Den lille by Møgeltønder begejstrer gennem sin hyggelige atmosfære. Historiske seværdigheder og et smukt naturlandskab sørger for byens særlige flair nær den dansk-tyske grænse. Derudover frister interessante, familievenlige udflugtsmål rundt om byen.
Vælg mellem 11 sommerhuse
Schackenborg Slot i Møgeltønder

Møgeltønder ser tilbage på en interessant historie, og byen har en tæt forbindelse med det danske kongehus. Den idyllisk beliggende landsby begejstrer med sin gamle brostensbelagt gade, Slotsgaden, der er omkranset af små, stråtækte huse. I byen finder I nogle butikker, der også har varer til de daglige behov. Et sommerhus i Møgeltønder er ideel for familier, der sætter pris på en god infrastruktur og samtidig ønsker at tilbringe en ferie tæt på naturen. Rundt om feriebyen finder I vidunderlige, drømmeagtige naturområder, familievenlige udflugtsmål og interessante seværdigheder.

Hvis I tilbringer ferien i Møgeltønder, kan I gå i kongefamiliens fodspor. Den træomsluttede Slotsgaden fører til Schackenborg Slot i udkanten af byen. Byen blev først omtalt i 1150 under navnet Tundira, og senere under navnet Mykæltundær. Den danske kongefamilie kom I besiddelse af det nuværende slot i 1978, og tjente som Prins Joachims hjem fra 1993 til 2014. Siden da har der regelmæssigt været kulturelle arrangementer på slottet, og den herlige slotspark er også åben for offentligheden. Barokslottet blev bygget med 1662 og 1666, og udsmykningen er bevaret gennem historien fra rokokotiden og under en senere ombygning blev der også tilføjet klassicistiske træk.

Byens middelalder- og renæssance kirke er også værd at se. Slotsruinen Trøjborg nær Visby ligger også nær byen. Den imponerende slotsruin er bestemt også et besøg værd og det vidunderlige landskab omkring ruinen indbyder til vandreture og en familiepicnic.

Familier, der gerne vil til stranden, kan besøge Emmerlev Klev Strand som kun ligger 11 km væk. Stranden er meget børnevenlig og vandet her er meget lavt og roligt.

Rundt om feriebyen inviterer det smukke landskab og den afvekslende flora og fauna jer til at tage på opdagelsesture. Særligt cykel- og vandreture er populære fritidsaktiviteter. Derudover frister mange fiskerifarvande, der er meget rige på fisk, også. Ture langs den kongelige marskstrækning er populære. I Møgeltønder slotspark inviterer naturfitnesspladsen jer til at afprøve den. I nabobyen Tønder finder I en masse restauranter, der inviterer jer til at smovse.

Et besøg i byen Højer, 11 km væk, er også meget anbefalelsesværdigt. Her kan I nyde udsigten over digerne, der adskiller Vadehavet og marsken. Hvis I gerne vil vide mere om livet på marsken, skal I besøge Højer Mølle, der huser et museum.

Ved den dansk-tyske grænse frister Neukirchen med Nolde Museum. Byen ligger kun 13 km fra Møgeltønder. Tønder er derimod kun 8 km væk og begejstrer med sine stemningsfulde gader i den gamle bydel, hvor caféer, restauranter og butikker ligger ved siden af hinanden. Det er landets ældste købmandsby, der bl.a. byder på et bymuseum og et interessant kunstmuseum. Med alle mulighederne er det også værd bare at lade sindet vandre og slappe af.

Vælg mellem 11 sommerhuse

Områdeanmeldelser

9 voksne 0 børn 0 husdyr 4 overnatninger 2024 april
Det er et roligt område, men mulighed for gåture. Der er en lejeplads i nærheden ligesom man kan se på får 30 sek. væk fra boligen. Der er dog begrænset muligheder for at komme rundt, hvis ikke man har bil. Da bussen ikke kører i weekenden.
Højer
6 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2024 april
super placering
Tønder
2 voksne 0 børn 0 husdyr 5 overnatninger 2023 november
Smukt og romantisk
Møgeltønder
4 voksne 0 børn 1 husdyr 4 overnatninger 2023 oktober
Kort afstand til grænsen og havet.
Tønder
2 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Kirken og de gamle huse. Skøn natur stille og roligt
Møgeltønder

Andre artikler

  1. Sommerhus Højer

    I det gamle grænseland, kun 10 km fra den tyske grænse, i det flade marskområde ligger den lille by Højer. Godt beskyttet mod højvandet i Vadehavet af digerne og sluserne, der hvert år tiltrækker flere hundredtusinde gæster. Byens vartegn er den gamle hollændermølle, der med sine 22 meter er en af de højeste af slagsen i Nordeuropa. Møllen, der er opført i 1861, er i dag et velbesøgt museum.
    Charmerende lille stråtækt sommerhus til 4 personer i Højer er beliggende ugenert for enden af en markvej ud til åbne marker.
  2. Sommerhus Sønderjylland

    Sønderjylland har alt det, der skal til en god familieferie; enestående, skøn natur og badestrande, historie og seværdigheder, oplevelser og attraktioner for hele familien. Så uanset om I er til lange cykel- og vandreture, slotte og historiske bygninger, vikinger og videnskab eller har lystfiskerblod i årene, så finder I det her - og der er mere end nok til en lang og vellykket ferie.
    Marsktårnet i solnedgangen