Med en ferie i Gråsten har I både dejlige badestrande og store, flotte skovområder lige uden for døren. Inden for overkommelig afstand findes flere interessante kulturhistoriske attraktioner, ligesom der heller ikke er langt til gode muligheder for shopping.
Vælg mellem 69 sommerhuse Destinationer under Gråsten
Gråsten_121-64-3814
Gråsten_121-64-3814

Byen Gråsten er opstået omkring og kendt for Gråsten Slot, der siden 1935 har fungeret som sommerbolig for den kongelige familie. Slottet er dog ikke åbnet for publikum. Den smukke Gråsten Slotskirke kan derimod besøges enten inden for de annoncerede åbningstider eller efter aftale. Det samme gør sig gældende for den pragtfulde Gråsten Slotshave.

Gråsten Skovene er et skønt ferieudflugtsmål, hvad enten I foretrækker aktivitet eller en afslappende picnic. Nyd en rolig og uforstyrret stund i den herlige natur, hvor I kan opleve de spændende seværdigheder i skovene, hvis I benytter jer af eksempelvis den afmærkede vandrerute på 6,5 km, som går gennem Rinkenæs Skov og Dyrehaven. Cykling i Gråsten Skovene er tilladt på veje og stier.

Hvis I vælger en hyggelig og afslappende picnic kan den for eksempel foregå ved Margrethe Sø, hvor der med borde og bænke samt grill er indrettet en flot plads ned til søen. Hvis I foretrækker at nyde jeres mad under tag kan det foregå i frokosthytten Agernhuset, hvor der er plads til ca. 30 personer. Her er ligeledes både borde, bænke og grill til rådighed.

Har I lyst til at bade er en af de nærmeste muligheder Alnor strand, der er en fin lille strand med både tilhørende park og legeplads. Ved blot at køre ca. 11 km kommer I frem til Vemmingbund Strand, som oprindeligt var et fiskeleje i bunden af bugten i Dybbøl, men i dag er et eftertragtet ferieområde. Her finder I egnens bedste sandstrand, der er meget børnevenlig og med god plads til både solbadning, drageflyvning og boldspil mv.

Gråsten har en smuk beliggenhed ud til Flensborg Fjord, og har en god placering i forhold til mange udflugtsmuligheder. Der er ca. 17 km til den dansk/tyske grænse ved Kruså og samme afstand til Sønderborg.

Museet Sønderborg Slot, der ligger ca. 15 km fra Gråsten, er et firefløjet renæssanceslot, der stammer fra 1500-tallet. Her formidles Sønderjyllands historie fra middelalderen og frem til nutiden. Særligt fremhæves krigene i 1848-50, 1864, 1914-18 samt folkeafstemningerne og genforeningen i 1920. Dette spændende museum rummer desuden store kulturhistoriske samlinger med møbler, tekstiler, håndværk og sønderjysk kunst.

En nærliggende attraktion er Historiecenter Dybbøl Banke, hvor man træder direkte ind i dramatikken, der foregik under krigen i 1864, og dermed ganske sikkert tilegner sig ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag.

Omkring 23 km fra Gråsten ligger en af Danmarks ældste søfartsbyer – Aabenraa. Byen har flere interessante attraktioner. Her i blandt er Aabenraa Museum, hvor den lokale skibstrafiks historie bliver formidlet samt Kunstmuseet Brundlund Slot, hvor der primært vises værker fra sønderjyske kunstnere, temaer og samtidskunst. Med en udflugt til Aabenraa kan I også med fordel lægge en strandtur ind i programmet. Sønderstrand i Aabenraa er en dejlig, bynær og børnevenlig sandstrand med lavt vand og faciliteter som badebro, omklædningsrum og toiletter.

Leje af sommerhus Gråsten med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyder at du døgnet rundt kan finde og leje et sommerhus Gråsten med den helt rigtige beliggenhed. Feline er sommerhusudlejning Gråsten på den mest enkle måde. Lej dit sommerhus Gråsten nu og gør drømmen om en skøn ferie til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse Gråsten - enkelt og sikkert
Det er nemt og enkelt at bruge Feline til leje af sommerhus Gråsten. De mange muligheder for at søge betyder at du kun er få klik fra en vellykket ferie Gråsten. Når sommerhuset er fundet er det enkelt og sikkert at booke det. Lej dit sommerhus Gråsten hos Feline nu!

Ferie til en go´pris - lej sommerhus Gråsten her
Ferien er familiens frikvarter, men derfor er der jo ikke nogen årsag til at betale mere end nødvendigt for den. Det kommer du aldrig til hos Feline. Vi garanterer at uanset på hvilket tidspunkt du lejer et sommerhus Gråsten, et feriehus Gråsten eller en feriebolig Gråsten er der ingen der har en lavere pris end os. Feline giver dig ferie Gråsten til en go´pris - altid!

Lej dit sommerhus Gråsten nu!

Vælg mellem 69 sommerhuse

Områdeanmeldelser

4 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Smukt område med mange udflugtsmuligheder.
Gråsten
3 voksne 2 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 marts
Undrende os egentlig mest over vejføringen at alle skulle rundt i sneglen
Gråsten
7 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 marts
Masser af natur og gråsten slot få minutter væk
Gråsten
3 voksne 1 barn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 februar
Dog mangelfuld rengøring i omklædningsrum i badeland
Gråsten
6 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 november
Tæt på vand og natur. Udsigt direkte ud over vandet fra altan.
Gråsten

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Sønderjylland

    Sønderjylland har alt det, der skal til en god familieferie; enestående, skøn natur og badestrande, historie og seværdigheder, oplevelser og attraktioner for hele familien. Så uanset om I er til lange cykel- og vandreture, slotte og historiske bygninger, vikinger og videnskab eller har lystfiskerblod i årene, så finder I det her - og der er mere end nok til en lang og vellykket ferie.
    Marsktårnet i solnedgangen