Oplev den enestående natur ved Stevns Klint på vandreture langs stranden, gennem rapsmarker ad Trampestien eller i panorama-view fra en kajak på det azurblå hav. Den 42 km. lange kystlinje byder ud over den 41 m stejle klint også på børnevenlige strande, der er rige på fossiler, smukke sten og rav. Her er fine fiskesteder, fred og ro og samtidig kun kort vej til spændende attraktioner og byliv.
Vælg mellem 89 sommerhuse Destinationer under Stevns
Stevns Klint

Strandene på Stevns er fyldt med gode oplevelser. Gå på jagt efter fossiler ved klinten, nyd en dag i samvær med familien med badning, leg og sandslotte på den dejlige børnevenlige sandstrand ved Rødvig, eller kast snøren ud i noget af Europas bedste fiskevand fra Lund og Vemmetofte strand. Strandene og mulighederne er mange.

Stevns Klint er en del af UNESCOs Verdensnaturarv. Den er opbygget af flere geologiske lag - bl.a. det enestående fiskeler, som stammer fra en asteroide, som ramte jorden for 65,5 mio. år siden – lige på det tidspunkt, hvor dinosaurerne uddøde. Ad Stevns Klint Trampesti kan man vandre de godt 22 km mellem Rødvig Havn og Bøgeskov Havn. Følg stien langs klintekanten og nyd den unikke udsigt over bugter og vige ind mod klinten.

Stevns er godt cykelområde, da der næsten ingen bakker er og afstandene mellem byer og attraktioner rimeligt. Det er ren nostalgi med stråtækte bindingsværkshuse, selvbetjeningsboder ved vejen, gravhøje og stenalderbopladser. Pak madkurven og badetøjet og nyd en dag ud i det blå i samvær med familien. Cykler kan lejes flere steder i området.

Faxe Kalkbrud er Danmarks største hul, og for over 60 mio. år fandtes her hajer, krokodiller og blæksprutter samt smukke koraller. Koraller, hajtænder, krabbeskjolde og muslingeskaller er blot nogle af de mange forsteninger, kalken indeholder. Vær forsigtig, hvis I vil svømme i kalksøerne. Søernes dybde kendes ikke, kalkstenene på bunden kan være skarpe, og da vandet er grundvand, er det koldt også om sommeren. Al svømning og dykning foregår på eget ansvar.

Køge er en hyggelig handelsby, perfekt til shopping og cafebesøg. Byens mange specialbutikker ligger omkring provinsens største torv, der har eksisteret siden middelalderen. Torvehandlen hver onsdag og lørdag byder på en overflod af lækkerier og specialiteter, blomster og brugskunst.

Hvis I vil udforske København, er der ikke langt derind. Børnefamilier har kåret Experimentarium City som den attraktion, der har flest aktiviteter for børn. Den naturvidenskabelige legeplads forundrer og udfordrer store og små. Tivoli har en helt særlig atmosfære, og den gamle smukke have har rigtig meget at byde på. Mærk suset i Monsunen, Dæmonen eller Det Gyldne Tårn, og de mindre børn er begejstrede over Den Flyvende Kuffert. I Københavns Zoo kan I møde alverdens store og små, vilde og eksotiske dyr, lige fra løver og moskusokser til store behårede edderkopper.

I skoven tæt på Haslev ligger den eventyrlige renæssanceborg Gisselfeld, der byder på rundvisninger, aktiviteter og oplevelser lige fra MC-Messe til Bondens Marked. Naturen omkring Gisselfeld er i sig selv et besøg værd.

Gavnø Slot ved Karrebæksminde er et eventyrligt slot med et væld af oplevelser for hele familien. Ta’ en tur i trætopbanen eller i Sørøverland på naturlegepladsen. Mest for de voksne er der smukke udstillinger inden døre, og i slotsparken er der tulipanfestival i maj og liljefestival i august. Slotsbryggeriet og Café Tulipanen byder på lækkerier af slottets egne råvarer.

Forlystelsesparken BonBon-Land har vilde forlystelser med vand og i luften, nogen der drejer rundt og kører på hovedet, og sjove aktiviteter til de helt små. Vikingeskibsmuseet i Roskilde er bestemt en køretur værd. Vikingernes liv fascinerer både store og små, og museet er det eneste sted i verden, der indeholder både originale 1000 år gamle vikingeskibe og fine rekonstruktioner i fuld størrelse. Ta’ familien med om bord i en af disse til en sejltur på Roskilde Fjord og få en dag, I aldrig glemmer, i samvær med familien.

Vælg mellem 89 sommerhuse

Områdeanmeldelser

4 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 maj
Der er intet netværks signal i området.
Strøby Ladeplads Strand
6 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2024 april
Vi så ikke såmeget af området
Rødvig - Stevns
8 voksne 0 børn 1 husdyr 4 overnatninger 2024 april
området var et sommerhusområde med de andre huse standarder, der var dejligt med strand tæt på hvor vi gik nogle fine ture.
Rødvig - Stevns
1 voksen 0 børn 1 husdyr 8 overnatninger 2024 marts
Gode gåmuligheder, dog stenet strand
Strøby Ladeplads - Stevns
1 voksen 0 børn 0 husdyr 14 overnatninger 2024 februar
Stille område tæt ved skov og strand og gode muligheder for gåture. Synes der var enormt meget skrald og affald der lå og flød på hovedgade og rundt omkring
Strøby Ladeplads - Stevns

Andre artikler

  1. Sommerhus Sjælland

    Langs Sjællands kyster findes mange af de mest børnevenlige strande der findes i Danmark. Naturen er i topklasse på Sjælland. Der er mange muligheder for lystfiskere, og det samme gælder alle der holder af at vandre eller cykle igennem naturskønne omgivelser.
    Sjælland_Depositphotos_649065150_S