Nissum Fjord og Husby Klitplantage danner en fredelig og smuk ramme om sommerhusområdet ved den hyggelige landsby Sønder Nissum. Fjorden er udlagt til vildtreservat, så kom og oplev de mange forskelligartede fugle. Fjorden er også et godt sted at fiske, windsurfe, gå og cykle ture, og Vesterhavets dejlige sandstrande er kun få km væk. Området har mange spændende attraktioner for hele familien.
Vælg mellem 140 sommerhuse
Er I til afslappet eller aktiv ferie, så er dette sommerhus til 8 personer, der ligger på en 1200 m² stor naturgrund i Sønder Nissum, absolut en overvejelse værd.
Er I til afslappet eller aktiv ferie, så er dette sommerhus til 8 personer, der ligger på en 1200 m² stor naturgrund, absolut en overvejelse værd. Huset ligger ikke langt fra fjorden, og efter en anstrengende og dejlig dag i det fri, er en tur i husets sauna eller i spabadet, afslutningen på en god dag, med masser af oplevelser. Emne nr. 090-42764

Nissum Fjord og det omkringliggende landskab har international betydning for store bestande af ænder, gæs og vadefugle. Vildtreservat beskytter de vandfugle, der holder rast og yngler her, og færdsel er derfor begrænset. Fra vejen på klittangen er der meget fine muligheder for at iagttage fuglelivet på engene og i fjorden. I kan også oplev mange forskellige svømmeænder ved Bøvling Fjord og Felsted Kog.

Kirken i Sønder Nissum er en gammel romansk kvadrestens kirke fra omkring 1100-tallet, og i kirkerummet ses den smukt restaureret prædikestol og altertavle, mens andre ting fra den katolske tid er at finde på Ringkøbing Museum. På kirkegården er der opsat en mindesten for de omkomne fra "St. George" og "Defence", som forliste i 1811.

Den naturskønne skovlegeplads Nørhede Skovlegeplads har vipper, klatrestativer og gynger lavet i naturens egne materialer. Tag picnickurven med og få en hyggelig dag i samvær med familien. Der er også en dejlig legeplads ved byens skole.

Skærum Mølle rummer et Teglværksmuseum, Brugsmuseum, Astronomisk Observatorium og en mineralogisk samling installeret i bygningsværket tegnet af den danske kunstner Per Kirkeby.

I Flamingo Naturpark kan I oplev en spændende blanding af natur og forunderlige haver med pavilloner, søer, vandfald, ønskebrønd og springvand samt Slyk Kloster. I parken møder I dyrespor, ællinger og andre dyreunger.

En kanotur er en naturoplevelse, hvor man rigtig kan nyde samværet med familien. På åen er der fred og ro, og I har masser af tid til hinanden. Hos Mejdal Camping Kanoudlejning kan I leje kanoer på timebasis.

Er der lystfiskere i familien, er I havnet i et sandt eldorado. Her er både smukke naturlige fiskevande, samt fladfiskeri fra moler eller strand og makrel- og sildefiskeri i sæsonen. Ta’ med kutteren M/S Muddi på havfiskeri, eller kast snøren ud i fjorden efter skrubber, helt og ål. Fiskekort og Fisketegn kan købes hos turistcenteret. Området har også mange put & take søer, og Loch Nees Put and Take har ry for at være en af Vestjyllands bedste. Søen ligger smukt ved skov og fjord og byder på store regnbue- og guldørreder. I Catch and Release søen kan der fiskes efter stør op til 48,5 kg, og børn på max. 11 år har en speciel sø, hvor der er ekstra mange fisk. Her er gode tilkørselsforhold, bålplads, tipi, læskure, borde og bænke og handicaptoilet.

På Lystbækgaard foregår spændende aktiviteter bl.a. hyrdning med fårehunde. Gården har et lille museum, og i gårdbutikken kan man købe gårdens egne produktioner. Fjand Gårdbutik og Vestkystens Gårdbutik i Houvig frister med delikatesser af lokale råvarer samt brugskunst. Staby Ismejeri laver kvalitets-is af de bedste råvarer - herunder mælk fra egen kvægbesætning. Hvert år arrangeres økodag, hvor køerne lukkes ud, og i sommerferien kan man få en rundvisning i stald og ismejeri.

På islandske heste fra Vedersø Ridecenter tilbydes turridning ledet af erfarne ryttere. Skøn mulighed for at opleve områdets imponerende natur fra hesteryg. Det er muligt at modtage undervisning.

