Besøger I Nyborg, vil I opleve at træde tilbage i Danmarks historien. Den smukke gamle købstad er Danmarks første hovedstad, og her blev landets første grundlov håndfæstet. Ta' med på guidede ture i byen, på slottet og til Sprogø, hyg jer på de smukke naturlegepladser og den dejlige strand, lej en båd og ta' på fisketur på Storebælt, eller lej cykler og kør på opdagelse i det skønne landskab.
Vælg mellem 14 sommerhuse
Nyborg_Depositphotos_649072822_S

Nyborg kaldes også Danmarks Riges Hjerte. Byen emmer af middelalder med Nyborg Slot, der er Nordens ældste kongeborg fra 1100-tallet, kirken fra 1300-tallet, det smukke vandtårn og meget, meget mere. Ta’ med på en gratis guidet tur rundt i den gamle fæstningsby og hør om nogle af de spændende ting, som har præget byen i århundreder. Efter Svenskekrigen i 1650'erne blev Nyborg udvalgt som en af rigets væsentlige fæstninger. Vandtårnet på Dronningens Bastion er fra år 1899 og er et unikt eksempel på datidens industrielle byggeri derved, at vandinstallationerne stort set er intakte, og tårnet er det eneste i Danmark af sin slags.

Borgmestergården i Nyborg har en lokalhistorisk samling i en velbevaret købmandsgård fra renæssancen. Udstillingen rummer møbler i barok- og empirestil, bondestue med indbo, håndværkerredskaber, legetøj, urmager- og malerværksted, dyrlægeapotek, skolestue, våbensamling m.m. Dyrehave Møllen er med sine 25 meter og 7 etager en af Danmarks højeste vindmøller. Ta’ også med på en tur rundt på Nyborg Slot – hør nærmere på turistbureauet.

Den hyggelige gamle købstads mange butikker er et fint sted at shoppe. Gallerierne udstiller værker af dygtige lokale kunstnere, og her findes velassorterede genbrugsbutikker med retro design og antikviteter.

Trænger I til en pause fra bylivet, kan I tilbringe hyggelige timer med tid til hinanden på byens skønne legepladser. Strandvænget Park og legeplads, der i 2012 blevet valgt til Danmarks bedste legeplads, har masser af udfoldelsesmuligheder som balancebomme og klatrestativer, men også dyrefolde med kaniner, geder, høns og ænder. Bålpladser og borde/bænke indbyder til at lave jeres egen mad på stedet eller nyde den medbragte madkurv. Parken er på 16 ha. og ligger uforstyrret ned til Storebælt med direkte adgang til en børnevenlig strand. Her er sanseoplevelser for både store og små, og terrænet er meget varieret med et fascinerende flor af blomster og planter. Parken har over 4 km handicapvenlige stier.

Bondemosen ligger som en oase lige midt i et stort parcelhuskvarter. Mosen afgræsses stadig med kvæg og heste, som i de seneste århundreder, og byder på et enestående fugleliv og blomstervæld. I den nordøstlige del af Bondemosen er der indrettet en naturlegeplads med trælegeredskaber, jordbunker, et vandløb, shelters og bålplads. Der er også mulighed for at gå på opdagelse og mærke freden og roen i skoven.

Ved Storebæltsbroen ligger Fyns Badestrand, der er en af de bredeste på Fyn. Det er en dejlig stor strand med masser af sand og sandbund, og man skal ikke ret langt ud, før der er dybt nok til en svømmetur. Livreddertårne på stranden er bemandet i juli og august i tidsrummet kl. 11.00 - 19.00. Stranden har fine faciliteter som toilet, p-plads, rampe til kørestolsbrugere og kiosk. I kan også snuppe en dukkert i Nyborg Svømme- og Badeland. Her er 25 m. bassiner, vipper, legeredskaber til børnene, rutsjebane, varmtvands bassin til børn, sauna og et handicap-indrettet bassin med varmere vand.

Nyborg Marina ligger idyllisk i bunden af Nyborg Fjord tæt på bymidten. Her kan I leje cykler og både. I kan enten fiske fra de fine fiskepladser langs Fyns kyst eller tage en båd ud i Storebælt eller blot sejle en afslappende tur ud til den smukke Sprogø. Ønsker I ikke selv at sejle dertil, arrangeres guidede ture til øen. Sprogø er fredet og helt enestående med unik flora og fauna, historiske fortidsminder og moderne tekniske installationer.

Vælg mellem 14 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Dejligt område med mange muligheder for gå ture. En del larm fra tog og motorvej. Men det havde vi regnet med.
Nyborg
2 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Dejlig strandeng med harer, god badestrand. Tæt ved skove og enge, hvor man kan lufte. Småindkøb klares på campingpladsen.
Nyborg
6 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Støj fra motorvejen kunne høres fra den ene side af huset
Nyborg
3 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Der var en flot natur i området og en fin strand
Nyborg
2 voksne 0 børn 1 husdyr 9 overnatninger 2023 maj
Området er virkelig dejligt at bevæge sig rundt i og er et godt sted for hunde.
Nyborg

Andre artikler

  1. Sommerhus Østfyn

    Østfyn har virkelig meget at byde på. Her findes en pragtfuld natur, der er særlig oplagt at nyde både til fods og på cykel. Desuden er her en stribe af herlige børnevenlige badestrande, spændende museer samt interessante seværdigheder. Østfyn bugner af godt fiskevand, og de hyggelige, atmosfærefyldte byer Nyborg og Kerteminde tilbyder en særlig shopping oplevelse.
    sommerhus østfyn_160-E2104
  2. Sommerhus Fyn

    Fyn er er naturskøn og fredelig plet lige i midten af Danmark. Langs de fynske kyster findes mere end tusind skønt beliggende sommerhuse, så uanset hvor I vælger at tage hen vil der aldrig være langt til vandet. Besøg øens maleriske købstæder, Odense og glæd jer til de mange skønne ferieoplevelser der venter på Fyn.
    Fyn_Depositphotos_327530366_S