Værktøjsmuseet Høvlehuset
Gl. Mælkevej 62 A
6857 Blåvand
+4575278652
Vælg mellem 2.001 sommerhuse Vælg mellem 5 tilbud

Historisk værktøjssamling i Blåvand

I klitterne og skovene mellem Blåvand og Ho, hvor også Tirpitsstillingen ligger, gemmer der sig en klitgård fra 1877. Gårdens renoverede lade – Værktøjsmuseet Høvlehuset – rummer nu en imponerende værktøjssamling, som Niels Ole Bennetsen har samlet sammen siden 1995, hvor han fik fat på den første profilhøvl.

Han erfarede under sin uddannelse som tømrer, at al det gamle værktøj fra forfædrene meget hurtigt forsvandt, og derfor blev det hans livsdrøm at samle, bevare og udstille de forskellige gamle værktøjer. Samlingen består af ca. 20.000 effekter, så det er muligt at lave skiftende udstillinger. Niels Ole Bennetsen viser rundt og fortæller omkring de enkelte værktøjer.

Lokalerne er indrettede med bl.a. hjulmager-, sko- og sadelmager-, snedker-, skibstømrer-, karetmager-, bødker-og bogbinderværksted. Ud over værktøjet udstilles også effekter som tegninger på de forskellige opgaver, som håndværkeren blev bestilt til. En kuriositet er en 12-strenget mandolin, som blev lavet i flygtningelejren i Oksbøl i 1947, dog uden tegning. Samlingen indeholder også forskellige fagbøger, bl.a. tyske tømrer- og snedkerbøger fra før 2.Verdenskrig. Bøger der er næsten umulige at finde i Tyskland i dag.

Vælg mellem 2.001 sommerhuse Vælg mellem 5 tilbud

Andre artikler om Blåvand

 • Sommerhus Blåvand

  Blåvand er et af de største og mest populære områder ved Vesterhavet. Her finder I omkring 1.500 sommerhuse i alle størrelser ca. 300 af dem er lækre poolhuse. Her er en af de mest børnevenlige strande ved Vesthavet, et rigt udvalg af spisesteder, cafeer og butikker. Der er mange muligheder for udflugter - i Esbjerg venter f.eks. maritime oplevelser for hele familien.
  Godt indrettet aktivitetsferiehus til 10 personer, hvor man kan nyde komfort og faciliteter i særklasse. Huset ligger få minutters kørsel fra Danmarks bedste badestrand i Blåvand.
 • Sommerhus Blåvand med pool

  Glæd dig til et skønt ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Blåvand med pool. Du finder nemt finde det helt rigtige sommerhus hos Feline.
 • Lej sommerhus privat Blåvand

  Glæd dig til et skønt ophold sammen med familie eller venner i et lej sommerhus privat Blåvand. Du kan uden videre finde det helt rigtige sommerhus hos os.
Vis alle artikler om Blåvand