og kirkegården Campo Santo Vecchio ligger.

Lucca

Lucca er en af de smukkeste små byer i Toscana. Byen blev grundlagt af Etruskerne, og den gamle bydel er omkranset af en velbevaret bymur, som i dag benyttes som rekreativt område. Byen er særligt kendt for Piazza dell’Amfiteatro, der er bygget på resterne af et gammelt amfiteater, Guinigi tårnet med egetræer på toppen og domkirken San Martino. Og så er byen selvfølgelig med på UNESCOs Verdensarvsliste.

Massa-Carrara

Massa-Carrara er en provins i den nordlige del af Toscana. Tidligere blev meget af den marmor, der blev benyttet i Italien, brudt her, og man kan besøge de gamle marmorbrud.

Siena

I den sydlige del af Toscana, blandt vinmarker og olivenlunde, ligger byen Siena højt placeret på en bakke. Byens middelalder centrum er smukt bevaret og som følge heraf også med på UNESCOs verdensarvsliste. Gå en tur i de små gader og slut af på byens centrale plads Piazza del Campo, der er en af de absolut smukkeste i Italien. Rundt om pladsen ligger restauranter, isbarer og smukke bygninger side om side, bl.a. Palazzo Pubblico, fontænen Fonte Gaia og klokketårnet Torre del Mangia. To gange hver sommer afholdes det traditionsrige hestevæddeløb Palio på pladsen. Byens gigantiske og betagende domkirke samt kunstmuseet Pinacoteca Nazionale bør også besøges.

San Gimignano

Ca. 40 km nord for Siena ligger San Gimignano, der er byen med de fleste tårne i Toskana. Oprindeligt havde byen 72 tårne, men kun de 11 af disse har overlevet tidens tand og angreb på byen. Hver husstand med respekt for familiens liv byggede et tårn på sit hus, hvor familien kunne være i sikkerhed, når byen blev angrebet. Byen blev grundlagt i det 3. årh. f.Kr. af Etruskerne og var oprindeligt en lille landsby. Byens velbevarede historiske centrum er UNESCO verdensarv. Nogen af Italiens bedste hvidvinsdruer kommer fra San Gimignano.

Arezzo

Man kan nævne skønne byer i Toskana i en uendelighed, og endnu en, som bestemt er et besøg værd, er Arezzo. Nyd stemningen omkring tovet, hvor pasta laves i hånden uden for nogle af restauranterne. Byen er bl.a. kendt fra filmen ”Livet er smukt” og Arezzo Wave, en musikfestival, der afholdes hvert år.

Livorno og Elba

Efter besøg i de mange herlige byer og fantastiske landskaber, er det tid til en tur i det azurblå hav. Kysterne omkring Livorno er fyldt med strande og seværdigheder som gamle Italienske bygninger fra Romerriget. Ud for Livorno ligger en stribe smukke øer, hvoraf den evigt grønne Elba er den største.

Vælg mellem 6.729 sommerhuse

Kom tættere på Toscana

Toscana ligger i den centrale/nordlige del af Italien. Mellem Ligurien i nord, Umbrien i øst, Latium i syd og med det Liguriske og Tyrrhenske hav mod vest. Øen Elba er også en del af Toscana og ligger lige, hvor de to have mødes.

Går ferien til Toscana, skal man planlægge turen godt hjemmefra. På den måde får man oplevet mest af det, man allerhelst se, for der er virkelig meget at opleve i Toscana. De små charmerende landsbyer og de større byer fyldt med kunsthistorie i verdensarvsklassen er alle kendetegnet ved, at de er fra middelalderen, nogle endda tilbage fra etruskerne, og at de har formået at bevare middelalderens atmosfære og charmerende bygninger i bymidten.

Går man op i vin, er byer som Montalcino, Montepulciano, San Gimignano og regionen Chianti værd at lægge mærke til. Er man mere interesseret i renæssancen, kommer man ikke uden om Firenze, og vil man hellere bruge tiden på betagende landskaber, er Val d’Orcia dalen et uforglemmeligt syn.

Toscana er først og fremmest kendt for gastronomi og kulturarv, og det er ikke uden grund. Hvor end man befinder sig i Toscana, bliver man overvældet af den frugtbare natur. Enorme kornmarker, snorlige vinranker og olivenlunde ser man overalt, og på de ugentlige markeder, som finder sted i alle små og store byer i Toscana, bugner boderne af lokalt høstede grøntsager, krydderurter og frugt.

Det er en god ide at leje en feriebolig til ferien i Toscana. Både fordi man så har lejlighed til at lave mad med nogle af de skønne fødevarer, man kan købe på markederne. Foruden frisk frugt og grønt, kan man også købe kød, ost, risottoris, frisk pasta, olier og krydderier og meget mere, og det er svært ikke at blive fristet.

Mange af ferieboligerne i Toscana har også en have eller en pool, hvor man kan spise udendørs, blive kølet af og lege med børnene. En stor del af ferieboligerne er så store, at man kan holde ferie med hele familien eller vennerne.

Områdeanmeldelser

6 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 september
Smukt og mange niveau på grunden
Arezzo
9 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Smuk beliggenhed, men specielt den sidste del af vejen op til huset er hård ved en almindelig bil. Det tager ca. 20 min. i bil at komme ned til den nærmeste by.
Poppi
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
God pool, rustik som det skal være i området
Greve in Chianti
10 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Skønt område i lokalt Italiensk stil og miljø
Pescia
6 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Lækker og skøn udsigt over SAN Vincenzo
San Vincenzo

Andre artikler

  1. Feriebolig Italien

    Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
    Italien_Depositphotos_1194773_S