Halvøen Hindsholm er omgivet af Storebælt, Kattegat og Odense Fjord. Istiderne har sat deres interessante spor og efterladt halvøen med det mest utrolige landskab. Klimaet er mildere, lyset fantastisk, solskinstimerne flere end gns. i Danmark og udsigten fra badestrandene unik. Vikingerne har også været her og kan opleves på museet. Lær havets fisk og dyreliv at kende over og under vandet.
Vælg mellem 72 sommerhuse
Hindsholm_ 513-181

Hindsholm har alt det, der skal til et rigt dyre- og fugleliv; En varieret natur med store bakker og flade enge, øhav og stejle klinter, skove og dejlige strande. Landskabet er også perfekt til oplevelser på cykel- eller vandreture. Kort kan fås på turistbureauet i Kerteminde, hvor I også kan leje cykler. Der er udsigtspunkter overalt, f.eks. på den 58 m. høje Munkebo bakke, hvorfra I kan se både land og vand. Læg vejen forbi de små hyggelige landsbyer med bindingsværkshuse, fine kirker og skønne herregårde, bl.a. Hverringe Gods. Godset er en smuk trelænget herregård omgivet af en bred voldgrav og er et imponerende syn. Blandt kirkerne kan anbefales at besøge Stubberup og Dalby kirke.

En af de smukkeste strande på Hindsholm er Bøgebjerg Strand. Udsigten over Storebælt og Romsø er noget helt for sig, og det er muligt at slå sig ned med stole og bord på forstranden og nyde solen, udsigten og lyden af havet. Mod nord er der sten på stranden, men mod syd er der sandstrand og en badebro, hvor børnene kan hygge sig med at fange krabber. Sandet er egnet til bygning af sandslotte, der er beachvolley bane til de større legebørn og en kæmpe vandtrampolin ud for Camp Hverringe. Her er der også etableret en undervandssti, der er markeret med dykkerflag. Undervandsstien er fuld af oplevelser.

Der venter jer mange flere oplevelser med havets dyr hos Fjord&Bælt. Også her kan I blive klogere på livet i det blå univers, klappe en krabbe, føle en søstjerne og en fladfisk og gå på opdagelse på havbunden. Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution og ligger ved indsejlingen til Kerteminde fjord. Kom helt tæt på små hvaler, marsvin og legesyge sæler.

Hindsholm er et sandt eldorado for lystfiskere. Der findes gode fiskepladser bl.a. ved Bøgebjerg, ved Jøvet og Midskov i Dalby Bugt. Havet er fyldt med store flotte havørreder, men også fladfisk, torsk og hornfisk i sæsonen.

Hindsholm kaldes også Fyns Skagen pga. det helt særlige lys, der skabes på steder, der er omgivet af vand. Lyset har sammen med den særprægede natur, freden og de uforstyrrede omgivelser tiltrukket mange kunstnere. Derfor er der fremstilling af smykker, keramik, malerier og meget mere på egnen og mange spændende gallerier, som f.eks. Solvognen og Galleri Nordskov.

På Vikingemuseet Ladby ved Kerteminde Fjord kan I besøge Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden. Skibet ligger i en genopført gravhøj på det sted, hvor den blev fundet i 1935. Arkæologiske undersøgelser har fastslået, at vikingeskibet blev trukket op på land omkring år 925. Den døde stormand blev derefter begravet i skibet sammen med sine heste, hunde og andet kostbart gods. Både museumsbygningen og højen med vikingeskibsgraven er handicapvenligt indrettet med ramper og for museumsbygningens vedkommende elevator.

Gå ikke glip af et besøg i købstaden Kerteminde med velbevarede historiske bindingsværksbygninger og charmerende gader med brosten og stokroser. Byen har gode shopping muligheder og et mangfoldigt udbud af spisesteder. Her er højt til loftet og en særlig atmosfære på havnen. I bymidten arrangeres der loppemarked, festivaler, vikingemarked og andre spændende aktiviteter.

Kerteminde Minigolf ligger tæt ved strand og marina og kun få minutters gang fra byens centrum. Den fine 12 hullers bane er en god udfordring for hele familien. Er vejret ikke til udendørs aktiviteter, er Munkebo Svømmehal et godt bud på god underholdning, ligesom der er fitness og bowling i idrætscentret.

Vælg mellem 72 sommerhuse

Områdeanmeldelser

3 voksne 0 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2024 april
Dejligt direkte beliggenhed ved stranden
Fyns Hoved
4 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2024 april
For os som elsker at fiske. Er det det perfekt hus at være i. Man kan fiske lige neden foran.
Langø
5 voksne 2 børn 1 husdyr 3 overnatninger 2024 marts
Tæt på stranden
Fyens hoved
2 voksne 0 børn 2 husdyr 7 overnatninger 2024 marts
Fantastisk naturområde, der indbyder til mange dejlige gåture. Området er desuden rigt på dyreliv.
Fyens hoved
8 voksne 2 børn 1 husdyr 7 overnatninger 2023 september
Skønne gåture i både naturen og ved stranden
Fyns Hoved

Andre artikler

  1. Sommerhus Østfyn

    Østfyn har virkelig meget at byde på. Her findes en pragtfuld natur, der er særlig oplagt at nyde både til fods og på cykel. Desuden er her en stribe af herlige børnevenlige badestrande, spændende museer samt interessante seværdigheder. Østfyn bugner af godt fiskevand, og de hyggelige, atmosfærefyldte byer Nyborg og Kerteminde tilbyder en særlig shopping oplevelse.
    sommerhus østfyn_160-E2104
  2. Sommerhus Fyn

    Fyn er er naturskøn og fredelig plet lige i midten af Danmark. Langs de fynske kyster findes mere end tusind skønt beliggende sommerhuse, så uanset hvor I vælger at tage hen vil der aldrig være langt til vandet. Besøg øens maleriske købstæder, Odense og glæd jer til de mange skønne ferieoplevelser der venter på Fyn.
    Fyn_Depositphotos_327530366_S