Korsriddere, naturelskere og krydstogtsgæster – Kalundborg har masser at byde på for alle. Byen er en charmerende blanding af middelalder bygninger og moderne handelsby, spændende historie og skøn natur. Har I lyst til at tilbringe ferien ved dejlige badestrande, på vandre- og cykelture i bakket landskab, og besøg på dejlige små og store øer, så er Kalundborg et godt udgangspunkt.
Vælg mellem 102 sommerhuse Destinationer under Kalundborg
Vor Frue Kirke Kalundborg

Det var fra Kalundborg, det første store korstog anført af Esben Snare tog udgangspunkt. Det var også ham, der tegnede voldanlægget og bymurene. Den gamle bydel kaldet Højbyen er en af landets bedst bevarede middelalderbyer med flere huse helt tilbage fra 1400-tallet. Gå på skattejagt og få spændende historier ved at downloade app’en Korstogsbyen Kalundborg.

Den 5-tårnede kirke, Vor Frue Kirke, er den eneste af sin slags i Nordeuropa. Igen er det Esben Snare, der er manden bag. Hans vision om en kirke med grundplan som et græsk kors, et højt tårn i midten og et mod hvert verdenshjørne blev færdigbygget i begyndelsen af 1200-tallet.

Kalundborgs kulturhistoriske museum har til huse i den seks-længede bindingsværksgård, Lindegården, lige ved siden af kirken. Gården er fra 1600-1750, og den er en perfekt ramme om museets fine oldsags- og middelaldersamling samt den store dragtsamling med røsnæsdragter og bydragter fra 1750 til 1914.

Kalundborg er en charmerende by, der foruden den gamle middelalderby også er en moderne handelsby med shopping og caféliv. Byen er også Danmarks 3. største krydstogthavn, så der er altid meget at se på.

Langs Sjællands Vestkyst er der mange gode strande. Tæt på Kalundborg finder I bl.a. Gisseløre Strand, der har det eftertragtede Blå Flag som kvalitetsstempel på høj vandkvalitet og godt miljø omkring stranden. Fjordstranden er en sandstrand, hvor der også er mulighed for at slappe af eller spille bold på de tilstødende græsarealer. Spring i vandet fra badebroen og hyg jer med leg i sandet. Her er toilet, bordbænkesæt og en udsøgt restaurant med en fantastisk udsigt over havet. Stranden ved Asnæsværket er også en dejlig sandstrand. Den ligger i fredelige og uforstyrrede omgivelser og er et perfekt sted at betragte den smukke solnedgang.

Tæt på Kalundborg ligger Røsnæs fyr og Røsnæs Naturskole i naturskønne omgivelser. Vandrestierne tager jer steder hen, der kun kan nås til fods. Røsnæs Naturskole har bl.a. en legeplads med klatretovsbane, klappedyr og bålplads hvor I kan grille. Fra stenstranden kan I bade og fange krabber. Naturområdet Loch Ness ved Spangsbro er et rekreativt område og perfekt egnet til en hyggelig dag i samvær med familien. Munkesøens legeplads, der har alt i moderne redskaber til udendørs leg og motion, ligger tæt ved skater- og basketballbane og Kalundborghallerne, hvor svømmehallen er.

Har I lyst til at prøve lykken med fiskestang og snøre, er der masser af gode steder langs de 160 km kystlinje ved Kalundborg. F.eks. ved Røsnæs Fyr, ved Sortenstenen ved Asnæs skoven eller i Kalundborg inderfjord.

Når I holder ferie i Kalundborg, er det oplagt at tage på ø-hop. Besøg Sejerø og mærk freden og roen. Tag med på hestevognstur og lad jer friste af gårdbutikkernes lækkerier. Der er også mulighed for at tage med på en guidet ridetur rundt på øen. Nekselø kaldes af mange for Danmarks smukkeste ø, og øen er fredet pga. den særprægede natur. Her findes et rigt fugleliv, og naturplejen tager græssende køer og får sig af. Ta’ på opdagelse ad de afmærkede stier og nyd den medbragte madkurv – den er vigtig, for der er ingen butikker eller spisesteder på øen. Færgen til den smukke perle i Kattegat, Samsø, tager ca. 1,5 time. Lad bilen stå og tag i stedet cyklerne med – eller lej dem derovre.

Reersø var tidligere en ø, og der sker stadigt, at skellet til Sjælland oversvømmes. De mange vådområder er hjemsted for bl.a. vadefugle og hejrer og en interessante flora. Reersø by er autentisk landsbyidyl med fredede og velbevarede gårde fra 1700-tallet – som et levende frilandsmuseum. Kunstnermiljøet her er helt specielt, og året rundt er der åbne gallerier og værksteder. Er I interesseret i veteranbiler og amerikanerbiler, vil I synes om Reersø Amerikanerbilmuseum, der har ca. 70 køretøjer fra 1947 – 1995. Her er alt fra dollargrin og Cadilac til kabinescootere og goggomobiler.

Vælg mellem 102 sommerhuse

Områdeanmeldelser

3 voksne 0 børn 0 husdyr 8 overnatninger 2024 maj
Naturskønt område med masser af fugleliv og lejlighedsvise besøg af hare...
Havnsø/Eskebjerg Vesterlyng
1 voksen 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2023 september
Røseren er altid skøn
Saltbæk
2 voksne 2 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Det er en fin base, men man skal kører rundt til aktiviterne. Det var vi indstillet på inden ankomst.
Kaldred
3 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Fantastisk beliggenhed.
Røsnæs
3 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Skøn grund og dejligt område. Dog trækker det ned at det er stenstrand og ikke sandstrand. Jeg har været opmærksom nok.
Svenstrup Strand, Røsnæs

Attraktioner

Andre artikler

  1. Sommerhus Sjælland

    Langs Sjællands kyster findes mange af de mest børnevenlige strande der findes i Danmark. Naturen er i topklasse på Sjælland. Der er mange muligheder for lystfiskere, og det samme gælder alle der holder af at vandre eller cykle igennem naturskønne omgivelser.
    Sjælland_Depositphotos_649065150_S