Livorno er et knudepunkt for vigtige færgeforbindelser, og i den gamle havn Porto Mediceo ligger også krydstogtskibe for anker. Byen har spændende og interessante historiske seværdigheder at byde på - bl.a. domkirken Duomo San Francesco di Assisi og fæstningerne Fortezza Vecchia og Fortezza Nuova.
Vælg mellem 16 sommerhuse
Livorno_Depositphotos_543765658_S

Ferie tips

Den toscanske havneby Livorno ligger ved det Tyrrhenske Hav ved ”Den Etruskiske Riviera”, der er spækket historie og smukke gamle villaer. Byen ligger blot 20 km sydvest for Pisa, så rejser I med fly, er Pisa den nærmeste lufthavn. Livorno har også togforbindelse til Genova og Rom, og motorvej til bl.a. det billedskønne Cinque Terre, så det er nemt at drage på eventyr herfra.

Seværdigheder i Livornos omegn

Rundt om Livorno ligger den ene charmerende og smukke landsby efter den anden, og hver har de deres særkende. F.eks. Suvereto en times kørsel syd for Livorno. Byen ligger tæt ved Monioni Natural Park, hvor bl.a. rådyr og vildsvin lever frit. Hvert år ult. november/start december afholdes vildsvinefestival i byen.

Tæt på Suvereto på toppen af en bakke ligger en anden landsby Campiglia Marittima, der ligeledes er en af områdets smukkeste. Udover den unikke udsigt over det toscanske øhav er byen bl.a. kendt for borgen Rocca di Camiglia, der i dag er et friluftsmuseum.

Seværdigheder i Livorno by

Havnen i Livorno, som er en af de største i Italien, har vigtige færgeforbindelser. Bl.a. til Elba og Korsika, Nordafrika, Sardinien og Sicilien.

I den gamle havn, Porto Mediceo, kan man ikke overse de imponerende krydstogtskibe, som ligger for anker her. Med en smule held kan man også få et glimt af Marineakademiets skoleskib, ”Amerigo Vespucci”, når det en sjælden gang er på besøg i havnen.

En stor del af Livornos historiske bygninger gik tabt under 2. Verdenskrig, men meget er heldigvis blevet renoveret siden da. Bl.a. fæstningsanlægget Fortezza Nuova med den brede voldgrav Fosso Reale om byens park- og haveanlæg. Gå ikke glip af en slentretur igennem det smukke kvarter, Venezia Nuova ved Via Grande med de flotte forretninger og ikke mindst det imponerende fiske- og grøntsagsmarked Marcato delle Vettovaglie. Kvarteret blev opført i 1629, og det er nemt at se, at Venedig var forbilledet. Desuden er de imponerende bygninger i Belle Epoque smukt bevaret - især villaerne ved strandpromenaden med de smukke skakternede fliser.

En anden af Livornos stoltheder er katedralen Duomo San Francesco di Assisi. Heller ikke katedralen gik fri af bombardementerne i 1943 og 1944. Heldigvis blev det hellige sakraments alter og dåbskapellet samt en del kunstværker reddet, mens vægmalerierne og træloftet gik tabt.

Chiesa Santa Caterina da Siena er endnu en kirke, man skal se i Livorno. Kirken er smukt og rigt udsmykket og er især kendt for den ottekantede kuppel med lanternen på toppen.

Strande

Holder I ferie i en feriebolig i eller omkring Livorno, er I tæt på et stort og bredt udvalg af strande. Smukke klippekyster perfekte til dykning, herlige hvide sandstrande med lavt azurblåt vand perfekte til solbadning og børnefamilier – her er noget for enhver smag. Både private strande med restaurant, toilet og bruser, hvor man betaler for en liggestole og parasol, og offentlige strande som er gratis at benytte. Det er en god ide at finde den strand, der passer bedst til jeres ønsker og behov, inden I forlader ferieboligen, så I kan køre direkte til p-pladsen og slippe for unødig tid i en varm bil.

Vælg mellem 16 sommerhuse

Hvad skal man se i og omkring Livorno?

Katedralen kan føres tilbage til det 16. årh. og er som så mange andre seværdige bygninger i Italien bestilt af Medici familien.

Porto Mediceo er den ældste del af Livornos havn, der både er en af Italiens og en af Middelhavets største havne. Fortezza Vecchia er byens ældste fæstning og kan dateres tilbage til det 16. årh. Fæstningen har i tidens løb haft mange funktioner, bl.a. som slot og fængsel. Efter omfattende renovering anvendes den i dag til kulturelle arrangementer og koncerter.

Som navnet antyder, er kvarteret en mini udgave af Venedig med masser af kanaler og broer. Der arrangeres kanalrundfart med afgang fra Piazza della Republica, dog ikke i gondoler. Hvert år i slutningen af juli md. afholdes byfesten "Effeto Venezia" med boder, spisesteder, fest og musik langs kanalerne.

Ud over den ottekandede kuppel med lanternen øverst gør kirkens ydre ikke meget væsen af sig. Kommer man først indenfor, er det en helt anden sag. Som navnet siger, er kirken dedikeret til den hellige Katarina fra Siena, og kirken indeholder bl.a. en træstatue af hende, smukke kalkmalerier, og kuplen er dekoreret med fresker fra det 19. årh.

Hver dag afholdes hvad der siges at være et af de største overdækkede fødevaremarkeder i Europa i Via Buontalenti. Her kan I købe alt godt fra havet og markederne omkring Livorno. Bygningens arkitekturen er storslående og en oplevelse i sig selv.

Et udpluk af de mange strande ved Livorno:
Romito Beach - 20 min. syd for Livorno
Bagni Quercetano - 30 min. syd for Livorno
Castiglioncello - 30 min. syd for Livorno
Spiagge Bianche, Rosignano Marittimo - 40 min. syd for Livorno
Vada, Rosignano Marittimo - 40 min. syd for Livorno
Bagni Armida, Marina di Cecina - 45 min. syd for Livorno
Bagno Venere, Marina di Bibbona - 50 min. syd for Livorno
Marinetta Beach, Marina di Bibbona - 50 min. syd for Livorno
San Vincenzo - 55 min. syd for Livorno. Her er hunde velkomne.

Andre artikler

  1. Feriebolig Toscana

    Korn, oliven, grøntsager og vin – når man bevæger sig uden for byerne, er det nemt at se, hvorfor Toscana kaldes Italiens spisekammer. Ud over den overdådige natur er regionen rig på historiske og kulturelle seværdigheder, og ikke at forglemme - dejlige badestrande ved det Liguriske og Tyrrhenske hav.
  2. Feriebolig Italien

    Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
    Italien_Depositphotos_1194773_S