Løkken er lykken. Og endnu bedre bliver ferien i den lille by ved Vesterhavet, når du kender de 10 bedste seværdigheder ved Løkken. Dem kan du læse om her.
Vælg mellem 1.405 sommerhuse Destinationer under Løkken
børglum kloster
Børglum Kloster ved Løkken er altid et besøg værd.

Løkken Strand

Europas bedste badestrand er 20 kilometer lang, har fint sand, er fri for sten og ligger ved Løkken ud til det storslåede Vesterhav. Her er det blå flag for rent badevand og gode faciliteter en selvfølge. Ved Løkken By er stranden bilfri og byder på sandkonkurrence for børn om sommeren. Ellers må man køre på stranden mellem Nr. Lyngby og Blokhus, en tur på en snes kilometer. Om sommeren giver 485 hvide badehuse, der siden 1895 har fungeret som private fritidsboliger, stranden et ekstra pift.

Se sommerhuse i Løkken

Se tilbud på feriecenterophold i Løkken

Børglum Kloster

Fem kilometer øst for Løkken lokker Børglum Kloster med storslået udsigt over Vendsyssel og Vesterhavet fra Klosterbakken. Her blev der en anlagt en kongsgård i 1060, som siden blev kloster og bispesæde i 400 år. I dag bebos Børglum Kloster af familien Rottbøll, der ofte hører spøgelser rumstere. Det vil du måske også gøre på et besøg i klosteret.

Rubjerg Knude

Rubjerg Knude knejser 70-90 meter over havet og er både den højeste samt vildeste del af Lønstrup Klint. Sandfygning og havets erobring af land har taget livet af Mårup Kirke, hvis fundament snart styrter i havet. Det næste offer kan blive Rubjerg Fyr. Danmarks største krat med havtorn sikrer et rigt fugleliv og tiltrækker store rovfugle som fiskeørne, falke og høge.

Se sommerhuse ved Nr. Rubjerg

Løkken Miniby

Oplev fingernemme håndværkere og ildsjæle opføre modeller af både og Løkkens huse anno 1900 af små mursten og målestok i teglsten 1:10 i et hyggeligt værksted i Løkkens centrum.

Løkken Bryghus

Sæt ekstra smag på ferien med en Pilsner, en Pakhus Classic, en Mørk Kutterbryg eller en af de nye sæsonøl, som hver anden måned flyder fra hanerne i Løkken Bryghus. Husk at tage et par eller flere flasker med hjem til ferieboligen eller dagligdagen.

Nørre Lyngby

Fem kilometer nord for Løkken kan du se, hvordan Vesterhavet og den barske natur æder tre-fire meter af kysten hvert år. Flere sommerhuse og en kirkegård er blevet ofre for det grådige hav. Fra stranden kan man på skrænterne se aftegninger af, hvor kisterne lå, mens kirken og kirkegården var i brug.

Se sommerhuse i Nr. Lyngby

Bunkere

På stranden lidt nord for Løkken kan du komme tæt på Anden Verdenskrig i form af bunkere, hvor man kan se kanonstillinger og skydeskår. De store nazi-kolosser ved Løkken udgjorde en del af Hitlers såkaldte Atlantvold, et fæstningsværk der strakte sig fra Norge til Spanien.

Se sommerhuse i Løkken

Se tilbud på feriecenterophold i Løkken

Løkkens gamle bydel

Nærmest stranden kan du nyde synet af de gamle, stråtækte fiskerhuse. Deres gavle vender mod vest for at minimere påvirkningen af vind og vejr fra Vesterhavet. Flere af de gamle fiskeres huse er bygget sammen i rækker på op til fire huse. Turen begynder ved Valentiniussens hus ved Ndr. Strandvej, fortsætter ad den gamle grusbelagte sti og slutter på Damgårdsvej.

Kystfiskerimuseet

Tidligere redningsstation – der blev nedlagt i 1975 – omdannet til museum for redningsvæsen og kystfiskeri for enden af Ndr. Strandvej. Redningshuset fra 1914 huser blandt andet en redningsbåd og fortæller sammen med molen, bådepladsen samt signal- og tjæremasten historien om de farefulde hverv som fisker og redningsmand.

Løkken Museum

Bymuseum indrettet i et skudeskipperhuset Johanne Grønbechs Hus fra 1860. Her fortælles historien om Løkkens handel – blandt andet skudehandlertiden – håndværk, turisme og fiskeri. Løkken var i perioder den tredjestørste fiskerby på Vestkysten.

Vælg mellem 1.405 sommerhuse

Andre artikler om Løkken

Vis alle artikler om Løkken

Andre artikler

  1. Sommerhus Nordjylland

    I Nordjylland findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra Vigsø i vest, over Skagen i Nord til Hals i øst, finder du tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland