Den dejlige og naturskønne halvø Helnæs er et rigtig godt valg for en ferie med fokus på friluftsaktiviteter og naturoplevelser. Kort afstand til de mange aktivitetsmuligheder og attraktioner, som Sydvestfyn kan byde på.
Vælg mellem 20 sommerhuse
Helnæs_121-70-5029

Helnæs er en helt fantastisk naturskøn halvø beliggende omkring 20 km sydøst for Assens og forbundet med Vestfyn via en smal dæmning. Helnæs har en smuk og uspoleret natur og søger I ro, fred og afslapning vil en ferie her så afgjort blive vellykket.

Helnæs Strand i sydøstenden af Helnæs er en lavvandet sandstrand med stenede områder. I hver ende af stranden er der græsarealer. På østsiden af Helnæs ligger stranden Helnæs Fiskerhuse ud til et meget fladt/lavvandet område i Helnæs Bugt/Nørrefjord, hvilket gør området meget børnevenligt. Der er parkeringsplads og toiletter tæt ved stranden. Havbunden består her primært af sand – strandbredden af en blanding af sand og sten.

Lige siden stenalderen har Helnæs været beboet af mennesker. Dette vidner de fem gravhøje, der ligger i bakkerne syd for det store engområde Made om. I det hele taget er Helnæs et fantastisk område at besøge, hvis man er glad for natur og friluftsliv. Det flade landskab ved Helnæs Made står i stor kontrast til Bobakkernes kuperede terræn i den nordlige ende af halvøen. I hjertet af Helnæs Made er anlagt en parkeringsplads, hvorfra den ca. 3 km afmærket vandrerute i området udgår. Ruten går igennem et smukt og næsten uberørt naturområde.

Helnæs er meget velegnet både til traveture i skov og eng samt til cykelture i de skønne og fredelige omgivelser. Der findes gode fiskemuligheder langs Helnæs kyster i særdeleshed ved Helnæs Fyr samt ved dæmningen.

Naturskolen Helnæs Mølle udlejer forskelligt udstyr til friluftaktiviteter som eksempelvis kano, kajak, robåd, snorkel/dykkegrej eller fiskeredskaber.

I den gamle, charmerende købstad Assens, som ligger ca. 25 km fra Helnæs, findes både købmandsgårde og gavlhuse i bindingsværk i den velbevarede bymidte. Assens har dagligvareforretninger, specialbutikker og restauranter samlet i et rigtig hyggeligt bymiljø, som er perfekt til en oplevelsesrig shoppetur. Besøg også Assens Miniby, der i sæsonen april til ultimo september har åbent alle dage fra 9-18. Her kan I se minimodeller af foreløbig mere end 60 lokale huse. Alle korrekt og meget detaljeret kopieret.

Frydenlund Fuglepark, 35 km fra Helnæs, er en 5 ha. fuglezoo med 800 fugle fordelt på 150 arter fra hele verden. Stedet er oplagt til en hyggelig udflugt, hvor I både kan købe forplejning i Frydenlund Fugleparks ”Papegøjecafe” eller nyde jeres medbragte mad og drikke ved de opstillede borde og bænke eller anvende et af fugleparkens grillsteder. Der er en god og udfordrende legeplads, som også inkluderer en bålhytte til snobrødsbagning og mulighed for at klappe og hygge med geder og kaniner.

Terrariet i Vissenbjerg giver besøgende et helt unikt indblik i krybdyrenes og paddernes fascinerende verden. Flere gange dagligt kan man se, når dyrepasserne fodrer og samtidig høre deres spændende fortællinger om dyrene. Attraktionen har kiosk samt borde og bænke i haven, hvor man er velkommen til at nyde medbragt mad og drikke.

Vælg mellem 20 sommerhuse

Områdeanmeldelser

3 voksne 0 børn 2 husdyr 14 overnatninger 2023 juli
Kunne være bedre ikke mulighed for st løbe/gå langs stranden
Helnæs
6 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 juli
Lidt øde, hvis man ønsker at cykle til seværdigheder, men naturen er skøn, og det ligger ugeneret
Helnæs
7 voksne 1 barn 0 husdyr 2 overnatninger 2023 juni
Roligt område, badestrand med badebro
Helnæs
8 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2022 november
Smuk natur (og langt til indkøb, så køb ind hjemmefra/ på vejen).
Helnæs
6 voksne 0 børn 0 husdyr 3 overnatninger 2022 september
4 dejligt område
Helnæs

Andre artikler

  1. Sommerhus Vestfyn

    Besøg den atmosfærefyldte gamle købstad Assens, tag på udflugt til den naturskønne og fredelige halvø Helnæs, eller prøv kræfter med de mange typer af friluftsaktiviteter Vestfyn også kan tilbyde. Attraktionerne Frydenlund Fuglepark samt Terrariet Reptile Zoo er super børnevenlige udflugtsmål – sikre hit i ferieprogrammet!
    sommerhus vestfyn_090-68932
  2. Sommerhus Fyn

    Fyn er er naturskøn og fredelig plet lige i midten af Danmark. Langs de fynske kyster findes mere end tusind skønt beliggende sommerhuse, så uanset hvor I vælger at tage hen vil der aldrig være langt til vandet. Besøg øens maleriske købstæder, Odense og glæd jer til de mange skønne ferieoplevelser der venter på Fyn.
    Fyn_Depositphotos_327530366_S