Med sin unikke placering ved fjorden har Vejle som feriedestination et unikt udvalg af aktiviteter og oplevelser. Byen er rig på kultur og spændende arkitektur samt et charmerende byliv med butikker og spisesteder. Naturen omkring byen kan opleves til fods, på cykel og til vands.
Vælg mellem 577 sommerhuse
Vejle og omegn_Depositphotos_336501372_S

Bøgeskove, bakker og dale, fjord og søer – alt dette og meget mere venter jer i naturen omkring Vejle. Området har et bredt udvalg af markerede vandrestier, der alle er let tilgængelige. Kort over disse kan fås på det lokale turistbureau.

Nogle af vandrestierne fører til Nørreskoven nord for Vejle Fjord, hvor I kan nyde skønheden i den århundrede gamle bøgeskov, dyrehaven med dådyr og sikahjorte og klatreparken Gorilla Park. I den nordøstlige del af skoven finder I en forhindringsbane, discgolfbane og mountainbike spor. Andre stier fører jer gennem den istidsdannede Grejsdal, den uberørte Randbøl Hede og langs Vejle Fjord, så her er ruter for enhver smag.

Vejle og omegn er også et mekka for cykelglade familier. Cykelkort over området kan fås på turistbureauet. Ruterne er af forskellige længder og sværhedsgrader, men et er fælles for dem alle; de går gennem naturskønne landskaber. Vejle er kendt for sine bakker, og disse var en del af 3. etape af Tour de France-ruten i 2022. I har også mulighed for at cykle på den historiske Hærvej samt på udfordrende mountainbike spor i skovene.

Holder I ferie i et sommerhus i Vejle eller den smukke omegn, og holder I af vand, ja så er det oplagt at leje en kano eller kajak og nyde en dag i øjenhøjde med ænderne. Vejle Fjord er også et syn for sig med de mange sejlbåde, der lægger til i lystbådehavnen og den spændende arkitektur i bygningerne Fjordenhus og Bølgen.

Har I fiskestænger med på ferie, kan I glæde jer over, at Vejle Å og Vingsted Sø er blandt landets bedste fiskesteder. Har I yngre børn med, vil de elske at kaste snøren ud ved en af områdets Put & Take søer.

Er I interesseret i Vejle og omegns historie, bør I besøge områdets spændende museer. Besøg bl.a. Egtvedpigens Gravhøj, oplevelsescentret Kongernes Jelling, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, og Vejle Vindmøllen fra år 1890, der er byens vartegn.

Børn og andre dyrevenner kan se frem til en skøn dag med både levende dyr og et smut i dinosaurparken, hvis I planlægger en dag i Givskud Zoo, blot 20 min. i bil fra Vejle. Vil I gerne give jer selv og børnene en spændende dag og mere viden om økologi, er viden- og oplevelsescentret Økolariet det helt rigtige sted.

På vejen hjem til en hyggelig aften i sommerhuset kan I med fordel købe ind til aftensmaden i nogle af byens delikatesseforretninger og områdets gårdbutikker.

Vælg mellem 577 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Lækker område og formidabel udsigt
Mørkholt
2 voksne 0 børn 0 husdyr 1 overnatning 2024 april
Lækkert område midt i naturen
Munkebjerg
5 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 april
Flot område i og omkring Vejle
Andkær Vig
6 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 april
Et lidt kedelig område. Men tæt på hyggelige Juelsminde
Pøt Strandby
2 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 april
Et skønt område.
Munkebjerg

Andre artikler

  1. Sommerhus Østjylland

    I Østjylland findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra grænselandet og Als i syd til Hals, Hou og Øster Hurup omkring Limfjorden, finder du tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Vejle Fjord Bro med boligbyggeriet Bølgen i baggrunden