Vesterhavets dejlige vidtstrakte sandstrande bag marehalmsklædte klitter indbyder til sandslotte, drageflyvning og leg i hyggeligt samvær med familien. Det Blå Flag, der er kvalitetstegnet for rene badestrande og kvalitets badevand, vejrer over hele fem strande i området; Vedersø Klit, Thorsminde, Bjerghuse, Fjand og Spidsbjerg. Thorsminde Strand er en skøn børnevenlig sandstrand, hvor der om sommeren bliver lagt flydeliner ud i havet, som danner et gigantisk ”badebassin”og tryggere badeforhold. Desuden er der en rampe for kørestolsbrugere og gangbesværede, parkeringsplads, kiosk, restaurant, grill samt toiletfaciliteter. Vand- og vindforholdene her giver optimale forhold for kite- og windsurfing. Nyd en smuk solnedgang fra klitterne.

Et besøg på et spændende museum eller to hører også med til ferien. På Strandingsmuseet St. George i Thorsminde kan I se de mange fund, der med tiden er hentet op fra havet. Strandgaarden i Vedersø er en velbevaret og fredet klitgård med udstilling af gamle landbrugs- og fiskeredskaber. Museet giver et indtryk af livsvilkårene ved Vestkysten for 125 år siden. Besøg også Vedersø Egnsmuseum og Kaj Munks Præstegaard i Vedersø.

Der findes bl.a. supermarked og bager i Sønder Nissum, men den helt store shoppingtur kan med fordel foretages i Ringkøbing eller Holstebro. Holstebro Badeland med rutsjebaner, boblezoner, svømmehal og meget mere er sjov på en regnvejrsdag.

Leje af sommerhus i Sønder Nissum med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyder, at du til hver en tid kan finde og leje et sommerhus i Sønder Nissum med præcis den beliggenhed, du ønsker dig. Feline er sommerhusudlejning i Sønder Nissum på den letteste måde. Lej dit sommerhus i Sønder Nissum nu og gør drømmen om en skøn ferie til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse i Sønder Nissum - enkelt og sikkert
Det er ingen sag at anvende Feline til leje af sommerhus i Sønder Nissum. Her kan du uden problemer finde det sommerhus, der vil giver familien en vellykket ferie i Sønder Nissum. Når sommerhuset er fundet, er det enkelt og sikkert at leje det. Lej dit sommerhus i Sønder Nissum hos Feline nu!

Ferie til en go´ pris - lej sommerhus i Sønder Nissum her
Ferien er den tid på året, alle glæder sig til, men der er jo ingen grund til at betale mere end nødvendigt for den. Den situation vil aldrig opstå her. Vi lover dig, at ligegyldigt hvornår du lejer et sommerhus i Sønder Nissum, et feriehus i Sønder Nissum eller en feriebolig i Sønder Nissum, er der ingen andre bureauer, der har en billigere pris end os. Feline betyder ferie i Sønder Nissum til en go´ pris - altid!

Lej dit sommerhus i Sønder Nissum nu!

Vælg mellem 140 sommerhuse

Områdeanmeldelser

5 voksne 1 barn 0 husdyr 10 overnatninger 2023 december
Stille og roligt men ikke meget at opleve
Nørhede
5 voksne 1 barn 1 husdyr 3 overnatninger 2023 december
Området var sne og is dækket men så skønt ud
Nørhede
2 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2023 oktober
Naturskøn
Nørhede
3 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2023 september
Meget fine stier til nogle gode gåture ved Nissum Fjord.
Nr. Hede Vest
2 voksne 1 barn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juni
Det ligger virkelig virkelig langt væk fra alt
Nørhede

Andre artikler

  1. Sommerhus Husby

    Glæd jer til at opleve freden, roen og den super flotte natur, der findes i Husby. Området er perfekt til vandre- og cykelture - og udsigten til solnedgangen ved havet er helt fantastisk. For lystfiskere er der frit valg på alle hylder - og I Thorsminde kan I kigge ind i den spændende og dramatiske verden, der befinder sig under havets overflade.
    I et smukt naturområde i Vester Husby, på en 3500 m² stor naturgrund, ligger dette sommerhus til 10 personer med spabad, opført i røde sten og med stråtag.
  2. Sommerhus Vesterhavet

    Langs Vesterhavet findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet i syd og hele vejen op til Hanstholm i nord findes tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Søndevig kyst og Vesterhavet