Den italienske ø Elba er helt perfekt, hvis man holder af sol, strandliv og oplevelser under det azurblå havs overflade. Øen har en kyststrækning på omkring 150 kilometer med hele 130 navngivne strande lige fra fine sandstrande til klippekyster.
Vælg mellem 778 sommerhuse
Elba_Depositphotos_85370048_S

Ferie tips

Man kunne med rette kalde Elba for den evigt grønne og velduftende ø. Vandløb fra bjergene sørger nemlig for, at øen er frisk og grøn året rundt. Dette kombineret med det varme klima får øen til at bugne af frugttræer, vildtvoksende krydderurter, olivenlunde, vinmarker og de smukkeste blomster. Lej en feriebolig på Elba og glæd jer til at opleve den lækre mad, de farvestrålende huse og de mange stemningsfyldte lystbådehavne.

Portoferraio er hovedbyen på Elba. Den charmerende middelalderby ligger ud til vandet på den nordlige side af Elba. Byen er meget besøgt af lystsejlere, hvilket ses på de mange yachts, der lægger til i havnen. Byens havn er også et af de steder, hvorfra der afgår færge til det italienske fastland. Inden for byens middelalderbymur ligger en af øens seværdigheder; Napoleons hjem Villa dei Mulini, hvor han boede under sin eksil i 1814. Den gamle bydel summer af liv med butikker og restauranter.

I bugten øst for Portoferraio ligger ruinerne af Villa Romana delle Grotte, der kan dateres til det første årh. f.Kr. Villaen havde en strategisk betydning i krigen mellem Frankrig og Napoli i årene 1799-1801. Udgravninger i årene 1960-1972 afslørede blandt villaens skønheder hele tre haver, termiske bade og smukke fresker.

Charmerende bjerglandsbyer

Ta’ på udflugt til de to småbyer Poggio og Marciana Alta på øens nordvestlige del, og nyd roen, den frodige vegetation og den betagende udsigt. Såfremt I ikke lider af højdeskræk, bør I helt klart tage med svævebanen godt 1000 meter over havets overflade til øens højeste punkt: Monte Capanne. I klart vejr kan man se helt til fastlandet og til Korsika.

Elbas utallige strande og badebyer

I en naturskøn bugt på Elbas sydside ligger øens smukkeste badestrande med azurblåt vand, fin sandstrand og omkranset af bjerge. En af disse er Fetovaia. Er I mere til windsurfing, er de klippeklædte kyster ved Marina di Campo på øens sydøstlige side lige sagen.

Flere af badebyerne har meget mere at byde på end en herlig badestrand. En af disse er Rio Marina på øens østside. Byen var oprindelig en mineby, og den dag i dag kan man på det lille museum blive meget klogere på flere hundrede års udvinding af jernmalm. Derudover kan I glæde jer til at se kirken San Rocco, klokketårnet Torre degli Appiani og ruinerne af en romersk villa fra det 1. årh. f.Kr.

En anden interessant badeby er Marciana Marina, der er omkranset af en stor løvskov. Ud over en lille sandstrand har byen også en strandpromenade med butikker, isbarer og restauranter, en hyggelig park samt en charmerende lystbådehavn.

Vælg mellem 778 sommerhuse

Kom tættere på Elba

Elba er en del af Toscana og ligger ca. 10 km fra fastland: ca. 130 km vest for Grosseto og ca. 150 km syd for Livorno.

Elba er Italiens tredjestørste ø. 27 km lang og 18 bred med knap 150 km kystlinje. I 2009 havde øen ca. 32.000 indbyggere, hvoraf ca. en tredjedel boede i øens største by Portoferraio. Øen besøges hvert år af ca. 1. mio. turister.

Der er færgeafgang fra Piombino på fastlandet 85 km syd for Livorno til havnene Portoferraio på den nordlige side af Elba samt Rio Marina og Cavo på den nordøstlige flere gange dagligt. Sejltiden afhænger af rute og færgeselskab.

Andre artikler

  1. Feriebolig Toscana

    Korn, oliven, grøntsager og vin – når man bevæger sig uden for byerne, er det nemt at se, hvorfor Toscana kaldes Italiens spisekammer. Ud over den overdådige natur er regionen rig på historiske og kulturelle seværdigheder, og ikke at forglemme - dejlige badestrande ved det Liguriske og Tyrrhenske hav.
  2. Feriebolig Italien

    Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
    Italien_Depositphotos_1194773_S