Tekstilboom, børnefabrik og kørende maskiner

Mens det meste tøj i dag er lavet på den anden side af kloden, er det ikke længe siden, at Midtjylland var centrum for en omfattende tekstilproduktion. Udstillingen Made in Midtjylland viser, hvordan tekstilproduktionen eksploderede i 1950érne, skabte jobs og vækst og fik det midtjyske til at boome for så at gå world wide.

I den gamle Vådappretur kan de mindste komme i arbejde på Børnefabrikken, eller I kan gå en tur i Wolferiet og sammen opleve Hammerum-pigen og hendes røde kjole, som er mere end 2000 år gammel.

Kommer du på besøg på en onsdag, kan du opleve lydene og lugtene fra en gammeldags tekstilfabrik, når vores frivillige starter de gamle maskiner op eller sætter sig bag vævene – og du kan få en historie med på vejen, fra dem som selv var der, da det hele for alvor gik løs.

I museumsbutikken kan du købe lækre tekstiler, legetøj, bøger og meget andet til både store og små. En stor del af varerne er lavet på museets egne maskiner og væve. Er du sulten, kan du snuppe en Syerskens Madpakke eller få en god kop kaffe i vores dejlige café.

Åbningstider
Mandag: lukket
Tirsdag - søndag: 11:00 - 16:00

Tekstilmuseet - en del af Museum Midtjylland.

Vælg mellem 539 sommerhuse Vælg mellem 19 tilbud

Andre artikler om Midtjylland

Vis alle artikler om Midtjylland