Ved Præstø Fjord og Faxe Bugt ligger den hyggelige by Præstø med brolagte gader, velbevarede huse og autentisk købstads miljø. Mærk atmosfæren i den hyggelige naturhavn og nyd en dag på en af områdets dejlige badestrande. En vandre- eller cykeltur byder på skønne naturoplevelser, og her er oplevelser og seværdigheder for alle inden for kunst, kultur og naturhistorie - og for legebørn i alle aldre.
Vælg mellem 34 sommerhuse
Præstø

Den romantiske atmosfære med de fredede pakhuse og den gamle toldbygning minder om havnens fortid som travl trafikhavn, hvor handelsskibe sejlede i fast rutefart. Shop i de mange specialbutikker og stil sulten på et af byens spisesteder, f.eks. Hotel Frederiksmindes gourmetrestaurant, der blev nominerede som "Årets restaurant 2014" i Den danske spiseguide.

Tæt på byen ligger Præstø strand, der er en rolig og børnevenlig strand med badebro. Stranden har det eftertragtede Blå Flag, som tegn på høj badevandskvalitet og et fint miljø på og omkring stranden, bl.a. toiletter (også handicap) og borde/bænke m. grillplads, hvor I kan nyde dagens måltider. Se den smukke solnedgang fra denne eller en af de andre fine strande i området.

Lidt nordvest for byen ligger Nysø Gods, der er kendt for sin fine kunstsamling. Billedhuggeren Bertel Thorvaldsens atelier står som et museum med skulpturer, som han udførte her i sine sidste leveår. Den internationalt anerkendte lokale kunstner, Jeppe Hein, står bag det smukke og sjove springvand ved Præstø Havn. I juli md. er H.C. Andersens verden åben - en teaterpark med hyggelige oplevelser for hele familien.

Lidt uden for byen ligger Rødeled, der er Danmarks ældste fungerende pottemageri. På det arbejdende museum følges stadigt de gamle håndværksmæssige traditioner, selv om det traditionelle design har fået et moderne udtryk. Besøg et rigtigt gammeldags pottemagerværksted og følg processen fra ler til færdigt lertøj.

Det naturskønne område ved Præstø er et oplagt valg til en vandre- eller cykeltur. Oplev f.eks. naturen på en af de smukke Margueritruter, eller tag på en historisk tur på Jungshoved-egnen. Det var her, Gøngehøvdingen Svend Poulsen tilføjede fjenden svære tab under svenskekrigene i 1658-59. I dag er egnen fredelig og uforstyrret med stråtækt idyl, marker, skove og klinter.

Kun en halv times kørsel fra Præstø ligger det smukke Møns Klit, der ubestridt er en af Danmarks allerstørste naturseværdigheder. Det 6 km lange kridtbjerg knejser langs kysten, og alle, også kørestolsbrugere og dårligt gående kan nyde den storslåede udsigt fra Freuchens Pynt, da der er anlagt en 267 m. lang træbelagt sti. Klinten har et rigt dyre- og planteliv og er bl.a. ynglested for vandrefalken. På Falkoneriet kan I se og høre meget mere om falkejagt og dens kulturhistorien.

GeoCenter Møns Klint tager jer med på en interaktiv rejse 70 mio. år tilbage i tiden til Kridttidens tropiske hav. Her er oplevelser til en hel dag. Saml fossiler, klatr i trætoppe, oplev vandet både over, på og under, flyv med drager, mød dinosaurusser i den flotte 3D-biograf og meget mere.

Familiens lystfiskere kan glæde sig over de fine fiskesteder både i fiskesøer, i fjorden og langs Østersøkysten. Vesterled Put And Take få km fra Præstø er en familievenlige fiskesø med masser af oplevelser i den skønne natur for hele familien. Her er også en børnesø og en legeplads, så børnene både kan fiske og lege. Året rundt afholdes der fiskekonkurrencer med fine præmier. På Møn har I mulighed for at booke en af de lokale guider, så I er sikret en lærerig og mindeværdig oplevelse ved fiskevandet.

Faxe Kalkbrud er Danmarks største hul, hvor der for over 60 mio. år siden fandtes hajer, krokodiller og blæksprutter samt smukke koraller. Koraller, hajtænder, krabbeskjolde og muslingeskaller er blot nogle af de mange forsteninger, kalken indeholder.

Forlystelsesparken BonBon-Land har vilde forlystelser med vand og i luften, men også sjove aktiviteter til de helt små.

Præstø ligger en times kørsel fra København. Børnefamilier har kåret Experimentarium City som den attraktion, der har flest aktiviteter for børn. Tivolis gamle smukke have har rigtig meget at byde på, og I Københavns Zoo kan I møde alverdens store og små, vilde og eksotiske dyr.

praestohandel.dk kan I finde al den information, I søger om Præstø og de mange arrangementer, der løbende afholdes i byen.

Vælg mellem 34 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Strand og skov var ideelt for både os og vores hund.
Roneklint
5 voksne 1 barn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Dejlig vild natur
Bønsvig
2 voksne 3 børn 0 husdyr 10 overnatninger 2023 juni
Havde ikke været opmærksom på, at der i beskrivelsen stod at der var 600 meter til havet, og ikke 600 meter til stranden - for her var ingen strand, hvilket vi havde valgt sommerhus ud fra - men det er jo vores egen skyld at vi ikke læser teksten ordentligt.
Jungshoved
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2022 september
Ok område men stranden var ikke en strand
Bøged
3 voksne 0 børn 1 husdyr 2 overnatninger 2022 maj
Skønt område
Bønsvig

Andre artikler

  1. Sommerhus Sydsjælland

    Når turen går til Sydsjælland kan du vælge mellem en række dejlige ferieområder med det største udvalg af skønt beliggende sommerhuse. Her venter også super gode badestrande, spændende attraktioner og oplevelser i stribevis.
    Særdeles velholdt kvalitetshus til 7 personer med en fantastisk beliggenhed i Karrebæksminde og udsigt over fjorden.
  2. Sommerhus Sjælland

    Langs Sjællands kyster findes mange af de mest børnevenlige strande der findes i Danmark. Naturen er i topklasse på Sjælland. Der er mange muligheder for lystfiskere, og det samme gælder alle der holder af at vandre eller cykle igennem naturskønne omgivelser.
    Sjælland_Depositphotos_649065150_S